2018. július 17., kedd, Endre, Elek napja

Szakács Árpád – Kinek a kulturális diktatúrája?

X.
Így népszerűsítik a kommunizmust állami pénzből
Nem képzeljük, hanem állítjuk: a Kassák Múzeumban a véres Tanácsköztársaságot mentegető, történelemhamisító tárlatot rendeztek a magyar állam finanszírozásával.
IX.
Visszasírja a vörösterrort a ballib értelmiség
Állami pénzből a vérgőzös Tanácsköztársaságot mentegette és az 1919-es bolsevik hatalomátvételről ábrándozott a baloldali értelmiség.
VIII.
Újabb pénzeső a nácizó ballib értelmiségre
Kinek a kulturális diktatúrája? Verebes István retteg a Fidesztől, miközben elárulja: az utóbbi tíz évben csak jobboldali vezetőktől kapott munkát.
VII.
A mosolygó rettegők listája
A Népszava június 9-én megszólaltatta „az ország talán legöregebb és legtöbb történelmi tapasztalattal bíró szociáldemokratáját, a 93 éves Vitányi Ivánt, a DK örökös tiszteletbeli elnökét”.
VI.
Kinek a kulturális diktatúrája? VI. rész
Ha egyszer díjaznák a balliberális értelmiségi holdudvarok rettegési kreativitását, a budapestieknek versengés nélkül át kellene adni a világbajnoki trófeát.
V.
Kinek a kulturális diktatúrája? (V. rész)
A balliberális csoportok még nem tudtak dűlőre jutni abban, hogy a jobboldali országvezetés a náci birodalom ideológiájához vagy a kommunista diktatúra szellemiségéhez áll közelebb.
IV.
Folytatódik a rettegők cirkusza
Az egymást túllicitáló hangadók, miközben rettegéseikkel megtöltik a sajtót, addig kényelmesen besétálnak a PIM épületébe jó pénzért fellépni.
III.
Ma is jó üzlet a gyűlöletkeltés
Kinek a kulturális diktatúrája? (III. rész) A diktatúra által finanszírozott rendezvényen a diktatúra által támogatott Závada elmondhatja, hogy kénytelen a diktatúra szorításában élni.
II.
Kinek a kulturális diktatúrája? (II. rész)
Novemberi írásunk óta a diktatúra emlegetése kulturális körökben tovább fokozódott, ami ismét arra késztetett, hogy néhány példán keresztül rávilágítsunk a balliberális világ arcátlanságára.
I.
Kinek a kulturális diktatúrája?
Nézzük meg a legfontosabb területeteket, ahol tökélyre vitték a kulturális diktatúrát.

Reakciók

Kiáltványban tiltakozik az értelmiség
Többen is tiltakozást fogalmaztak meg az 1919-es Tanácsköztársaságot propagáló tárlat és a hozzá kapcsolódó könyv megjelenése és állami finanszírozása miatt. Az alábbiakban az egyik értelmiségi csoport kiáltványát közöljük.

Reakciók

Takarítás Augiász istállójában
Művészetünket, oktatásunkat, humán tudományainkat megfertőzték, szétzilálták az elmúlt évtizedek során. A globális összkép katasztrofális.
Orbán János Dénes

Reakciók

Rendszerépítés vagy forradalom?
A politikai mondanivalót nagyon is értem, értettem már a cikksorozat legelején is: ne beszéljen senki ma Magyarországon kulturális diktatúráról! A felszólítás jogos, helyes.
Prőhle Gergely

Reakciók

A kulturális másodrendűség
A vitát többen időszerűnek és szükségesnek tartják, mások inkább békülést maszatolnának; úgy tűnik, pillanatnyi státusuknak megfelelően foglalnak állást.
Horváth Júlia Borbála

Reakciók

Mitől indul be a ballib kórus?
Ha már a politikát képezzük le a kultúrában, akkor 2018-ban a magyar választók nemcsak parlamentet és kormányt választottak, hanem nagyon hangsúlyosan világnézetet is.
Grób László

Reakciók

Tartalom és forma
El kellene felejteni azokat a mítoszokat, melyek szerint a konzervatív oldalon nincsenek a másik oldal nagyágyúihoz hasonló, nagy formátumú alkotók.
Pataki Tamás

Reakciók

Szikrából csiholtunk tüzet
Lapunk cikksorozatát a komplett balliberális média nem érti meg, zsigeri reakciója a kirekesztés, ami kétségtelenül nem igényel különösebb intellektuális erőfeszítést.
Berszán György

Reakciók

Domináns kultúra Magyarországon
Egyedül a többségre épülő, nemzeti és polgári domináns kultúra képes arra, hogy a migráció éveiben és évtizedeiben megtartsa és életben tartsa ezt az országot.
Fricz Tamás

Reakciók

Őrségváltást a tudatformálásban
A magyar állam nem lehet értéksemleges. Az úgynevezett – egyébként teljességgel szubjektív megítélésű – minőség sem jelenthet kibúvót. Sőt!
Ágoston Balázs

Reakciók

A liberális inkvizítorok dühe
Viszonylag kevés diktatúra finanszírozza ilyen bőkezűséggel saját megátalkodott ellenségeit – mondhatni megvan a véleményünk az ilyesfajta diktatúrákról.
Bán János

Reakciók

Nem, ezekkel nem lehet
Áll a bál Szakács Árpád kulturális sorozata körül, amely – folytatásban – arra keresi a választ, hogy a kétharmados kormány kultúrpolitikájában miért nem érvényesül, látszik a politikai fölény.
Szentesi Zöldi László

Reakciók

Kinek a kulturális listája?
Na kérem, utána lehet nézni, az egyetemi és kritikusi körökben, milyen az Esterházy Péterről vagy Nádas Péterről és a Kányádi Sándorról írt tanulmányok és dolgozatok aránya.
Orbán János Dénes

Reakciók

A globalisták kulturális marxizmusa
Ők tudomásul veszik a multikulturális, identitását vesztett, kevert fajú Európa létrejöttét, mert ez is közelebb vinné a kontinenst a kozmopolita létformához.
Fricz Tamás

Reakciók

A politika ripacsa
Alföldi Róbert persze végigházalhatja véleményével a honi sajtó balliberális térfelét, és bármit állíthat a neki nem tetsző társadalmi kérdésekről.
Pataki Tamás

Reakciók

Merítsünk a bartóki tiszta forrásból!
Egy társadalom szerencsére nem egy emberi lény, hanem nagyon sok, egymást követő biológiai láncolat összessége, így feltámasztható tetszhalott állapotából.
Virághalmy Ágnes

Reakciók

Szűznemzés magyar módra
Annak a szánalmas, a magyarkanizsai turulmadár elrepülésére áhítozó senkiházinak (és a többinek) meg üzenjük: a turul marad. A Böszörményi úton és Magyarkanizsán is. Mindenütt.
Domonkos László

Reakciók

A valódi rendszerváltozás ideje
A második Orbán-kormány kezdettől fogva tudatosan törekedett arra, hogy valódi rendszerváltást hajtson végre és leváltsa az önmagát túlélt posztkommunista rendszert.
Fricz Tamás

Reakciók

Bal, jobb, bal, jobb, bal, jobb
Abban, hogy a balliberálisnak mondott értelmiség a kulturális élet sok területét uralja, egy csomó igazság és részigaz­ság van, de lehet benne egyéb is.
Száraz Miklós György

Reakciók

Kulturális küldetés Budapestért
A válasz, majd a viszontválasz új fénytörésben láttatta a Szakács Árpád-féle cikksorozatot, olyan helyzetet teremtve, amelyben nem lehet többé úgy tenni, mintha minden rendben lenne.
Toót-Holló Tamás

Reakciók

Kulturális gyarmat vagyunk
A kommunista hatalomátvétel a magyar történelem ezeréves folytonosságát brutálisabban szakította meg, mint a török uralom.
Botond Bálint

Reakciók

Esélyek a kulturkampf túlélésére
A jelenlegi szellemi közéletünknek nem az a betegsége, hogy táborokra oszlik, hanem az, hogy ezek a táborok nem vívják meg tényleges vitáikat, hanem magukra zárulva acsarognak a másik tábor ellen.
Ács Margit

Reakciók

Néhány szó, mielőtt ölre mennénk
Létre kellene hozni egy nemzeti irodalmi ügynökséget, amely nem az egyéni lobbik mentén és pusztán a jól bejáratott csatornákon keresztül építgeti egy-egy szerző nemzetközi karrierjét.
Szentmártoni János

Reakciók

Vita házon belül a kultúrafinanszírozás irányairól
A szekértáborok közti gyűlölet fenntartása, sőt végletekig fokozása, akár a belpolitikában, akár a nemzetközi politikában életben maradást jelent a balliberálisoknak.
Freppán Miklós

Reakciók

Stumpf András titkos küldetése az ATV-n
Amikor a Magyar Idők lát anomáliákat, akkor egységfrontra lépnek a libsikkel, siratóasszonyok kórusaként ítélik el a „durva hangnemet” és az „alattomos támadást”.
Szikszai Péter

Reakciók

Az ember, aki ott se volt
Csoóri Sándor Nappali hold című esszéjének 1990-es megjelenése óta nem született olyan munka, amely tényszerű és drámai módon mutatta volna be a kulturális törésvonalakat.
Szakács Árpád

Reakciók

A tényeket fontos ismerni
A tényekkel tehát valóban fölösleges vitatkozni, ámde ehhez érdemes ismerni is őket, az indulat, pláne a prekoncepció pedig sosem kedvez a tisztánlátásnak.
Prőhle Gergely

Reakciók

Nincs kulturális diktatúra!
Vannak olyan külföldi írók, akik nyilvánosan is kritizálják a magyar kormányt, mint tette ezt ­Daniel ­Kehlmann, az idei budapesti könyvfesztivál világhírű német vendége is.
Prőhle Gergely - Szakács Árpád

Reakciók

A liberális kulturális forradalom
A természettudományok azon tényei, kutatási eredményei, amelyek nyilvánvalóan kizárják, hogy a genderizmus és a liberalizmus alaptételei igazak lehetnének, kikerülnek a tananyagból.
Botond Bálint

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!