2018. február 19., hétfő, Zsuzsanna napja

Sport

Sárosi Laura fair play-díjat vett át Zsófia spanyol királynétól
„Ezt az elismerést idáig spanyolok kapták meg, és idén is én voltam az egyetlen nem spanyol díjazott a 13 kategóriában” – fogalmazott Sárosi Laura.
Felmondták a francialeckét
A spanyolokkal lassan úgy ismerik egymást Vámos Mártonék, mint a saját tenyerüket; válogatottunk nemcsak az Euró­pa-kupa selejtezőjében került egy csoportba velük, hanem a Világligában is.
Újra van értelme az All-Star meccsnek
A meccs legjobbjának, az MVP (Legértékesebb Játékos) a 29 pontot, 10 lepattanót és 8 gólpasszt teljesítő névadót, LeBron Jamest választották – 2006 és 2008 után harmadszor.
Azt hitte, elmérték az idejét
Amikor Ester Ledecka áthaladt a célvonalon, és a neve mellett az 1-es sorszám kezdett el villogni, egy percen át meredt maga elé, azt hitte, valami tévedés történt.

Vélemény

Tűréshatár
„Nincs botrány” – jellemezte a magyar kajak-kenu legújabb doppingesetét Schmidt Gábor, a szövetség elnöke. Akkor jó. Pedig komolyan aggódtunk. De hogy helyzet van, az egészen biztos.
Veszprémi erődemonstráció
Ha valami, akkor ez tempókézilabda volt. A Telekom Veszprém olyan elsöprő lendülettel rohanta le fehérorosz ellenfelét a Bajnokok Ligájában, mintha ez magától értetődő lett volna.
Elillant a nagy magyar esély
Jászapáti Petra hatodik helye persze szívet melengető eredmény, de a hidegvérű, vérprofi versenyzéssel döntőbe jutó Liu Shaolin Sándortól szebb eredményt vártunk.
Ötvenévesen is megszállott
Olimpiai küldöttségünket üde színfoltként akár egy olimpiai bajnok is erősíthetné, ám az egykori kenus óriás, Pulai Imre Phjongcshangba sem jutott ki; de ötvenévesen sem adja fel.
Felkerült a cseresznye a tortára
A németekkel 1990-ben világbajnokságot nyert középpályás, Olaf Thon szerint még akkor sem győzött volna a Napoli az RB Leipzig ellen, ha a legerősebb összeállításában játszik.
Világok légies találkozása
Hasít a globalizáció, az egyes országokat, kultúrákat mégsem csupán az óceán, hanem – miként mondani szokás – egy világ választja el egymástól.
Azok a híres csatornák…
Eddig Koreában minden gyorskorcsolyázó aranyérem a hollandoké, már amennyiben a győztesek születési helyét nézzük – a legutóbbit Esmee Visser gyűjtötte be a hölgyeknél 5000 méteren.
Kézilabda: Ambros Martín nem hosszabbít szerződést Győrben
A spanyol tréner a Vasas felett aratott idegenbeli pénteki sikert követően tájékoztatta a klub vezetését és a játékosokat döntéséről.
Jónyer István kapta az Emberi Méltóságért kitüntetést
Ballai Attila felhívta a figyelmet arra, hogy Jónyer „Isten-áldotta tehetségéből” fakadt, hogy már 17 éves korában Európa-bajnoki bronzérmes lett, és ezt rá egy évre meg tudta ismételni.
Oktatták a feltalálókat
Az ESPN szakírói 24:14 arányban a nemzetközi csapat győzelmére tippeltek az Egyesült Államok ellen a 67. NBA All-Star hétvége nyitó műsorszámában.
Katasztrófa kellene a kudarchoz
Már pusztán az a tény, hogy kétszer is le tudta győzni a magasabban jegyzett játékosokat bevető Litvániát, sokat elárul a képességeiből.
Bűnbakképzés, edzőkérdés
Gyakran árulkodó jelenség a sportban, ha egy vesztes csapat elnöke nekiáll magyarázni a bizonyítványt. A Paris SG madridi vereségéről Nasser al-Khelaifinek is megvan a véleménye.