2018. november 21., szerda, Olivér napja

Gazdaság

Ezrekkel jut több az idei karácsonyra
Az Információs és Technológiai Minisztérium a közlésében azt emelte ki, hogy az online vásárlás esetén néhány kattintással és tudatos döntések meghozatalával sok későbbi probléma megelőzhető.
Társadalmi érdek Paks II
A paksi atomerőmű jelenleg működő négy blokkja nélkül legalább 40 százalékkal drágább lenne a villamos energia Magyarországon – jelentette ki Süli János egy friss számítás alapján.
Újból tulajdonosok lehetnek a pórul járt devizahitelesek
A NET-program keretében az érintett bérlők ismét tulajdonosaivá válhatnak korábbi otthonuknak. A kormány rendkívül kedvező visszavásárlási feltételeket teremtene.
Varga Mihály: már több mint 50 milliárd forint megtakarítás van Babakötvényekben
A Babakötvény aktuális kamata 5,4 százalék, a pénzt a fiatalok 18 éves koruk után vehetik fel és bármire felhasználhatják.
Ismét többéves megállapodás jön
Csekély eredményekkel zárult kedden a munkaadói és munkavállalói képviseletek közötti, minimálbérrel és bérminimummal kapcsolatos egyeztetés.
Varga Mihály: jövőre 4 százalék feletti növekedés várható
Az idén 4,3-4,5 százalékkal nő majd a magyar hazai össztermék (GDP), és a kormány várakozása alapján jövőre is 4 százalék feletti mértékben bővül a gazdaság Magyarországon.
Kimagaslóan teljesít az építőipar ebben az évben
Magyarország a régiós piacon felzárkózott a második helyre Csehország mellé, a továbbra is első helyen álló Lengyelország után.
Lengyel bankmentés jöhet
A lengyel központi bank bejelentette, hogy kész likviditást biztosítani annak a két pénzintézetnek, amelyek a középpontjában állnak az ország bankrendszerét súlyosan érintő korrupciós válságnak.
Nyugatról is sztráda fut a Balatonhoz
Két év múlva gyorsforgalmi út vezet Keszthelyre és Hévízre, 2022-re pedig Sármellék és Zalaegerszeg is csatlakozik az országos sztrádahálózathoz.
Szijjártó Péter: kutatás-fejlesztési központ épül Érden
A beruházás értéke 12,5 milliárd forint, ehhez a kormány 3 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást ad – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.
Növekszik az albérlők száma az agglomerációban
A belvároshoz képest átlagosan 70-80, a külső kerületekhez viszonyítva 20-30 százalékkal kerül kevesebbe a lakásbérlés az Otthontérkép.hu által vizsgált tizenöt agglomerációs településen.
Süli János: elsőbbséget élvez a nukleáris biztonság
A két új paksi atomerőművi blokk megépítésénél elsőbbséget élvez a nukleáris biztonság – mondta a két új blokk tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter.
Bővült a Mesterséges Intelligencia Koalíció
Újabb 46 szervezet csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz (MI Koalíció), amely még ebben a hónapban megtartja első plenáris ülését is.
Januártól átlagosan 30 százalékkal emelkedhet egyes kormánytisztviselők bére
A béremelést a központi közigazgatásban dolgozó kormánytisztviselők kaphatják meg, amennyiben a parlament elfogadja a törvénytervezetet.
Nagy István: nagy szükség van a generációváltásra az agráriumban
A miniszter arra buzdította az Agrármarketing Centrum által rendezett konferencián a fiatalokat, hogy tanuljanak, találjanak hivatásra Magyarország stratégiai ágazatában, az agráriumban.