2018. október 22., hétfő, Előd napja

Interjú

Nem csak a téglákat dobálta
A 79. születésnapját holnap ünneplő Varga János pályafutása során 57 kg-ban versenyezve győzött az 1968-as mexikóvárosi olimpián, két világ- és két Európa-bajnokságon állt a dobogó tetején
Galgóczy Árpád: Büszkén kell vállalni nemzeti identitásunkat
A magyarságtudat hangsúlyozása tartást adhat a nemzetnek, és az emberekben rejlő kreativitást és találékonyságot is felszínre hoz­hatja – erről beszélt a Magyar Időknek Galgóczy Árpád.
Lovagló balerina a zenedobozon
Idén tavasszal kategóriájában megosztott első helyezést ért el a X. Nemzetközi Simándy József-énekversenyen. Az alig huszonhat éves horvát szopránnal, Antonia Dunjkóval beszélgettünk.
Kevesebb a betörés, a rablás, a kocsilopás
A rendőrség nem a büntetési lehetőséggel akar élni, hanem lehetőleg szankció nélkül visszavezetni az érintetteket emberi körülmények közé – mondta a Magyar Időknek Terdik Tamás a BRFK vezetője.
Sokan irigykedtek rám
– Mindenki előre érezte, mi több, tudta, hogy ez egy korszakos film lesz – mondta Kovács István, aki Kárpáthy Zoltán és Bornemissza Gergely szerepével örökre beírta a nevét a magyar filmtörténetbe.
A nemzetállamok megszűnésének irányába tart az európai projekt
„Szerintem ott fog eldőlni az európai választás, hogy ki tud olyan pártcsaládot létrehozni, amelyik képes együttesen és hatékonyan fellépni – a fennálló véleménykülönbségek ellenére is.”
Egyre jobban hallatjuk a hangunkat
Az EU-val fennálló vitáink nagy része arra vezethető vissza Takács Szabolcs szerint, hogy Magyarország a migráció kapcsán markáns, a nyugatitól eltérő véleményt fogalmazott meg.
Szétválik a magán- és az állami egészségügy
Kidolgozta a magán- és az állami ellátás szétválasztását célzó első javaslatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma – erről Kásler Miklós beszélt a Magyar Időknek adott interjúban.
Balról az örökkévalóságba
Kilencvenedik születésnapja alkalmából csütörtökön köszöntik Magyarország kolozsvári főkonzulátusán Dávid Gyula kolozsvári irodalomtörténészt, szerkesztőt, műfordítót.
Aki fittyet hányt Trianonra
Domonkos László író, újságíró A Héjjas-nyárfa árnyékában című könyvében tabuk nélkül jelenik meg a vörös propaganda által patás ördöggé formált katonatiszt fordulatos élete.
A nagypapa kicsit izgul
Legenda Veszprémben, és talán Kubában is az lett volna, ha a karibi ország gazdagabb kézilabda-hagyományokkal rendelkezik, és 1997-ben ő nem dönt úgy, hogy otthagyja a szülőhazáját.
Több mint igazságügyi reform
Hamarosan az Országgyűlés elé kerülhet a közigazgatási bíróságokról szóló törvényjavaslat – nyilatkozta a Magyar Időknek az igazságügyi miniszter, Trócsányi László.
Apáti Bence: Nagy harcos, igazi fanatikus vagyok
Új portréműsort indít a Hír TV, Főhős címmel. Szerkesztőként bukkan fel ezúttal Losonczi Kata, míg Apáti Bence műsorvezetőként debütál. Vele beszélgettünk.