2018. május 24., csütörtök, Eszter, Eliza napja

Gazdaság

A magyar modellt követnék
A kötelező magánnyugdíjpénztári rendszer esetleges elsorvasztásának tervére egyhangú ellenkezéssel reagált az ellenzék, az államfő és az üzleti világ.
Rendszeressé vált a jutalomosztás az újbudai szakrendelőben
Az ország egészségügyi intézményei közül elsőként kapott tavaly családbarát munkahely elismerést az újbudai Szent Kristóf Szakrendelő.
Naperőművet adott át Áder János Csepregen
A megújuló energiák és az atomenergia felhasználásának bővítése nélkül nem érhetők el azok a célok, amelyeket a párizsi klímamegállapodásban kitűztek – mondta a köztársasági elnök.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében idén 163 kilométernyi közutat újítanak fel
A legnagyobb beruházás Ibrány és Nagyhalász térségében zajlik, itt többek közt burkolat-megerősítést, körforgalom-építéseket és a közvilágítási hálózat átépítését is elvégzik.
Stabilan nő az önkéntes pénztári vagyonállomány
Az öngondoskodási trendekben ezzel együtt nincs változás, aki félretesz, egyre többet fizet be a számlájára, de a létszám nem emelkedik.
Drága az olaj, drága a tankolás
A hazai üzemanyagárakat alapvetően meghatározó két tényező egyike sem mozog olyan irányba, ami indokolná a benzin vagy a gázolaj árának csökkenését.
Népszerűek a benzinkutak
Négy éve folyamatosan nő a forgalomba hozott benzin és gázolaj mennyisége idehaza; a folyamat idén sem akadt meg – derül ki az adóhatóság adataiból.
Varga Mihály: marad a fegyelmezett költségvetés
A szigorú költségvetésnek köszönhetően az ország kikerült az uniós túlzottdeficit-eljárás alól, és a hitelminősítők elkezdték felminősíteni Magyarországot - tette hozzá.
Idén több állat után kértek támogatást a gazdák
Rendben lezajlott az idei egységes kérelmek benyújtási időszaka, a május 15-i határidőig mintegy 171 ezer kérelem érkezett a Magyar Államkincstárhoz.
Már kapható a piacokon a ropogós cseresznye
Jó szezonra számítanak idén a cseresznyetermesztők. Az ültetvények jelentős részét megkímélte az időjárás, így a termés megközelítheti a húszezer tonnát is.
Ráerősített a nemzeti bank
Az elmúlt időszak forintgyengülése és a hozamemelkedés sem késztette a jegybanki döntéshozókat, hogy felülvizsgálják eddigi politikájukat.
Banai: a gazdasági bővülés fedezetet jelent a bérek további emelkedéséhez
2013 óta a magyar gazdaság bővülése minden évben meghaladta az EU átlagát, tavaly 4 százalékos volt a GDP növekedése, és erre az évre is 4 százalék fölötti bővüléssel kalkulál a minisztérium.
KSH: 12,4 százalékkal nőttek a keresetek az első negyedévben
dén a kétgyermekes családok családi adókedvezménye tovább emelkedett, a kedvezményt is figyelembe véve az átlagos nettó kereset 218 900 forintra becsülhető.
Óránként indul balatoni expressz
Az északi parton élőket vagy nyaralókat az is kedve­zően érinti majd, hogy Füredről és Tapolcáról közvetlenül eljuthatnak az Adriára.