2019. január 22., kedd, Vince, Artúr napja

Címke: gazdaság

1548 cikk 1/155 oldal

Alulbecsülték a gazdasági növekedést

Még a legpontosabb prognózis is 0,6 százalékponttal becsülhette alá a 2018-as GDP-bővülést – derült ki a Pénzügyminisztérium (PM) elemzéséből, amelyet a hétfői Világgazdaság ismertetett.

2018-ban tovább nyílt a vagyonolló a világban

Tovább nyílt a vagyonolló a leggazdagabbak és a legszegényebbek között 2018-ban: tavaly a 26 leggazdagabb ember vagyona egyenlő volt az emberiség legszegényebb felének összvagyonával – hívta fel a figyelmet az Oxfam nemzetközi civil szervezet hétfőn.

Év végére megugrott a babakötvények száma

Tavaly a negyedik negyedévben 148 milliárd forinttal emelkedett a teljes lakossági forint állampapír állomány, és ezzel december végére elérte a 7516 milliárd forintot.

Kiáll a túlóratörvény mellett a magyar cég

A cég üzemi tanácsának elnöke elmondta folyamatosan túlóraigény merült fel náluk. Volt olyan dolgozójuk, aki ősztől már nem túlórázhatott, mert a munkaidőkeret nem engedte.

Károkat okoz a bizonytalanság

Nincs nagy veszélyben a brit font, amíg Nagy-Britanniának sikerül elkerülni a megállapodás nélküli kilépést az Európai Unióból, vélik gazdasági elemzők.

Bővülő gazdaság, növekedő bérek

Európai uniós összehasonlításban látható, hogy a magyar háztartások reáljövedelmének növekedése jócskán felülmúlja az uniós átlagot – egy lassú, de határozott felzárkózási folyamat kezdődött el.

A gazdaság stabilan és tartósan növekszik

Regős Gábor, a Századvég Alapítvány vezető kutatója az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában elemezte a magyar gazdaságot, amelyről megállapítható: stabilan és tartósan növekszik. A vezető kutató a műsorban elmondta a tavalyi év gazdasági növekedése 4,6-4,7 százalékra tehető, amelyhez hozzájárult, az építőipar, a szolgáltató ágazat, a fogyasztás, a beruházás, valamint a családokat és az építkezéseket támogató fejlesztések.
1548 cikk 1/155 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.