2018. november 14., szerda, Aliz napja

Címke: iszlamisták

196 cikk 1/20 oldal

A keményvonalasok nem eresztik Ászija Bibit

Megtiltották az istenkáromlás miatt korábban halálra ítélt, múlt szerdán viszont felmentett katolikus asszonynak, hogy elhagyja az országot.

Finn katonatiszt figyelmeztette Európát

A békefenntartóként hosszú katonai pályát befutott volt dandártábornok aggódik az Európába – s esetlegesen Finnországba – igyekvő, az ottani harcokban megedződött iszlamista harcosok miatt.

A világ nem számol a bevándorlás veszélyeivel

Az ENSZ-nek a háborúk megállításán, a kinti életkörülmények javításán kellene munkálkodnia, hiszen ha ezek a problémák megoldódnának, nem indulnának el annyian Európa irányába.

400 radikális iszlamistát keresnek Németországban

Az adatok szerint az idei első negyedév végén 3151 személy ellen volt elfogatóparancs érvényben szélsőséges iszlamista vallási-ideológiai indíttatású bűncselekmény gyanúja miatt.

Idlíb ostromára készülnek

Az ENSZ figyelmeztetett, hogy nyolcszázezer menekültre lehetne számítani, ha a szíriai csapatok támadást intéznek az iszlamista gerillák utolsó végvára ellen.

Terroristákkal szövetkezik Amerika?

Állítólag a Szaúd-Arábia vezette – és az Egyesült Államok támogatását is élvező – nemzetközi koalíció titkos alkukat az al-Kaida helyi szárnyával.

Feltételezett iszlamista szélsőségesek túszokat ejtettek Afganisztánban

Feltételezett iszlamista szélsőségesek lerohantak egy kormányzati hivatalt az Afganisztán keleti részén található Nangarhar tartomány Dzsalálábád nevű székhelyén kedden, és többeket túszul ejtettek – mondták el helyi tisztségviselők és szemtanúk. A támadásban – a támadókon kívül – legkevesebb hat ember meghalt, 14 megsebesült – közölte a tartományi kormányzó szóvivője.
196 cikk 1/20 oldal