2018. november 21., szerda, Olivér napja

Belföld

Újabb támogatás a külhoni magyaroknak
A központi pályázat esetén az egy pályázattal elnyerhető összeg 500 ezer és 2,5 millió forint közötti lehet, míg a regionális felhívás esetében 100 ezer és 500 ezer forint között van.
Elhunyt munkatársunk, Csík Ágnes
A Magyar Idők olvasószerkesztőjét, aki korábban lapunk elődjének, a Napi Gazdaságnak volt a szerkesztője, hatvanhárom éves korában érte a halál.
Szijjártó Péter: erős és sikeres Európa a cél
A külügyminiszter kijelentette: Magyarország álláspontja szerint ahhoz, hogy Európa erős és versenyképes legyen, engedni kell a versenyt az EU-n belül.
Sorosék és a poszt-SZDSZ tartja szorításában a hazai felsőoktatást
A tőzsdespekuláns által pénzelt álcivil Magyar Helsinki Bizottság szabályos hálózatot működtet a különböző jogi karokon és nemcsak Magyarországon.
Letöltendő szabadságvesztésre ítélték a Szeviép Zrt. volt vezetőit
Az ügyben közleményt adott ki a Fidesz szegedi szervezete. Ebben úgy fogalmaztak, hogy a helyi szocialistákat a mai napon utolérte az igazság.
Jelentősen emelkedik a kormánytisztviselők bére
Egyre inkább teljesítményelvű, hatékony, szolgáltató, állampolgárbarát, az ország versenyképességét támogató professzionális közigazgatást szeretne működtetni a kormány.
A Lakitelek Népfőiskola programjait mutatják be
Bemutatják a jelenleg működő Lakitelek Népfőiskolát a Polgárok Házában – tudatta a Magyar Időkkel Horváth Béla, a Kölcsey Kör vezetője.
Szerdán nyílik meg az Otthon melege program utolsó fordulója
A Budapesten és Pest megyében élők november 21-én 16.30 és 20.30 között adhatják be pályázataikat a korábban tervezett november 19-i időpont helyett
Példaértékű férfiakat ismertek el
Nívós ünnepségen osztották ki a Gránit Oroszlán Példakép Díjat, amellyel évről évre a jövő generációkat motiváló, fáradtságot nem ismerő, felelősséget vállaló férfiakat tüntetik ki.
Gyurcsány üzlettársa egy bolgár oligarcha bűnöző
Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció elnökének nyilatkoznia kell, milyen kapcsolat fűzi az Interpol által körözött bolgár bűnözőhöz, Cvetan Vaszilevhez.
Megkapta a menekültstátust a volt macedón kormányfő
Menekültstátust kapott Magyarországon Nikola Gruevszki, mivel a menekültkénti elismerésének jogszabályi feltételei fennállnak – állapította meg a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal vizsgálata.
Méltatlannak tartják a támadásokat
A kabinet visszautasít minden olyan politikai támadást, amely a munkájukat a hivatali esküjük szerint végző kormánytisztviselők ellen irányul.
Ösztöndíj és béremelés teszi vonzóbbá a pedagóguspályát
Megint előhúzta a balliberális média a tanárhiány kártyát annak ellenére, hogy a Klebelsberg Központ már a tanév elején kimerítő választ adott a felmerülő kérdésekre.
Halász János: Magyarország biztonsága nem a Gruevszki-ügyön múlik
A politikus a Gruevszki-ügynél sokkal fontosabbnak tartja az illegális migrációval kapcsolatos kérdéseket, amelyek valóban veszélyeztetik Európa biztonságát.
Hiteles tájékoztatást adott a bevándorlási hivatal főigazgatója a Gruevszki-ügyről
A Belügyminisztérium „visszautasít minden olyan politikai támadást, amely a munkájukat a hivatali esküjüknek megfelelően végző kormánytisztviselők ellen irányul”. 
A kormány benyújtotta a 2021-es népszámlálásról szóló törvényjavaslatot
A kormány erről szóló törvényjavaslata alapján a népszámláláson történő részvétel kötelező, azt internetes önkitöltéssel vagy interjús módszerrel kell végrehajtani.