2017. december 16., szombat, Etelka, Aletta napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/a-hosoket-meltattak-2415340/

A hősöket méltatták

Az Országgyűlés tegnapi ülésnapjának elején Latorcai János levezető elnök az 1956-os forradalom és szabadságharc vérbe fojtásának nemzeti gyásznapjáról emlékezett meg, a történteket felidézve méltatta azokat a hősöket, akik életüket áldozták azért, hogy ma független és demokratikus jogállamban élhessünk.

Emléktáblát lepleztek le tegnap a felvidéki Rozsnyón a helyi származású Hollmann Gábor főhadnagy tiszteletére, aki az 1956-os forradalom és szabadságharc során halt hősi halált az Üllői úti Kilián-laktanyában zajlott harcban. Szalay Zoltán, a Magyar Politikai Foglyok Szövetségének (Pofosz) budapesti elnöke az emléktábla-avatáson mondott beszédében emlékeztetett, hogy forradalom indította meg a bolsevista világrendszer bomlását.

Haraszti Attila kassai főkonzul elmondta: az Üllői úti Kilián-laktanyában történteknél a szintén felvidéki származású, eperjesi születésű Maléter Pál, későbbi hadügyminiszter is ott volt, az ő emlékére nemrégiben tartottak emlékkonferenciát a felvidéki városban, ahol jövőre neki is szeretnének emléktáblát állítani. Az emléktábla elhelyezését a Pofosz kezdeményezte. Az általuk adományozott, magyar és szlovák nyelvű márványtáblát Rozsnyó belvárosában, a felvidéki magyarok kulturális szervezete, a Csemadok központjának falán helyezték el.

Hős katonaorvosok tiszteletére tartott közös megemlékezést a Nemzeti Fórum Egyesület, a Honvédelmi Minisztérium és Józsefváros önkormányzata tegnap Budapesten, a katonaorvosok emlékművénél. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum Egyesület elnöke köszöntőjében kiemelte: azon orvosokra, egészségügyi dolgozókra emlékeznek, akik a bajban életük kockáztatásával is mentették az embereket.

Németh Szilárd, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke köszönetet mondott minden honvédegészségügyi dolgozónak, aki egykor csatatereken harcolt, illetve napjainkban a frontokon, missziókban, kórházakban és a határokon, elsősorban a tranzitzónákban teljesít szolgálatot. Szavai szerint utóbbiaknak köszönhető, hogy a határokon az egészségügyi határzár is biztosított.

Kiemelt

Szónokokkal, fotósokkal alig több, mint ezren a Jobbik „kormánybuktató” nagy tüntetésén

Egy jobb NB II-es meccsen is többen vannak, mint a nagy hanggal beharangozott, Jobbik-balliberális szövetség által nagyon várt tüntetésen.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!