2018. június 22., péntek, Paulina napja

Külföld

Soros Györgyöt bíróság elé idézték
A felperes egy korábbi titkosszolgálati ügynök, aki csalás és zsarolás miatt perelt, az ügy alperese a Clinton Alapítvány, valamint számos Clinton-kötődésű személy és szervezet.
Az uniós költségvetési biztos szerint lekerülhet a napirendről a kötelező kvóta
"Ha a kvóta megosztja az EU-t és csak erőszakkal lehet bevezetni, akkor inkább egyenértékű segítséget kell megkövetelni".
Angela Merkel: Szíriának biztonságosabbá kell válnia
A német kancellár Bejrútban további támogatást helyezett kilátásba a menekültáradat gazdasági és politikai kihatásaival küzdő közel-keleti állam számára.
Tombolt tavaly Európában a dzsihadisták terrorja
Az Europol uniós rendőrségi együttműködési szervezet adatai szerint 2017-ben 33 iszlamista merénylet történt, amelyben 62 ember vesztette életét.
Bolgár kormányfő: haladéktalanul le kell zárni az EU külső határait
Bojko Boriszov azt javasolja, hogy ezentúl csak olyanokat engedjenek belépni az unió területére, akik ténylegesen polgárháborús körülmények elől menekülnek.
Szijjártó Péter: nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai
„Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a magyar közösségünk tagjai, akik ukrán állampolgárok, megmaradjanak száz százalékig magyarnak".
Szijjártó Péter: a kárpátaljai magyar nemzeti közösséget mindig erőforrásnak tekintettük
A beregszászi református templomban tartott rendezvényen Szijjártó Péter megköszönte Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszternek és Lilija Hrinevics oktatási miniszternek, hogy megjelentek az ünnepségen.
Horst Seehofer kilátásba helyezte a német kormánykoalíció felbontását
A kancellár európai szinten szeretné rendezni a kérdést, „én pedig azt szeretném, hogy szükség esetén a szövetségi rendőrség intézkedjen a határon” – mondta Seehofer. 
Európának nem kvótákra, biztonságra van szüksége
A migrációs szempontból sorsdöntő időszakban újra megállapítást nyert: Európának képesnek kell lennie biztonságot adni a polgárainak.
Hogyan került a bolygóra?
Nemcsak metánt, kisebb mennyiségben különféle szerves molekulákat is találtak a kutatók a marsi robot által küldött adatok elemzése során.
Megdöbbentő a változás üteme
Az előrejelzések olykor gyorsan módosulnak. 2007-ben még az volt a hivatalos álláspont, hogy az antarktiszi jég mennyisége ebben az évszázadban érdemben nem változik.
Kurz: Ausztria a biztonság kérdésére összpontosít az EU-elnökség során
Azt szeretnék, hogy ne az illegális bevándorlók elosztásáról szóló vita álljon a középpontban, hanem a külső határok közös védelmére koncentráljanak – emelte ki.
Kurz szerint az Európai Tanács elnöke tölt be vezető szerepet a migrációs válság megoldásában
Sebastian Kurz ugyan elutazik vasárnap Brüsszelbe a tanácskozásra, de igen visszafogottan nyilatkozott eddig arról, hogy mennyi esélyt lát a sikerre.
Szigetté alakítanák Katart
A szaúdi kormányzat azt tervezi, hogy a Katarral közös határán csatornát ásat, amely alkalmas lenne teher- és személyhajók áthaladására.
Görögország: véget érhet a mentőprogram
Bár optimista hangulatban kezdődött az eurócsoport pénzügyminisztereinek tegnapi találkozója, csütörtök estig nem született hivatalos döntés a görög segélyprogram felfüggesztéséről.
Bűnelkövetők is érkezhettek Németországba
Egy Sierra Leo­ne-i férfi arról számolt be, hogy gyerekkatonaként meggyilkolt civileket, egy algériai menedékkérő pedig azt állította, hogy kábítószer-kereskedelem miatt körözik hazájában.