2018. november 17., szombat, Hortenzia, Gergő napja

Címke: Napi Aktuális

67 cikk 1/7 oldal

Elemzők: Magyarország kevesebb pénzt hívhat le az EU-tól a Brexit után

Vita volt, vita van és vita lesz a továbbiakban is a Brexitről, annak ellenére, hogy Brüsszel és London között szakértői szinten megállapodás született – tájékoztatott az ECHO TV brüsszeli tudósítója a csatorna Napi aktuális című műsorában.

Nemzetpolitikai nagyhét kezdődött

A Magyar Diaszpóra Tanács november 15-én, a Magyar Állandó Értekezlet november 16-én tartja idei plenáris ülését Budapesten, november 18-án pedig november 18-ra Sepsiszentgyörgy ad otthont a székely nagygyűlésnek. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorának hétfői adásában Pánczél Károly, a Fidesz országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, nemzetpolitikai nagyhét vette kezdetét, amely egyebek között a székelyföldi autonómia melletti kiállásról szól.

Balatoni András: Nem szabad az uniós forrásokat túlmisztifikálni

A magyar hitelezésben van elég potenciál, hogy az uniós források esetleges csökkenését szükség esetén kompenzálja – jelentette ki Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank Előrejelzési és Elemzési Igazgatóságának vezető elemzője az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A magyar bankrendszer van annyira egészséges, hogy egy dinamikus növekedést finanszírozzon – tette hozzá.

Köves Slomó: Paradigmaváltás zajlik az antiszemitizmus tekintetében

Ezer fölött van Franciaországban az antiszemitizmussal összefüggésbe hozható bűncselekmények száma, ez a korábbiakhoz képest hatvanhét százalékos növekedést jelent – tájékoztatott Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A vallási vezető elmondta, ezen cselekedeteknek több mint a fele erőszakkal is jár.

Mindenszentek a közösség ünnepe

A Hiszekegyben imádkozzuk, hogy „hiszem a szentek közösségét”, ez azt jelenti, hogy az Egyház egy közösség – mondta Bárány Béla zuglói plébános az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Hozzátette: amikor a szentmisén részt veszünk, akkor nemcsak a templomban lévőkkel vagyunk közösségben, hanem azokkal is, akik már elértek Istenhez.

A gyász szakaszai a tagadástól az elfogadásig

A gyász szakaszai a tagadástól az elfogadásig – erről beszélgetett Velkovics Vilmos Selmeczi Márta gyászterapeutával az ECHO TV Napi aktuális című műsorában, aki tizennyolc évvel ezelőtt négy hónap különbséggel két gyermekét is elvesztette.

Kegyeleti diákmunka a Házsongárdi temetőben

Évek óta önkéntesek tartják rendben a jeles magyar személyiségek sírjait Kolozsváron. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorának vendége a témában Gergelyné Tőkés Erzsébet, a Házsongárd Alapítvány elnöke volt.

Száz éve gyilkolták meg Tisza Istvánt

Száz évvel ezelőtt ezekben a napokban esett szét az Osztrák-Magyar Monarchia, az őszirózsás forradalom elsöpörte a regnáló magyar kormányt és meggyilkolták Tisza István miniszterelnököt. A témában ifj. Bertényi Iván, az MTA történésze volt az ECHO TV Napi aktuális című műsorának vendége.
67 cikk 1/7 oldal