2019. február 21., csütörtök, Eleonóra napja

Címke: Dél-Korea

382 cikk 1/39 oldal

Az atomfegyverzet a rendszer túléléséhez kell

Kritikus hónap előtt állunk Észak-Korea atomfegyver-mentesítése ügyében – idézett tegnap a The Korea Herald egy neve elhallgatását kérő szöuli képviselőt.

Már nem ellenségként említi Phenjant a legújabb dél-koreai védelmi jelentés

Kétévente kiadott védelmi jelentésében Dél-Korea idén felhagyott azzal, hogy ellenségesnek nevezze Észak-Koreát, ahogy az korábban szokványos volt – derült ki a dél-koreai védelmi minisztérium által kedden közzétett, legfrissebb védelmi dokumentumból. A lépés része lehet annak az egyértelmű szöuli törekvésnek, hogy elősegítse a két ország megbékélési folyamatát.

Koreában és Csehországban is vendégszerepel az Opera

Dél-Koreában a Bánk bán, vidéken a Tosca, a Müpában három monumentális opera koncertszerű előadásával vendégeskedik a Magyar Állami Operaház januárban, miközben a Magyar Nemzeti Balett a legfrissebb modern koreográfiáit is elviszi Brnóba.

Észak- és Dél-Korea folytatja a határellenőrzési posztok felszámolását

A két Korea közötti enyhülés jegyében Észak-Korea kedden tíz határellenőrzési posztot semmisített meg az Észak- és Dél-Korea közötti, szigorúan őrzött határon. Dél-koreai katonák megerősítették, hogy az ellenőrző posztokat a megbeszélt időpontra teljesen lerombolták – közölte a szöuli védelmi minisztérium.
382 cikk 1/39 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.