2018. november 14., szerda, Aliz napja

Gazdaság

Elfogadta a parlament a kormány új adócsomagját
Jó hír az építkezőknek, hogy 2023 ­végéig meghosszabbították a kedvezményes áfakulcs alkalmazását egyes lakóingatlanok értékesítésekor.
Negyvenmilliárd forint vállalkozóvá válás támogatására
A programok sikeres megvalósítása eredményeként mintegy 5200 fiatal és 2600 30 év feletti álláskereső nyer majd el támogatást – mondta Rákossy Balázs államtitkár.
A ráknál is pusztítóbbak lehetnek az ellenálló baktériumok
Az antibiotikum-használatot nem csupán a humán gyógyászatban, de az állategészségügyben is radikálisan vissza kell szorítani, erről Magyarországon is elkészült egy átfogó intézkedési terv.
Nagy István agrárminiszter: a komlótermesztés munkát ad hátrányos helyzetű embereknek
Jó emberek, jó cél érdekében képesek összefogni, és olyan értéket teremteni, amely alapjaiban változtathatja meg egy közösség, környék, táj gazdasági tevékenységét, megélhetési körülményeit.
Az energiahatékonysági szektor eddigi lendülete lassan kifújhat
Nagyfokú munkaerő- és kapacitáshiány jellemzi az energiahatékonysági szektor vállalkozásait, de ezzel együtt is pozitívan ítélik meg helyzetüket.
Jelentős hatással lehet a brexit a magyarországi cégek életére is
Az Intrum követeléskezelő legfrissebb kutatása rávilágít arra, hogy európai szinten is az egyik legnagyobb bizonytalansági faktor a Brexit alakulása lehet.
Az új állattenyésztési törvény a magyar tenyésztők érdekeit szolgálja
Az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint a Nagy István miniszter kiemelte, hogy a tárca a jogszabályban nagy hangsúlyt fektetett őshonos fajtáink védelmére, megőrzésére. 
Szijjártó Péter: a magyar gyógyszergyártás nemzetközileg is versenyképes
A Egis Gyógyszergyár Zrt. csaknem 8 milliárd forintból csomagolóüzemmel bővíti, valamint újfajta gyógyszerek fejlesztésére és gyártására is képessé teszi körmendi üzemét.
Gyenesdiáson téliesítették az idei kempingszezont
Az első négy évszakos balatoni kemping tulajdonosa és csapata késő őszi és kora téli tematikus hétvégéket tervez.
Palkovics László: a kormány a szakmák jegyzékének egyszerűsítésén dolgozik
A kormány átláthatóvá akarja tenni a szakképzés rendszerét, ezért a következő időszakban egyszerűsítik és egyértelműsítik a szakmák jegyzékét – mondta az innovációs és technológiai miniszter.
Várakozáson felül zakatolt az ősz első hónapjában a hazai építőipar
A július–szeptem­beri időszakban az ágazat termelői árai tíz százalékkal emelkedtek 2017 harmadik negyedévéhez képest, az épületeknél volt a legnagyobb a drágulás.
Csaknem kétmilliárd forint kormányzati támogatást nyertek el kkv-k munkahelyteremtésre
A program korábbi kiírásainak eredményeképpen az utóbbi években csaknem 50 milliárd forint segítségével összesen mintegy 26 ezer új munkahelyet sikerült létrehozni Magyarországon.
Megkezdődtek a minimálbér-tárgyalások
Varga Mihály felidézte, hogy a 2016-ban megkötött hatéves bérmegállapodás eredményes volt, az elmúlt években 1 százalékpontot tett hozzá a gazdasági növekedéshez.
Növekvő rés a benzin és a dízelolaj ára között
A mostani csökkentéssel a benzin átlagára literenként 373 forint, a gázolajé pedig 421 forint lesz. Ezzel a két üzemanyagfajta közti különbség 48 forintra nőtt.
Egészséges munkahelyeknek szóló pályázatot hirdet a Pénzügyminisztérium
Marczinkó Zoltán hozzátette: a pályázatra december 15-ig két kategóriában – a 100-nál kevesebb dolgozót, illetve a 100-nál többet foglalkoztató – vállalkozások pályázhatnak.