2018. augusztus 20., hétfő, István napja

Külföld

Rálőttek az ankarai amerikai nagykövetség épületére
Egy mozgó autóból rálőttek az ankarai amerikai nagykövetség épületére, a lövések egy őrbódét találtak el, de senki sem sérült meg.
Az amerikai külügyminiszter jókívánságait fejezte ki az ünnep alkalmából
Az Egyesült Államok kormánya nagyra értékeli az együttműködést számos fontos kérdésben, így például a védelempolitika és az energia-diverzifikáció terén.
Agyonlőttek egy rendőrökre támadó férfit Katalóniában
Az AFP hírügynökség azt jelentette, hogy az elkövető egy 29 éves algériai származású férfi, aki Allah akbar! vagyis Isten hatalmas! felkiáltással rontott be a rendőrségre.
Megkezdte munkáját a hídomlás okait vizsgáló minisztériumi bizottság
A genovai autópályahíd először meghajlott, s ezt követően omlott össze. A szerkezet leszakadásához vélhetően több tényező együttes hatása vezetett.
Iszlamisták támadtak meg egy nigériai falut, sok embert megöltek
Egy túlélő elmondása szerint legalább 19 embert öltek meg a támadás során, más források ennél jóval több, 63 halottról beszélnek.
A Vatikán viszonya a halálbüntetéshez
Míg 1970-ben még kevesebb mint húsz állam tiltotta törvénnyel, mostanra a világ országainak több mint háromnegyedében tiltólistára került a legsúlyosabb büntetési forma.
Clevelandben és Chicagóban szentmisével, fesztivállal ünnepelnek a magyarok
Clevelandben és Chicagóban szentmisével, fesztivállal, műsoros rendezvényekkel ünneplik a magyarok Szent István napját, a magyar államalapítást.
Németh Zsolt: Szent István kijelölte azt az utat, amelyen a magyar politikának járnia kell
Magyar áldozatai is vannak a horvát függetlenségi háborúnak és immáron egy évtized óta zajlik egy nagyon fontos kétoldalú és közép-európai építkezés országaink között – mondta a bizottsági elnök.
Válság várja a pápát Írországban
A zöld szigeten drámaian kevés a templomba járók és a magukat katolikusnak vallók száma, gyökeresen megváltozott a társadalom; a katolikus vezető szerint ezekre a jelenségekre válaszolnia kell az egyháznak.
Merkel: Németországnak és Oroszországnak tennie kell a nagy nemzetközi válságok rendezéséért
A Meseberg-kastély udvarán az orosz államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában kiemelte, hogy Németország készen áll az együttműködésre Oroszországgal a válságok rendezéséért. 
Pusztító árvíz Indiában
Több mint kétszeresére, 67-ről 164-re emelkedett a monszunesők miatti áradások halálos áldozatainak száma az India déli részén található Kerala államban.
Hatalmas tömeg vett részt az áldozatok temetésén
Kötelesség igazságot szolgáltatni az áldozatoknak – mondta Angelo Bagnasco genovai érsek a hídomlás több áldozatának közös állami temetésén, amelyet a genovai vásártéren tartottak szombaton, több ezer ember részvételével.
Olaszország ismét a menedékkérők szétosztására szólította fel az EU-t
Az EU-tagállamok kikötőinek megnyitására szólított fel Danilo Toninelli olasz közlekedési miniszter, hogy így osszák szét a Lampedusánál olasz vizeken négy napja veszteglő 177 menedékkérőt.
Százezrek váltak földönfutóvá Keralában az árvíz miatt
Mintegy 800 ezer ember veszítette el otthonát, és körülbelül 350-en meghaltak az India déli részén fekvő Kerala államot sújtó áradások miatt.
Hídomlás – Kiemelték a romok alól a három utolsó eltűnt ember maradványait
A háromtagú család, a házaspár és kilencéves kislányuk megtalálásával a halálos áldozatok száma 43-ra emelkedett.
Pásztor István: a magyarok a 2018-as választáson államiságuk elvei és magyarságuk mellett döntöttek
„Erről szólt a 2018-as magyar országgyűlési választás, amely a nemzet választása volt, a miénk is, vajdasági magyaroké” – húzta alá a VMSZ elnöke.