2018. december 14., péntek, Szilárda napja

Külföld

Agyonlőtték a strasbourgi terroristát
A 29 éves férfit Strasbourg Neudorf negyedében, a Lazeret utca 74. szám alatti házban lőtték agyon, ahová a rendőrség nagy erőkkel vonult fel.
Párizsi Terrorelemző Központ: Strasbourg franciaországi dzsihadista góc
Az elzászi fővárosból származik a karácsonyi vásár közelében merényletet elkövető Chérif Chekatt, valamint Khamzat Azimov, a májusi párizsi halálos kimenetelű késelés tettese is.
Bajkai és Lomnici kegyelmet kér két bebörtönzött székely fiatalnak
Bajkai István és Lomnici Zoltán hangsúlyozta, ha a román államfő kegyelmet gyakorolna, akkor a szerintük ártatlanul bebörtönzött két fiatal karácsonyra hazatérhetne családjához.
Magyarország fejleszti gazdasági kapcsolatait a kínai Sanhszi tartománnyal
A keleti nyitás politikai stratégiájának eredményeként az Európai Unión kívül Magyarország első számú kereskedelmi partnere és második legfontosabb exportpiaca Kína.
Potápi: a közös gondolkodás eredményei a vajdasági gazdaságfejlesztési támogatások
A 2016-2018-as időszakra vonatkozó vajdasági gazdaságfejlesztési program keretében mintegy 70 milliárd forinttal támogatták a vajdasági magyar vállalkozásokat.
Szili Katalin: a szórványmagyarság megőrzése a kulcs a tömbmagyarság megőrzéséhez
A szórványban élő magyarok a magyarság bástyái, s a szórványmagyarság megőrzése nagyon fontos – jelentette ki a miniszterelnöki megbízott a felvidéki Léván.
Őrizetbe vették az Iszlám Állam több feltételezett tagját
A török terrorelhárítási részleg egy razzia keretében 15 különböző helyszínen tartott rajtaütést Isztambul európai és ázsiai oldalán.
Szijjártó Péter: a magyar-skót kapcsolatok fejlesztését segíti az új konzulátus Edinburgh-ben
A politikus elmondta: Skócia Edinburgh-közeli részén mintegy tízezer magyar él, akiknek mindeddig Londonba kellett menniük, ha valamilyen ügyet akartak intézni a magyar állammal kapcsolatban.
Forró múltunk lesz a jövőnk?
A Föld az elmúlt évmilliók során folyamatosan hűlt, de az ember kétszáz év alatt annyi üvegházhatású gázt juttatott a légkörbe, hogy a bolygót visszamelegítette.
A Török Áramlat sem tetszik Brüsszelnek
Amennyiben a vezetékrendszer üzemeltetési feltételei nem felelnek meg az Európai Bizottság előírásainak, Brüsszel leállíthatja a projektet, ahogyan tette ezt négy évvel ezelőtt a Déli Áramlat esetében.
Gyűlölködő feliratot firkáltak a bukaresti magyar iskola kerítésére
„Gyűlöljük a bozgorokat” feliratról, hozzátéve, hogy a magyarokra lealacsonyító jelzőként használt „bozgor” kifejezés „hazátlant” jelent.
Sok múlik Macron lépésein
Akár növekedhet is Emmanuel Macron francia elnök népszerűsége, ha megfelelő határozottsággal kezeli a támadást, mondta lapunknak Szűcs Anita Franciaország-szakértő.
Emelkedett a strasbourgi terrortámadás halálos áldozatainak száma
A merényletnek 13 sebesültje van, akik közül ötnek az állapota súlyos, egyikőjük az agyhalál állapotában van – áll párizsi államügyészség csütörtökön kiadott közleményében.
Törékeny a brit kormány helyzete
A kormányon lévő Konzervatív Párt lázadó képviselői elégedetlenek a London és Brüsszel között létrejött megállapodással, amely a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzíti.
Ez a karácsony sem múlik el terrortámadás nélkül – Exkluzív interjú egy magyar szemtanúval
Kedd este Strasbourgban egy migrációs hátterű férfi három embert megölt, tucatnyinál is többet sebesített meg. Egy magyar szemtanú az ECHO TV helyszíni tudósítójának nyilatkozott.
Kovács Zoltán olvasói levele jelent meg a The Washington Postban
Az államtitkár felteszi a kérdést, hogy a CEU hogyan bocsáthat ki amerikai diplomákat, amikor szerinte magában az Egyesült Államokban nem bocsát ki.
Szijjártó Péter főkonzulátust adott át Manchesterben
A tárcavezető kiemelte: az új külképviselet elsősorban a Nagy-Britanniában tanuló és dolgozó, illetve odalátogató magyar állampolgárok érdekeinek és jogainak védelmét fogja szolgálni.
A belga vezetés is küzd az életben maradásért
Egyelőre nem tudni, hogy – akárcsak Nagy-Britanniában Theresa Mayét – Charles Michel politikai jövőjét is bizalmatlansági szavazásra bocsátják-e.
Kordonokkal védik a vásárokat Európában
A biztonsági intézkedések azóta fokozottak, mióta 2016 decemberében egy támadó kamionnal hajtott be a berlini vásározók tömegébe, tizenegy ember életét követelve.