2018. november 19., hétfő, Erzsébet napja

Címke: kína

1268 cikk 1/127 oldal

Zárónyilatkozat nélkül ért véget az APEC pápua új-guineai csúcstalálkozója

Elsősorban Kína és az Egyesült Államok nézeteltérései miatt zárónyilatkozat elfogadása nélkül ért véget vasárnap az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) csúcstalálkozója vasárnap Pápua Új-Guineában, amire még nem volt példa a 21 tagországot számláló szervezet történetében.

Csontpor

Feltámadt az alternatív orvoslás iránti kereslet: az egzotikus állatokból készített termékekre hatalmas illegális üzletág épül. Kína pedig derekasan besegít.

Kína érdeklődik a magyar agrártermékek iránt

A közép-európai országok közül Magyarországnak van a legtöbb termékcsoportra vonatkozó exportengedélye Kínába, ami a két ország hatóságai közötti jó együttműködésnek köszönhető.

Kína átnevelő táborokkal küzd a terrorizmus ellen

Az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen található átnevelő táborok a terrorizmus elleni „megelőző intézkedés” részei – mondta kedden Pekingben Vang Ji kínai külügyminiszter német hivatali kollégájával, Heiko Maasszal közös sajtótájékoztatóján. A német külügyminiszter korábban jelezte: elfogadhatatlanok az említett táborok.

Szabadkereskedelem a cél

Az ASEAN-tagállamok közti tárgyalások 2013 óta folynak, de eddig a húsz fejezetből csak ötöt zártak le, ezért nem valószínű, hogy még az idén létrejön a megállapodás.

Az EU problémái nem most kezdődtek

Az EU-nak abba kellene hagynia a később csatlakozott, illetve általában az egyre erősebb központosításnak ellenálló országok állandó kioktatását.

Kínában is keresett a magyar méz

Összefogást sürget a hazai mézágazatban az agrárminiszter. Nagy István szerint a méhészeknek el kell fogadniuk, hogy a termelésben és az értékesítésben is közös erővel tudnak előre lépni.

Kiemelt piacként tekintünk Kínára

A miniszterelnök szerint Magyarország óvatosan viszonyul az eurózónához; miközben tagjai maradunk az európai közösségnek, más térségek felé is meg kívánjuk őrizni nyitottságunkat.
1268 cikk 1/127 oldal