2018. július 15., vasárnap, Henrik, Roland napja

Gazdaság

Varga Mihály: sikeresen mutatkozott be a két új, online gazdaságfehérítő rendszer
A július végéig tartó szankciómentes időszak ellenére július 10-ig mintegy 227 ezer vállalkozó regisztrált az online számlarendszerben.
A 2019-es költségvetésről szavaznak a képviselők a héten
Az ülés hétfőn 13 órakor a közelmúltban elhunyt Balás István volt MDF-es képviselőre történő emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.
Kétmilliárd forintból felújítják a győri vásárcsarnokot
Felújítják a vásárcsarnokot, valamint az ahhoz csatlakozó parkolót és zöldterületet; a parkoló munkaterületét hétfőn adják át a kivitelezőknek.
Átláthatóbbá válnak a bankszámlák költségei
A magyarországi hitelintézeteknek évente díjösszesítőt kell majd küldeniük az ügyfélnek minden, a bankszámlája kapcsán igénybe vett pénzügyi szolgáltatásról.
Bedros J. Róbert: Európa legmodernebb kórháza lesz a Dél-budai centrum
Az elmúlt száz évben nem épült ilyen egészségügyi beruházás Magyarországon és a hazai egészségügy problémáinak megoldásához mindenképpen szükséges egy ilyen kórház.
Aszódi Attila: Paks II.-nek kedvez az Európai Bíróság döntése
Az Európai Bizottság vizsgálata is megállapította, hogy megengedhető az állami támogatás Paks II. esetében és jóváhagyta a projektet.
Fidesz: az LMP-re egyszer sem lehetett számítani Magyarország védelmében
Az LMP halaszthatatlannak tartja a hon- és rendvédelmi területen dolgozók létszámának emelését, valamint illetményalapjuk 60 ezer forintra emelését.
Kevés üres hely van a logisztikai parkokban
Tovább csökkent a budapesti és főváros környéki ipariingatlan-állomány üresedési mutatója a második negyedévben.
Okoskaptár menti meg a méheket
Az intelligens technológia amellett, hogy az ágazatban előforduló valamennyi problémára megfelelő választ kínál, a globális beporzási krízis kezelésé­ben is segítséget nyújthat.
Jövőre azonnal utalhatunk
Egyre kiterjedtebbé válik a bankkártya-elfogadói hálózat, lassan, de biztosan növekszik azon kereskedők száma, akik lehetővé teszik vásárlóiknak a készpénzmentes fizetést.
Óriási lehetőségeket rejt az online kiskereskedelem
Varga Mihály: Magyarország elkötelezett az erős kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok fenntartása mellett az Egyesült Államokkal.
Gyümölcs- és zöldségfeldolgozók nyerték el a legtöbb forrást
Összesen 258 gyümölcs- és zöldségfeldolgozó egység fejlesztésére ítélt oda vidékfejlesztési forrást az irányító hatóság. Az elnyert összeg 46 milliárd forintot tesz ki.
Új sztrádahíd épül a Tiszán
Új, 556 méter hosszú Tisza-híddal kapcsolódik az M44-es gyorsforgalmi út legnyugatibb szakasza a már épülő középső részhez.
A munkaadó legyen rugalmasabb
Eltűnőben van hazánkban a munkanélküliség, ugyanakkor, habár csökken, még mindig jelentős a piacon az inaktívak száma.
Elégedettek a szolgáltatók
Elégedettek a szállodaipar képviselői az idei év eddigi eredményeivel, az esztendő egészére pedig újabb rekordokat várnak.