2019. január 21., hétfő, Ágnes napja

Címke: béremelés

420 cikk 1/42 oldal

Béremelésben is jól állunk

A Fidesz–KDNP eddigi kormányzása alatt több mint duplájára nőtt a minimálbér és a szakmunkás-minimálbér, az elmúlt két évben pedig mintegy 26 százalékkal nőttek az átlagkeresetek.

Béremelésre pályázhatnak

A szerényebb anyagi helyzetű önkormányzatok köztisztviselői béremelésének támogatására hirdetett pályázatot Pintér Sándor belügyminiszter, a program keretösszege 11 milliárd forint.

Bővülő gazdaság, növekedő bérek

Európai uniós összehasonlításban látható, hogy a magyar háztartások reáljövedelmének növekedése jócskán felülmúlja az uniós átlagot – egy lassú, de határozott felzárkózási folyamat kezdődött el.

Kétéves bérfejlesztés jöhet az állami cégeknél

A dolgozók megtartása és a fluktuá­ció csökkentése érdekében a 2017-ben megkötött szóló megállapodás utolsó, idei évében átlagosan öt százaléknál nagyobb keresetemelésre van szükség.

Már nem politizál a Spar anyacége

A Spar Magyarország kérdésünkre leszögezte: politikai kérdéseket soha nem kommentáltak, ezután sem fognak, habár évek óta konzekvensen együttműködnek a KASZ-szal.

Elérhető a két számjegyű béremelés

Az idén is kitarthat a bérek két számjegyű emelkedése a versenyszférában, az egyeztetések már zajlanak, s hamarosan az állami vállalatoknál is kezdődnek a tárgyalások.

Fizetést emelnek az állami cégek

Hamarosan elkezdődnek az egyeztetések az állami vállalatok munkavállalóinak bérrendezéséről, amely több területen ismét két számjegyű lehet.
420 cikk 1/42 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.