2018. szeptember 20., csütörtök, Friderika napja

Gazdaság

A befektetőket tartják nyertesnek
Bár az ország területén nem egyenletesen jellemző a lakásépítés, a több mint tízezer internetes válaszadó negyede úgy érzékeli, hogy sok új lakóingatlan épül a környékén.
Csúcson a német szénerőművek
Előfordulnak olyan kritikus időszakok, amikor alig termelnek áramot az időjárásfüggő technológiák, és nem szabad, hogy az ország áramellátása más országoktól függjön.
Hétmillió eurós kapacitásbővítő beruházást adott át a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft.
Nagy István: a Szentkirályi ásványvíz története azt jelzi, hogy a kisvállalkozások előtt nagy jövő állhat, ha mernek nagyot álmodni.
A kormány célja a hazai kis- és közepes vállalkozások támogatása
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta, ezért indult el az Ipar 4.0, az Irinyi-terv és a Beszállító-fejlesztési program.
Hétmillió eurós kapacitásbővítő beruházást adott át a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft.
Az agrárminiszter szerint a Szentkirályi ásványvíz története azt jelzi, hogy a kisvállalkozások előtt nagy jövő állhat, ha mernek nagyot álmodni.
Kártalanítják a Real Reisen utasait
Az iroda külföldön tartózkodó több mint negyven utasát a napokban hazaszállítják, két további csoport azonban már nem tud elindulni a görögországi pihenésre.
Gombamód szaporodnak a családi házak Pest megyében
Érdekes részletek derülnek ki a lakásépítésekről a statisztikai hivatal friss kiadványából, amely az építkezések területi megoszlását és egyúttal aránytalanságait mutatja be.
Szijjártó Péter: gazdasági érdek, hogy több turista jöjjön Magyarországra
Magyarország bruttó hazai termékének (GDP) előállításából a turizmus egyre nagyobb részt vállal, ezért az országnak az a gazdasági érdeke, hogy az ide irányuló turistaforgalmat folyamatosan növelje.
Újabb hitelprogram indul
A kamatfeltételekben nem történt változás, azonban jelentősen átalakul a MNB eszköztára, amely jelen várakozások szerint immár felkészült a feltételek elkerülhetetlennek látszó szigorítására.
Inkább a béremelést választanák a dolgozók
Nem kell nettó jövedelemcsökkenéstől tartaniuk a munkavállalóknak annak ellenére sem, hogy sok munkáltató nem tartja fenn azokat a kafetériaelemeket.
Jelentős döntés előtt az adósok
Majdnem tucatnyi olyan ügy szerepel az Európai Bíróság napirendjén, amelyek a korábbi magyarországi devizahitelezés bizonyos pontjai miatt indultak meg.
Új pályázat a munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztésére
A támogatási kérelmek benyújtására 2018. október 18-ától lesz lehetőség, az igényelhető összeg minimum 10 millió, maximum 50 millió forint – ismertette Rákossy Balázs.
Költségvetési Tanács: 4,3 százalék körül lehet a növekedés
A tanács szerint a várható adatok megfelelnek a kormányzati várakozásoknak és a 2,4 százalékos éves hiánycélt is teljesíthetőnek látja.
Varga Mihály: biztonságos a magyarországi környezet a pénzintézetek számára
A tárcavezető hangsúlyozta: a bankrendszer továbbra is kiemelkedő szerepet játszik a magyar gazdaság finanszírozásában és a versenyképesség erősítésében.
A monetáris tanács nem változtatott az alapkamaton
A kamatfolyosó sem változott, az egynapos jegybanki fedezett hitel és az egyhetes jegybanki fedezett hitel kamata 0,9 százalék, az egynapos jegybanki betét kamata pedig mínusz 0,15 százalék maradt.