2018. április 25., szerda, Márk napja

Külföld

Kötelezővé teszik a kereszt kifüggesztését a bajor állami hivatalokban
"Bajorország történelmi és kulturális jellegének kifejezéseként" keresztet kell elhelyezni a hivatali épületek bejáratánál, jól látható helyen.
Romániában tavaly több menedékkérelmet regisztráltak, mint az előző évtizedben összesen
Összehasonlításképpen míg 1998-ban egész évben 657 külföldi kért Romániától védelmet, tavaly pedig áprilisban egyetlen hónap pont ugyanennyi menedékkérelmet adtak be.
Lepsényi István: az egyik legnagyobb társadalmi kihívás a digitális átalakulás
A visegrádi csoport magyar elnöksége alkalmából rendezett madridi eseményen lengyel, cseh és szlovák szakemberek is ismertették országaik eredményeit és projektjeit.
Vádat emeltek a torontói gázolás gyanúsítottja ellen
A 25 éves gyanúsított fehér rabruhában, bilincsbe vert kézzel hallgatta végig a vádakat rövid meghallgatásán. A beszámolók szerint nem sok érzelmet mutatott.
Donald Trump: van megoldás a vitás kérdésekre
Az amerikai elnök az acél- és alumíniumipari termékekre kivetett amerikai védővámok miatti vitát "komplikáltnak" nevezte, mivel az Unió szerinte elfogadhatatlan kereskedelmi korlátokat állított. 
Három afrikai migráns két héten át szexrabszolgaként tartott egy brit nőt
Az afrikai migránsok ellen nemzetközi körözést adtak ki, később mindhármukat elfogták. A bírósági eljárás nemsokára megkezdődhet ellenük.
„Magyarországon az aktivisták dacosak a ’Soros-zsoldosok’ támadása után”
Levonhatjuk le a következtetést: úgy látszik, a Soros-emberek nem hajlandóak megérteni, hogy Magyarországon őket semmilyen, de semmilyen veszély nem fenyegeti.
Életfogytiglani börtönbüntetés kiszabását kérte a hágai ügyészség Radovan Karadzicra
A Nemzetközi Törvényszék korábban 40 év börtönnel sújtotta Radovan Karadzicot a csaknem százezer halottat követelő boszniai háborúban elkövetett népirtás miatt.
Elítélte a nyugatiak magatartását Lavrov
A szíriai polgárháború, az iráni atommegállapodás jövője voltak a központi témák az orosz és kínai külügyminiszter pekingi találkozóján.
Több mint 1000 eurós havi segélyt kap Oszama Bin Laden egykori testőre Németországban
A 42 éves, tunéziai származású férfinak — feltételezett terroristaként — minden nap jelentkeznie kell a bochumi rendőrségnél.
Csoda történt a halálra ítélt brit kisfiúval
Meglepte az orvosokat, hogy a 23 hónapos Alfie hat órával azután is életben van és segítség nélkül lélegzik, hogy lekapcsolták az őt életben tartó gépekről.
Migránsok ellen tüntettek Leszboszon
Egész éjszaka folytak az összecsapások Leszbosz szigetén egy görög szélsőjobboldali csoport, sztrájkoló migránsok és a rohamrendőrség között.
Ukrajnát is meghívták a torontói G7-találkozóra
A világpolitika legnagyobb problémáit tekintik át a G7-csoport külügyminiszterei a kétnapos találkozójukon Torontóban.
Irán kiléphet az atomsorompó egyezményből, ha Trump felmondja a megállapodást
Trump szerint az atomalku hemzseg a hibáktól, és ha ezeket május 12-ig nem javítják ki, akkor Washington visszaállítja az Irán elleni szankciókat.
Csaknem kétmillió bejegyzést törölt már idén a Facebook
Minden eddiginél keményebben lép fel a Facebook közösségi oldal a felületén megjelenő szélsőséges tartalmakkal szemben.
Német lap: a korrupció elleni harc sikere lehet az EU-s támogatások elosztásának egyik új feltétele
A FAZ kiemelte, hogy a javaslat elsősorban Lengyelország és Magyarország ellen irányul, de Románia és Bulgária ellen is.