2019. január 24., csütörtök, Timót napja

Gazdaság

Az élre törne Kína nemzetgazdasága
Kína 2025-re a magas jövedelemszintű országok közé emelkedik, és a világ legnagyobb nemzetgazdaságává lép elő 2030-ra – jelentette ki Justin Yifu Lin, a Világbank egykori első alelnöke.
Nagy István: idén új hitelprogram indulhat az agrárvállalkozások fejlesztésére
A miniszter megnyitó beszédében elmondta, hogy 2019 az építkezés évének tekinthető, a fejlődést a vidékfejlesztési program (vp) által már megítélt 620 milliárd beruházási támogatás ösztönzi.
Felértékeli Észak-Pestet a 3-as metró hosszabbítása
Általában is jellemző, hogy a metróvonalak közelében jóval keresettebbek, egyúttal drágábbak az ingatlanok, mint a kevésbé jó közlekedési adottságú városrészekben.
A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt
Czunyiné Bertalan Judit: az egy- és kétgyermekesek családi adókedvezményének elvételével kezdték, eltörölték a hároméves gyedet, elvették az otthonteremtési támogatásokat.
Egyhavi bérrel több a dolgozóknak
Jelentősen, 11,5 százalékkal nőtt mind a bruttó, mind a nettó átlagkereset tavaly január és november között 2017 azonos időszakához képest.
Követnék a magyar mintát
Tovább mélyítheti a társadalmi szakadékot ahelyett, hogy csökkentené: sokan vélekednek így a 2019-től bevezetett romániai babakötvényről, a Junior Centenar elnevezésű programról.
Nem menti meg a vállalkozót a korlátolt felelősség
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által indított perek nyomán akár „korlátlanul” is felelősségre vonhatók a vállalkozások vezetői.
Üzemanyagcímkék a benzinkutakon
Ebben az évben már alig találunk olyan benzinkutat, amelynek a töltőoszlopain és -pisztolyain ne szerepelne az új uniós szabványnak megfelelő kör, négyzet vagy rombusz alakú üzemanyag-matrica.
Jobb éve lehet a piacoknak
Amennyire jól alakultak tavaly a világgazdasági mutatók, annyira rosszul jöttek ki ebből a tőkepiacok. A befektetési szolgáltatóknak nagy kihívást jelent, hogy az ügyfeleik befektetése megtérüljön.
Változik a zöld rendszámok szabályozási rendszere
A kibocsátott szennyező anyag mennyisége alapján lenne érdemes szabályozni, hogy melyik autó jusson zöld rendszámhoz a Magyar Elektromobilitás Szövetség javaslata szerint.
Nem figyeli meg az állam a turistákat
Újabb gumicsontot talált az ellenzék annak érdekében, hogy valótlan feltételezések alapján a kormány ellen hangolja a lakosságot.
Okos és együttműködő lesz a jövő közlekedése
Néhány év múlva az autópályákon Magyarországon is olyan járművek haladnak majd, amelyek – a vezető tudta vagy beavatkozása nélkül – folyamatosan adatokat közölnek egymással és az okosútrendszerrel.
Közjegyzők nevét használják az ingatlanpiaci csalók
A közjegyzői kamara hangsúlyozta, az ingatlan megtekintése és a szerződés megkötése előtt előleget, foglalót vagy vételárat semmi esetre se fizessen a vásárló.
Megtorpanóban a kínai gazdaság
A megszokotthoz képest jóval visszafogottabb élénkülés elsődleges oka az Egyesült Államok által indított kereskedelmi hadakozás, az offenzíva fő célpontja épp Kína volt.
PM-államtitkár: Kelet-Közép-Európa továbbra is az Európai Unió gazdasági motorja
A kelet-közép-európai régió növekedése az unió átlaga felett alakul, és ezzel együtt fontos szerepet játszhat a gazdasági növekedés élénkítésében – mondta Gion Gábor.
Nagykövetekkel tárgyalt Nagy István agrárminiszter
Nagy István jelezte, az idei év legfontosabb témája a közös uniós agrárpolitika (KAP), amelynek költségvetésén és részletszabályain egyaránt sok múlik.
Kétmilliárd forintból bővít a magyar Kravtex–Kühne-csoport Győrben
25 magyar gyártmányú helyközi buszt szállít a Kravtex a Volán Buszpark Kft. számára. A Mosonmagyaróváron és Győrben gyártott buszok klímával és modern utasinformációs rendszerrel készülnek.
Siófokon univerzális tudást kapnak a balatoni hajósok
Ez egy olyan középiskolai végzettségre épülő 800 órás kurzus lesz, amely egy modul beiktatásával megalapozza egy későbbi hajóvezetői képesítés megszerzését

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.