2018. február 19., hétfő, Zsuzsanna napja

Külföld

Megelőzte az AfD a szociáldemokrata pártot Németországban
Az SPD gyengülésének legnagyobb haszonélvezője a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Horst Seehofer bajor miniszterelnök vezette Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége.
Sárosi Laura fair play-díjat vett át Zsófia spanyol királynétól
„Ezt az elismerést idáig spanyolok kapták meg, és idén is én voltam az egyetlen nem spanyol díjazott a 13 kategóriában” – fogalmazott Sárosi Laura.
Legalább 17 ember vesztette életét egy mozambiki tragédiában
A mentőcsapatok folytatják a keresőmunkát, a hatóságok feltételezése szerint ugyanis további áldozatok heverhetnek a szemét alatt.
Szijjártó Péter: Luxemburg külügyminisztere gyűlöli Magyarországot
Az Orbán-kormány Magyarország biztonságát védi, a luxemburgi külügyminiszter azonban Soros Györggyel és magyarországi elvbarátaikkal lebontanák a kerítést.
Őrizetbe vették a Fülöp-szigeteken a dzsihadista szervezet egyik volt parancsnokát
A férfi lakásán házilagos robbanószerkezet elkészítéséhez szükséges alapanyagot és a terrorszervezetéhez hasonló zászlót találtak – jelentette hétfőn a Fülöp-szigeteki rendőrfőkapitány.
Nem enged Brüsszel az EU-polgár jogaiból
Nagy-Britannia a brexit után tervezett átmeneti időszakban sem alkalmazhat a jelenlegitől eltérő letelepedési szabályokat az akkor érkező EU-állampolgárokkal szemben.
Rajtaütöttek egy iraki síita milícián a dzsihadisták
Megfigyelők szerint a dzsihadisták innen kiindulva rendszeresen hajtanak végre támadásokat a környékbeli településeken a biztonsági erők tagjai és civilek ellen is.
Hollandia nem fogja növelni EU-s befizetését
A Hágából jövő üzenet félreérthetetlen: „Hollandia nem hajlandó elfogadni, hogy növelje bruttó hozzájárulását az uniós háztartáshoz”.
Véres harc a bolognai óvárosban
Legalább tíz ember megsebesült abban a csetepatéban, amely Bo­logna óvárosában tört ki egy szélsőjobboldali párt tervezett felvonulása előtt.
Hatvanhat áldozat egy iráni légi katasztrófában
Egyetlen túlélője sincs annak a repülőgép-szerencsétlenségnek, amely helyi idő szerint vasárnap reggel történt Irán délnyugati részén.
Múlt időbe helyezték a rendteremtő Amerikát
A hétvégi találkozók alapján kiderült, hogy az EU-t vezető országok a saját gondjaikkal vannak elfoglalva, az Egyesült Államok pedig más témákkal törődik, mint az együttműködéssel.
Lavrov: Brüsszel téved, amikor feltételeket szab a Nyugat-Balkánnak
A Nyugat nem tartotta be azt a hallgatólagos megállapodást, amely szerint a NATO nem terjeszkedik Oroszország felé, és ebbe a „játékába” most a Balkánt is be akarja vonni.
Fegyveres támadás történt egy ortodox templomban Oroszországban
Az 50 ezer lakosú Kizljar Csecsenföld határának közelében fekszik. A térségben bűnbandák és radikális csoportok harcolnak a központi kormány ellen. 
Halálra ítéltek egy dzsihadista török nőt Irakban
Feltehetőleg több tucatnyi francia dzsihadista raboskodik az iraki és a szíriai börtönökben – jegyezte meg az AFP hírügynökség.
Mindennapossá vált az antiszemitizmus több francia nagyváros peremkerületeiben
„Ez egy nagyon komoly téma, és egy olyan jelenség, amelyet egyre gyakrabban tapasztalunk” – mondta a franciaországi zsidó szervezeteket tömörítő Crif vezetője.