2018. augusztus 20., hétfő, István napja

Interjú

Büszkén vár a sorára
Disztl Péter mára szenvedélyes röplabda- és Edda-rajongó lett. Sokan nem tudják, hogy a Videoton legendás kapusának Jürgen Klopp négy gólt rúgott egy Mainz–Erfurt mérkőzésen.
Büszkék lehetünk az önállóságunkra
A Miniszterelnökséget vezető miniszter a migráció uniós kezelésének problémája mellett beszélt az egészségügy és a közigazgatás nagyszabású átalakításáról is.
Kásler Miklós: Nem teljes az ember, ha identitása csorba
Elkészült az új Nemzeti alaptanterv tervezete, elkezdődött a kórházak komplex felülvizsgálata, az egyetemektől pedig azt várják, hogy több, a magyarság múltjának kutatására alkalmas szakembert képezzenek.
Nem vesszük komolyan a virtuális veszélyeket
Az internet jobban ismer minket, mint a saját anyánk; mindig tudja hol vagyunk és mit csinálunk, milyen titkaink, szokásaink vannak, hol vásárolunk és eszünk szívesen.
Csillag született a skót tóban
Ma már mindenki tudja hazánkban, hogy a jóképű, 21 éves veszprémi srác, Szokolai László tanítványa két arany- és egy ezüstéremmel küldöttségünk legeredményesebb versenyzője lett,
Az Orbán-kormány érti az iskolai egészségfejlesztés jelentőségét
Magyarország alaptörvénye kimondja, hogy mindenkinek joga van a testi és lelki egészséghez. Ezzel a joggal azonban élni is tudni kell.
Egyre ütőképesebb a honvédség
A Magyar Honvédség felkészült arra, hogy ha az elöljárók ezt kérik, bővítse az afganisztáni és az iraki magyar misszió létszámát és eszközeit is.
Körön kívül
Amikor 2009-ben visszavonult játékosként, Szima Gábor, a DVSC elnöke Sándor Tamást a klub addigi története legjobb játékosának nevezte.
Kevesebb óraszám is kellő tudást adhat a tanulóknak
A Klebelsberg Központ elnöke szerint a jó iskola az, ahova szívesen mennek be a gyerekek, szívesen tanulnak, élvezik az oktatást, amiben részük van, ez ma az élménypedagógiával valósul meg.
Pénzügyi anarchia uralkodik az egészségügy egyes területein
A vezetők nem tartották be a legalapvetőbb gazdálkodási szabályokat sem, a kórházaknál pedig néhol leltár sem készült egyes készletekről.
Alternatíva a túlhajszoltságra
Négy év, stílszerűen egy olimpiai ciklus. Ábrahám Attila éppen ennyi ideje nem kér és nem kap testhezálló feladatot a magyar sportban.
Ugyanazzal a jeggyel vonaton, buszon, metrón
Országos közlekedési tarifaközösség létrehozásán dolgozik a kormány, a távolsági autóbuszokon, vonatokon, városi járműveken egyetlen jeggyel lehet majd utazni.
Sajnos népszerűek a magyar nők az európai emberkereskedelemben
Megállíthatatlan a világ egyik legnagyobb és legjövedelmezőbb bűnözői iparága, az emberkereskedelem. Hazánk kibocsátó országnak számít ebből a szempontból.