2019. január 22., kedd, Vince, Artúr napja

Címke: iszlám állam

3257 cikk 1/326 oldal

Pokolgépes merényletet követett el az Iszlám Állam

Pokolgépes merényletet követtek el az amerikai csapatok és a kurd vezetésű milíciák egyik konvoja ellen hétfőn az északkelet-szíriai Haszake tartományban, a támadásban öt milicista halt meg, két amerikai katona pedig megsebesült – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

Több dzsihadistával végeztek iraki biztonsági akciók során

Összecsaptak az iraki biztonsági erők az ország több pontján az Iszlám Állam terrorszervezet tagjaival, továbbá az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció támogatásával légi csapásokat is végrehajtottak a dzsihadisták búvóhelyei ellen – számolt be az akciókról hétfőn az iraki védelmi minisztérium.

Köröző békegalamb

Az afganisztáni katonai helyzet zsákutcában van, a szemben álló felek egyike sem tudja legyőzni a másikat. Az amerikaiak megfelezik a közép-ázsiai államban jelen lévő csapataikat.

Autóba rejtett pokolgép robbant Kabulban, többen meghaltak

Eddig egy terrorszervezet sem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, ugyanakkor korábban a radikális iszlamista tálibok és az Iszlám Állam dzsihadistái is követtek el pokolgépes támadásokat a fővárosban.
3257 cikk 1/326 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.