2018. március 17., szombat, Gertrúd, Patrik napja

Gazdaság

A migrációt a családok is megszenvednék
Nemzetközi összevetésben is kiemelt összeget fordít hazánk a családok támogatására. Ez is veszélybe kerülne, ha Magyarországra kényszerítenék a migránsok tömeges betelepítését.
Elhunyt Stephen Hawking, az idő megszállottja
Sem Hawking, sem Einstein nem pótolható, sajnos már egyikük sem tud válaszolni a kérdésekre, ám mindketten hatalmas lökést adtak az elméleti fizika fejlődésének.
Jó lenne, ha minden politikus az emberi közösségeket szolgálná
Azért bukott meg az 1990-2010 közötti rendszer, mert a globális pénzhatalom szimpla kiszolgálójává váltak azok, akiknek éppen hogy az ellenkezője lett volna az érdeke.
Jó évük volt az önkéntes nyugdíjpénztáraknak
Érdemben meghaladta az önkéntes nyugdíjpénztárak teljesítménye tavaly az inflációt, a reálhozam megközelítette az 5 százalékot.
Díjat kapott munkatársunk
Magyar Gazdaságért Díjat adott a nemzetgazdasági miniszter Jakubász Tamásnak, lapunk újságírójának, lapszerkesztőjének.
A tudás vonzóbb a magas fizetésnél
A tehetséges fiatalok kellően magabiztosak, azt gondolják, sikeresek lesznek az üzleti életben, ennek megfelelően magas kezdőfizetést várnak el.
Szamurájkötvény tíz év után
A magyar államadósságon belül folyamatosan csökken a devizaadósság aránya, az idei év végére várhatóan 20 százalék alá mérséklődik.
Visszatérnek az építőipari szakmunkások a piacra
Varga Mihály: Beértek a kormány építőipart támogató intézkedései, az aktív iparpolitikának köszönhetően az ágazat tartósan és nagy ütemben erősödik.
Vonzzák a befektetőket a magyar városok
A befektetői körökben tekintélyes magazin top 10-es listáinak más alkategóriáiban is előkelő helyen végeztek a magyar helyszínek.
Előtérbe kerültek a beruházások
Sorsdöntő évek előtt áll a magyar agrárium, most dől el, hogy a gazdaságok tudnak-e élni a kedvező kamatkörnyezet és az európai ­uniós támogatások adta lehetőségekkel.
Tokaji borok mutatkoztak be Észak-Olaszországban
A legutolsó, 2016-os adatok szerint Olaszország az exportált borok értéke alapján a 12. helyen áll Magyarország célországai között, 2,2 százalékos piaci részesedéssel.
Audi Hungaria: egy százalékkal nőtt tavaly az árbevétel
1 965 165 motort gyártottak 2017-ban, ami 1,9 százalékkal több az előtő évinél, míg a gyártósorokról legördült 105 491 jármű 16,5 százalékos csökkenést jelez. 
Mától egyszerűbb és gyorsabb a csok igénylése
Novák Katalin a változtatások részleteit ismertetve elmondta, a nyilatkozati elv bevezetése után elég lesz majd néhány dokumentumot benyújtani.
A NAV közzétette az áprilisban elszámolható üzemanyagárakat
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban áprilisban alkalmazható üzemanyagárakat.
Négyéves hazai csúcson az építőipari cégalapítások
Továbbra is magas azonban a hazai piacon megszűnő cégek száma: január­ban 354, februárban 329 cég szűnt meg a szektorban.