2018. február 19., hétfő, Zsuzsanna napja

Gazdaság

Biodízel készül a rántott hús olajából
A műanyag flakonban, kannában, befőttesüvegben összegyűjtött sütőolajtól környezettudatos módon is meg lehet (sőt, így kell!) szabadulni.
Fazekas Sándor: az uniónak támogatnia kell a családi gazdaságokat
Magyarország elkötelezett abban, hogy az agrártámogatás szintje ne csökkenjen, ha kell, hajlandó megemelni a tagállami befizetését is.
Magyarországon nőtt a leggyorsabban az építőipari termelés az EU-ban
Decemberben is Magyarországon bővült éves összevetésben a legnagyobb mértékben, 35 százalékkal az építőipar termelése az Európai Unióban.
Csigatempóban halad a romániai autópálya-hálózat építése
Mindössze egy 15,4 kilométeres szakasszal bővült 2017-ben a romániai autópálya-hálózat. A jó hír: pontosan ennyivel „gyorsult” a Magyarországot Romániával összekötő A1-es sztráda.
Élénk lesz az új lakások piaca az idén
Egyre több új építésű otthon kerül piacra, az idei évben várhatóan évtizedes rekordot döntenek a lakásépítési adatok. Érdemes azonban körültekintőnek lenni vásárlás előtt.
Stabil növekedéssel számol a Standard & Poor’s
A piac által indokoltnak vélt felminősítés elmaradása azt is megerősítette: a hitelminősítők valószínűleg a választásokig nem lépnek.
MNB: a GDP 72,1 százalékára csökkent tavaly az államadósság
Az Eximbank adósságát is figyelembe véve az uniós módszertan szerint számolt maastrichti adósság 1,9 százalékponttal magasabb volt.
Kezdődik a szezon az utaztatóknál
Akár utazási irodával, akár egyénileg utazunk, fontos a körültekintő választás – vélekedik a a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Budapesti Békéltető Testület.
Könnyű közmű program: kilencmilliárdot ért a díjmentesség
Bartal Tamás a Miniszterelnökség helyettes államtitkára hangsúlyozta, az intézkedéscsomag célja volt beláttatni a közműszolgáltatókkal: a fogyasztót kell előtérbe helyezni.
Átrendeződhet a játékkonzolok piaca
Nem kis felhördülést okoztak azok a napokban megjelent találgatások, miszerint a Microsoft felvásárlásokkal igyekszik megerősíteni játékkonzol-üzletágát.
Pornóval terjedő trójaik
A szex könnyen eladja magát, tartják a reklámosok, de a virtuális világban nemcsak az értékesítésben van szerepe, hanem a rosszindulatú programok terjesztésében is.
A robotok három hullámban érkeznek
Az automatizálás a munkahelyek átlagosan mindössze három százalékát veszélyezteti a 2020-as évek elejére, az évtized végére azonban ez az arány csaknem húsz százalékra nő.
Tállai András: a NAV az utólagos adótraffipaxszal újabb esélyt biztosít a jogkövetésre
Indul a Nemzeti Adó- és Vámhivatal legújabb szolgáltatása; már nemcsak az adótraffipaxot jelenti be, hanem azt is, hogy az adott hónapban milyen adózó kör számíthat kiemelt ellenőrzésre.
Népszavazást tartanak a pesti bulinegyedben
A vasárnapi népszavazás során születő eredmény lényegesen nem befolyásolhatja a bulinegyed környéki szálláshelyek számának alakulását.
A kisfogyasztó jól jár az állami szolgáltatással
A kormány álláspontja szerint tagállami hatáskörben kell maradnia az energiamix megválasztásának, vagyis a döntési jognak, hogy milyen módon termel energiát az adott ország.