2019. január 19., szombat, Sára, Marió napja

Címke: kína

1380 cikk 1/138 oldal

Kanada ellen fordult Kína

Kanadában úgy látják, Peking gyengének és ezért könnyen támadhatónak véli az országot, annak állampolgárain állva bosszút a Huawei pénzügyi igazgatója elleni vancouveri eljárásért.

A kémkedés modern formái

Egy Lengyelországban kipattant kémkedési üggyel kapcsolatban az USA és több NATO-ország jelezte gyanúját, hogy Kína a titkosszolgálatokkal való együttműködésre kötelezi elektronikai cégeit.

Rekordnagyságban öntött pénzt a piacra a kínai jegybank

Rekordnagyságban öntött pénzt a piacra a kínai jegybank szerdán annak érdekében, hogy megakadályozza egy súlyos likviditáshiány kialakulását, amely további nyomást gyakorolna a növekedés lassulásával küzdő gazdaságra.

Kazahok térnek haza az ujgur tartományból

Több mint kétezer kazah számára engedélyezi Kína, hogy elhagyják az országot, feladva eddigi állampolgárságukat, hogy új hazára leljenek Kazahsztánban. Nyugati aktivisták szerint a döntés áttörésnek számít a szigorú kínai szabályozás fényében, ami a Hszincsiang–Ujgur Autonóm Tartomány esetében különösen igaz.
1380 cikk 1/138 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.