2018. december 14., péntek, Szilárda napja

Interjú

A kultúrát teremteni kell
Temesi Ferenccel nemrég megjelent új regényéről, az európai identitásról és arról beszélgettünk, hogy miért a nőknek ír.
A sport nem véletlenül vált nemzetstratégiai ágazattá
Amikor a kormány 2011-ben nemzetstratégiai ágazattá minősítette a sportot, kevesen tudták pontosan, milyen célokat takar a címke. Mára már az eredmények világosan megmutatkoznak.
Sok a kihasználatlan lehetőségünk
Prőhle Gergely harmadik ciklusát kezdi meg a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelőjeként, vele beszélgettünk kereszténységről, hitről és az evangélikus egyház jelenéről.
Budapest több önállóságot kapott
Budapest főpolgármestere a Magyar Időknek adott interjúban a baloldal főpolgármester-castingját, az előválasztási hercehurcát nevetségesnek nevezte.
Új családtámogatás készül
Gion ­Gábor úgy véli, hogy a rendszerváltozás idején azért jöttek ide a külföldi cégek, mert olcsó volt az élet, az ingatlan és a munkaerő. Ma viszont olcsó helyett hatékony munkaerő kell.
Elszámoltatás után élhető várost építene vezetőként Szabó Bálint
A Szeviép-ügyben olyan terhelő bizonyítékok kerülnek majd elő, amelyek megalapozzák Botka László büntetőjogi felelősségre vonását is – jelentette ki a Mindenki Szegedért Mozgalom alapítója.
Eurómilliárdok forognak kockán az afrikai sertéspestis miatt
Óriási jelentősége van annak, hogy meg tudjuk védeni állatainkat a pusztító betegségektől – nyilatkozta Nagy István agrárminiszter.
Értékrendek között nincs lavírozás
Nacsa Olivér és Bagi Iván úgy vélik, hogy a balliberális oldal főbenjáró bűnnek tartja, ha egy jobboldali értékrendű művész közéleti kérdésekben is megnyilvánul.
Nem Európát, hanem a jelenlegi brüsszeli bürokráciát kritizáljuk
Takács Szabolcs szerint az Európai Bizottság politikailag terrorizálja azokat a tagállamokat, amelyek elég bátrak ahhoz, hogy megfogalmazzanak egy alternatív uniós jövőképet.
Aki legyőzte a szemétégetőket
Óriási siker, hogy legalább egy ügyben bűncselekménynek nyilvánította a bíróság a szemétégetést – mondja Vásárhelyi Gábor, a Civil Verőce közösség tagja.
Puzsér Róbert: Tarlóssal véget ért Budapest kallódása
Véget ért Budapest Demszky-korszakbeli kallódása Tarlós István főpolgármesterségével – jelentette ki lapunknak Puzsér Róbert a Magyar Időknek adott interjújában.
Életre szóló kaland
Pádár Ildikó azok közé tartozik, akik a legpontosabban tudják, milyen lehet a magyar kézilabdázás jövője. A korábbi világklasszis beállós immár tizenöt éve dolgozik utánpótlásedzőként.
Objektivitást vár Palesztina
Nem azért jöttem ide, hogy Magyarország bevándorláspolitikáját vagy a magyar miniszterelnök Izraellel való kapcsolatát bíráljam – mondta Manuel Hassassian, az új palesztin misszióvezető.