2018. június 24., vasárnap, Iván napja

Interjú

Példát akar mutatni a rendőrség az egész magyar társadalomnak
Az új országos rendőrfőkapitány szerint nagyon visszafogott a rendőrség, sokszor még a jog eszközeit sem merítik ki teljeskörűen, amikor erre pedig lehetőségük lenne.
Rossi a szívét és a lelkét ígéri
A szakember megvalósult álomról beszélt és arról, hogy el akarja érni: a magyar futballszurkoló ne csak a múltra, hanem a jelenre is büszke lehessen.
Évekig „gyüttment” voltam
Márta István, a Művészetek Völgye alapítója szabadságérzetének próbálta egy szeletét megteremteni Kapolcson együtt a helyiekkel és a művész barátaival.
Vizes sikertörténet a fővárosban
Évi közel négymilliárd forint profitot termelnek a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett fürdők, míg 2010-ig az egységek nagyobb része és maga a cég is veszteséges volt.
Torockótól az Eldorádóig
Páratlan, ritka képeslapokat adott közre Torockóról szóló második kötetében Balázs D. Attila író, újságíró, képeslapgyűjtő.
Az EU tagadja a vallás szerepét
Európában sokan irigylik a Fidesz–KDNP választási teljesítményét, amely a pártszövetség által elvégzett munkának köszönhető – nyilatkozta lapunknak Hölvényi György.
Kezd hatni a „mozgásgyógyszer”
A napi testnevelés bevezetése éves szinten több milliárd forint megtakarítást eredményez az országnak, azonban ne felejtsük el, hogy ez csak a kezdet.
EXKLUZÍV
Gyárfás akár a hazugságvizsgálatra is hajlandó lenne
A lakhelyelhagyási tilalom alatt álló sportvezető részletesen beszélt a Portikhoz és Tasnádihoz fűződő viszonyáról, elmondta, miben hibázott, és hogy miért nem állt érdekében Fenyő megölése.
Felveszik a kesztyűt a kórházi fertőzések ellen is
Öt nagy nemzeti egészségprogram készül a népegészségügyi cselekvési tervhez kapcsolódva annak érdekében, hogy javuljon a lakosság egészségi állapota.
„Legyünk misszionáriusok”
Elkészítik hazánk kulturális térképét, felmérik, hogy európai viszonylatban mennyit költünk kultúrára, és hangsúlyosan figyelnek majd a nemzedékek közötti kulturális kommunikációra.
Mára a szegények és az alacsony keresetűek száma is csökkent
A szociális és a társadalmi felzárkózás területe nem önmagában áll, hisz a döntések összefüggenek rengeteg más területtel is. Például az elmúlt nyolc év intézkedéseivel, a családok megerősítésével.
Példátlan fejlesztések a végeken
Nem helyi érdekű, lokális beruházások garmadáját kell megvalósítani a Modern falvak programban, hanem térségfejlesztésre törekedni – jelentette ki a Gyopáros Alpár kormánybiztos.
A társadalmi konzultáció a kormányzás alapja
Nyitrai Zsolt elmondta, azt szeretnék elérni, hogy a kormányzat a döntéseinél vegye figyelembe a különböző társadalmi csoportok szempontjait.