2017. november 21., kedd, Olivér napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/keresztenyellenes-lidl-marketingkampanya-2191588/

Keresztényellenes a Lidl marketingkampánya

Egy gyertyákból kirakott kereszttel tiltakozott az egyik magyar civil szervezet tegnapra virradóra az óbudai Lidl előtt.

A megmozdulást azért szervezték, mert már Magyarországra is került az áruházlánc azon joghurtkészítményeiből és egyéb termékéből, amelynek csomagolásán egyszerűen kiretusálták a keresztet az egyik leghíresebb görög ortodox templomon, a Szantorini szigetén álló Anasztasziszon.

A cég akciójában sokan a lopakodó iszlamizációt vélték felfedezni. A PestiSrácok.hu információi szerint az áruház előtt végrehajtott akció csak az első a sorban, lesz még folytatása, mivel sokaknál kiverte a biztosítékot a hamisítás.

Fotó: Mirkó István

Eltüntették a kereszteket a görög tájképről

A Lidl keresztényellenes marketingpolitikája máshol is hatalmas felháborodást keltett. Pár napja a „görög hetet” hirdető szórólapjain tüntette el az ortodox templomok keresztjeit Szantorini látképéről a Lidl áruházlánc Csehországban.

A katolikus egyház és egyes politikusok is felháborodásuknak adtak hangot. Akkor a cég azzal indokolta a keresztek eltávolítását a fotókról, hogy a vallási és politikai semlegességet akarták megőrizni, hirdetéseikben kerülik a vallási szimbólumokat, mert nem akarnak kirekeszteni semmilyen csoportot.

A vállalat mindazonáltal elnézést kért, és hangsúlyozta, hogy a jövőbeli reklám- és marketingkampányaiban figyelembe veszik az „aktuális tapasztalatokat”.

Hirdetés

Kiemelt

Leváltják Robert Mugabét

A kormánypárt hivatalosan is értesítette a múlt heti katonai puccs nyomán házi őrizetbe helyezett Mugabét, hogy megfosztották pártelnöki tisztségétől.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!