2017. szeptember 25., hétfő, Eufrozina, Kende napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/keresztenyellenes-lidl-marketingkampanya-2191588/

Keresztényellenes a Lidl marketingkampánya

Egy gyertyákból kirakott kereszttel tiltakozott az egyik magyar civil szervezet tegnapra virradóra az óbudai Lidl előtt.

A megmozdulást azért szervezték, mert már Magyarországra is került az áruházlánc azon joghurtkészítményeiből és egyéb termékéből, amelynek csomagolásán egyszerűen kiretusálták a keresztet az egyik leghíresebb görög ortodox templomon, a Szantorini szigetén álló Anasztasziszon.

A cég akciójában sokan a lopakodó iszlamizációt vélték felfedezni. A PestiSrácok.hu információi szerint az áruház előtt végrehajtott akció csak az első a sorban, lesz még folytatása, mivel sokaknál kiverte a biztosítékot a hamisítás.

Fotó: Mirkó István

Eltüntették a kereszteket a görög tájképről

A Lidl keresztényellenes marketingpolitikája máshol is hatalmas felháborodást keltett. Pár napja a „görög hetet” hirdető szórólapjain tüntette el az ortodox templomok keresztjeit Szantorini látképéről a Lidl áruházlánc Csehországban.

A katolikus egyház és egyes politikusok is felháborodásuknak adtak hangot. Akkor a cég azzal indokolta a keresztek eltávolítását a fotókról, hogy a vallási és politikai semlegességet akarták megőrizni, hirdetéseikben kerülik a vallási szimbólumokat, mert nem akarnak kirekeszteni semmilyen csoportot.

A vállalat mindazonáltal elnézést kért, és hangsúlyozta, hogy a jövőbeli reklám- és marketingkampányaiban figyelembe veszik az „aktuális tapasztalatokat”.

Hirdetés

Kiemelt

Hosszabb a szezon a Balatonnál

A hazai kereskedelmi szálláshelyek vendégeinek 15,3 százalékát, vendégéjszakáinak 20 százalékát regisztrálták az év első hét hónapjában a Balatonon.

Poszt-trauma

Divatdiktátorok szeszélye vagy tudatos provokáció?

Ön felvenné ezeket a ruhadarabokat?

Az emberéletekkel igenis el kell számolni

Hány halott kell még a bevándorláspártiaknak?

A próféta lenyomta az angolokat

Muhammad a legnépszerűbb név Angliában.

Óriásplakátokkal számolja fel önmagát a Jobbik?

Jöhet a fél évig tartó mocskolódás 1100 óriásplakáton.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!