2018. április 19., csütörtök, Emma napja

Külföld

A megoldhatatlan rigómezei dilemma
A közvélemény-kutatások szerint a szerbek elsöprő többsége ellenzi Koszovó bármilyen formában történő elismerését.
Emmanuel Macron: külső és belső szolidaritásra van szükség a menekültügyben
Angela Merkellel tartott tájékoztatóján ismertette, hogy a következő hetekben véglegesítik a két ország közös javaslatait az EU megújításáról, amelyeket a júniusi uniós csúcson terjesztenek elő.
Angela Merkel: az EU megújítása nem lehet az „elitek projektje”
Emmanuel Macronnal tartott tájékoztatóján elmondta, hogy Franciaország után Németországban is elkezdődik az EU jövőjéről szóló társadalmi párbeszéd.
Feloszlatja magát az ETA
A spanyol sajtó értesülése szerint a baszk terrorszervezet bejelentésére Bayonne városában kerül majd sor, de azt még nem tudni, hogy ez milyen formában valósul meg.
Trócsányi László: Európának több segélyt kell nyújtania Jordániának
Létfontosságú Jordániának és a szíriai menekülteket befogadó többi szomszédos országnak, hogy továbbra is kapjon anyagi segítséget, mindaddig, amíg megoldás nem születik a szíriai válságra.
Az európaiaknak vészjósló a Windrush-botrány
A brit hatóságok feltételezett hanyagsága miatt több tízezer, a karibi térségből származó személy nagy-britanniai megélhetése forog kockán.
Mielőbb bebiztosítja pozícióját Erdogan
Előrehozott elnök- és parlamenti választást tartanak június 24-én Törökországban a végrehajtó elnöki rendszer bevezetése érdekében.
Donald Trump: „Ha nem gyümölcsözőek a tárgyalások Kim Dzsong Unnal, akkor otthagyom”
Az amerikai elnök kifejtette: mindent megtesz azért, hogy tárgyalásai az észak-koreai vezetővel "világraszóló sikert" hozzanak.
Szigorodik az osztrák bevándorlási törvény
Az utóbbi hetekben jelentős társadalmi vitát generáltak a kormány korábbi javaslatai, amelyek a párhuzamos társadalmak kialakulásának megakadályozását irányozták elő.
Hetvenéves harc a siker érdekében
– Azt szeretném, hogy a hazám jövőjét az izraeliek maguk döntsék el, ne külföldi kormányok vagy civil szervezetek – mondta a lapunknak adott interjúban Jószéf Amrani.
Tiltólistán Amerikában a ZTE távközlési vállalat
A ZTE megbüntetése azonban könnyen a visszájára fordulhat, ugyanis az ügyben ellehetetlenülhet a globális mikrocsippiac egyik nehézsúlyú szereplője, az amerikai Qualcomm is.
Brutális antiszemita migránstámadás Németországban
Az incidens kedden, sötétedés előtt történt Berlin Prenzlauer Berg nevű jómódú negyedében közterületen. Az egyik áldozat mobiltelefonjával videófelvételt is készített.
A csehek több mint a fele továbbra is problémának tartja a bevándorlást
A CVVM közvélemény-kutató intézet felmérése szerint a csehek a bevándorlókat leginkább a bűnözés növekedésével és különféle betegségek terjedésével hozzák összefüggésbe.
Emberiesség elleni bűncselekményekkel gyanúsítanak Romániában egy műsorvezetőt
Romániát az Emberi Jogok Európai Bírósága kötelezte arra, hogy szolgáltasson igazságot az 1989-es események sebesültjeinek.
Párizs felgyorsítja a menekültelbírálást
Megkezdődött a francia nemzetgyűlésben a szabályozottabb bevándorlást, illetve hatékonyabb menekültügyet és kitoloncolásokat előíró törvénytervezet várhatóan heves vitája.
Hadüzenet nélküli háború a tengeren
Törökország provokációnak titulált egy zászlókitűzést, miközben az EU-ban felszólították Ankarát két görög katona szabadon bocsátására.