2018. december 14., péntek, Szilárda napja

Címke: globalizáció

54 cikk 1/6 oldal

Hány Föld kellene?

Mi vagyunk az első generáció, amelyik tisztán látja a természet óriási értékét és azt, hogy milyen hatalmas nyomást gyakorolunk rá.

Biankó bankkártya a semmibe

Igen veszélyes vizekre evez az a politikai elit, amely a saját jogi és társadalmi keretrendszerét kezdi el sajátos szempontrendszerek alapján szétfeszíteni, lebontani.

A liberális ideák csődöt mondtak

A globalizáció már több száz éve, gyakorlatilag a glóbusz első körülhajózása óta jelen van földünkön, de időről időre változott az intenzitása, illetve meghatározó formái is.

A globális elit szervezeti körvonalai

Századunk kulcskérdése, hogy fogalmilag, szociológiai, politológiai, társadalomtudományi eszközökkel meg tudjuk ragadni ennek a körnek a létezési formáit.

Közösségépítés és globalizmus

A probléma ott kezdődik, ha kivesznek az egyes kultúrák, s minden összemosódik. Ha megszűnnek a mindent megtermékenyítő különbözőségek és csak tömegember lesz tömegadottságokkal.

Esküt tesz a negyedik Orbán-kormány

A ma hivatalba lépő negyedik Orbán-kormány a biztonság mint alapvető érték megvédése mellett több területen is egyetértési pontokat keres az emberekkel.

Franciák a multik ellen

Henry Kissinger a World Order, vagyis Világrend című könyvében megkísérli azonosítani a jelenlegi nemzetközi kapcsolatok sajátos jellemvonásait.
54 cikk 1/6 oldal