2018. november 15., csütörtök, Albert, Lipót napja

Címke: félidős választások

10 cikk 1/1 oldal

Idézésekkel szállnak harcba a demokraták

Nemcsak a félidős választások eredménye, de az igazságügy-miniszter lemondása is átrendezi az erőviszonyokat Washingtonban a Donald Trumpot fenyegető vizsgálatokkal kapcsolatban.

Magyarics Tamás: győztek a demokraták és a republikánusok is Amerikában

A demokratáké a képviselőház, a republikánusoké a szenátus – így elemezte az amerikai félidős választásokat Magyarics Tamás az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Az Amerika-szakértő elmondta, soha nem volt még ilyen magas a részvételi arány, mint most. A republikánusok jelentős mértékben mozgósították táborukat, a demokraták pedig új szavazókat tudtak szerezni, például azokat, akik Trumptól elfordultak.

Megkötnék Trump kezét

Mindennek a tétje az: vissza tudja-e venni a Demokrata Párt az ellenőrzést a kongresszus – jelenleg republikánus irányítású – két házának valamelyikében vagy akár mindkettőben?

Amerika és a félidős választások

Ezúttal a félidős választások során dőlhet el, hogy a két éve győzelemre jutott trumpi politikai fordulat korszaképítése folytatódhat-e az elkövetkezendő évtizedek Amerikájában.

Politikailag szervezett a többezres migránskaraván

Donald Trump azt mondta: „utánanéznek majd”, nem finanszírozza-e az immár több mint hétezresre duzzadt, zömében közép-amerikaiak­ból álló vándorló tömeget a Demokrata Párt is.

Megoldóemberek

Az elmúlt napokban Amerikában egymást érték az olyan igazságszolgáltatási ügyek, amelyek így vagy úgy, de Donald Trump amerikai elnökhöz köthetők.

Megerősödve került ki a félidős választásokból az argentin elnök koalíciója

Megerősödve került ki a vasárnap tartott félidős parlamenti választásokból az argentin kormánykoalíció, miután a hivatalos részeredmények szerint Mauricio Macri elnök Cambiemos (Változzunk meg) nevű koalíciója a 23 tartományból 15-ben győzelemre áll, köztük az öt legfontosabbikban: Buenos Aires, Cordoba, Mendoza, Santa Fe tartományokban, illetve a főváros körzetében.
10 cikk 1/1 oldal