2018. november 20., kedd, Jolán napja

Címke: Dél-Korea

372 cikk 1/38 oldal

Megállapodás született a fegyverek kivonásáról Panmindzsonból

Megállapodás született Phenjan, Szöul és az ENSZ fegyveres erőinek parancsnoksága között arról, hogy még a héten kivonják a lőfegyvereket a Panmindzson határfalut körülvevő közös biztonsági zónából (JSA), és leszerelik az ottani őrhelyeket – közölte hétfőn a dél-koreai védelmi tárca a három fél panmindzsoni tárgyalásainak eredményéről.

Szöul szerint Észak-Korea kész megsemmisíteni a nukleáris fegyvereit

Kész megsemmisíteni Kim Dzsong Un észak-koreai vezető országának összes nukleáris fegyverét, az azok gyártáshoz szükséges nyersanyagait és telephelyeit a teljes nukleáris leszerelés érdekében – mondta Mun Dzse In dél-koreai elnök a BBC brit televíziós csatornának adott interjúban, amelynek szövegét az elnök a sajtóirodája tette közzé pénteken.

Korea szent hegyén zárta Kim Dzsong Unnál tett látogatását a dél-koreai elnök

A minden koreai számára szakrális jelentőséggel bíró, közvetlenül a kínai határon fekvő Pektu-hegyen zárta Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőnél tett háromnapos látogatását Mun Dzse In dél koreai elnök csütörtökön; a két politikus magasba emelt, egymásba font kezekkel, mosolyogva pózolt a róluk készült fotón oldalukon feleségeikkel.

Eredményes csúcs Phenjanban

Szöul minden erejével igyekszik a béke megteremtésére, Mun Dzse In céljai között is prioritást élvezett, hogy elérje, Washington és Phenjan újítsa fel tárgyalásait, amelyek megakadtak.

Megérkezett Phenjanba Mun Dzse In dél-koreai elnök

Megérkezett kedden Phenjanba Mun Dzse In dél-koreai elnök, a Szunan nemzetközi repülőtéren Kim Dzsong Un észak-koreai vezető fogadta. Dél-koreai elnök tizenegy éve nem látogatott a kommunista ország fővárosába.
372 cikk 1/38 oldal