2018. november 13., kedd, Szilvia napja

Címke: anyanyelv

23 cikk 1/3 oldal

Idegen nyelv anyanyelv nélkül

Ma pedig odáig jutottunk, hogy a magyar nyelv, az anyanyelv még eszköznek sem kell. Az idegen nyelvek oktatásának stratégiája csak önmagára kíván alapozni.

Reklámvirágok

Ne múló nyelvi divatok írják át a nyelvet, hanem próbáljunk már végre értelmes nyelvtervezéssel odáig jutni, hogy a digitalizációt állítjuk anyanyelvünk szolgálatába!

Soltész Miklós: a nyelv a magyarság megtartó ereje

Az államtitkár a Rákóczi Szövetség anyanyelvi táborában köszöntötte a Kárpátaljáról, Felvidékről, Észak- és Dél-Amerikából és Ausztráliából érkezett gyermekeket.

Paraszt, prosztó, rusztikus

A paraszt szó eredetileg semmilyen bántó jelentéssel nem bírt. Azt jelentette, és ma is azt jelenti: földet művelő, mezőgazdasági munkát végző személy.

Angard: A migráció miatt veszélyben a haza, a szülőföld, az anyanyelv

Lázár János Facebookon publikált videójában feltárja a bécsi Favoriten városrész mindennapi életét, ahol a lakosság nagy része bevándorló. A videó azóta is megosztja a magyar, valamint az osztrák közbeszédet is. Az Angard vendégei arra keresik a válaszokat, vajon ez létező problémát, a valóságot mutatja be, avagy sem? A pást baloldalán Tóth Csaba, a Republikon Intézet stratégiai ügyvezetője és Böcskei Balázs politikai elemző – a jobboldalon Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet ügyvezető igazgatója és Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője.
23 cikk 1/3 oldal