2018. július 21., szombat, Dániel, Daniella napja

Kultúra

Karaván szórványvidéken
Tízmillió forinttal támogatja a külhoni magyar irodalmi és művészeti karavánok megszervezését az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkársága.
A zeneesztétika közös nevezőre hozta a filozófiai iskolák elveit
A különböző filozófiai iskolák képviselői is közös nevezőre hozhatók a zeneesztétikán keresztül – állapítja meg Demeter Tamás A társadalom zenei képe című könyvében.
Néró császár és Bóni gróf
Lassan másfél évtizede van a pályán, a Fidelio beválasztotta A kultúra 50 arca című kiadványába, azok közé, akik 2017-ben a saját területükön olyat alkottak, amitől „megáll az idő egy pillanatra”.
A tanulás és közösségi élmény helye
A Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál Hamar Zsolt izgalmas művészeti elképzelésével, egy egyszerre színpadi és koncertszerű előadással zárul.
A sírokból jött szemtanúk
A világ múmiái a legnagyobb múmia­gyűjtemény, elismert tudósok, régészek, orvosok és antropológusok állították össze az Egyesült Államokban.
Rejtő Jenő a II. lakiteleki karikatúra-alkotótáborban
A népfőiskola tulajdonképpen helyzetet teremt, lehetőséget ad, de ezzel mindenkinek magának kell élnie.
Bohémélet Balatonfüreden
Prímásverseny, opera, balett – a szervezők idén is számos kísérőprogrammal egészítik ki a 193. Anna-bált.
Beszédes statisztika
Az Uránia Nemzeti Filmszínház programjaival egész évben jelen van a kulturális sajtóban. Az intenzív működést számokkal is illusztrálja június végi évadösszegző közleményük.
Siklósi Beatrix: a magyar nyelv és a magyar kultúra értékeit közvetíti az M5 csatorna
Siklósi Beatrix a személyét ért sajtóbeli támadásokra reagálva elmondta: minden vádat és rágalmat, amit vele kapcsolatban terjesztenek, a leghatározottabban visszautasít.
Meghívásos pályázatot hirdet a külhoni magyar kultúra támogatására az Emmi
A pályázatok célja a nemzeti összetartozás és a határon túli, magyarok lakta régiók egymás közötti kapcsolatainak erősítése.
Kétszáz fiatal vesz részt az első diaszpóra tánctáborban Sátoraljaújhelyen
Szilágyi Péter hangsúlyozta, a kormány számára nagyon fontos, hogy kapcsolatot teremtsen és ápoljon a diaszpórában élő fiatalokkal, valamint a közösségekkel. 
Amikor napi hat óra az élet
Ferdinandy György Saint-Exupéry- és József Attila-díjas író az a fajta alkotó, akit nem csak a szűk szakmai kör ismer, hiszen szóba elegyedik az emberekkel.