2018. szeptember 19., szerda, Vilhelmina napja

Belföld

Nem igaz, hogy országos szintű pedagógushiány van
Köznevelési intézményekben átmenetileg mindig lesznek üres álláshelyek, hiszen a tanárok életkörülményeiben beálló változások – nyugdíjazás, gyermekvállalás, költözés – kihatnak arra.
Az ellenzék felszállt a Sargentini által épített morális piedesztálra
Elkezdődött a Parlament őszi ülésszaka. Az erősre sikerült nyitónapon Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök orvosi kezelésre küldte Orbán Viktor kormányfőt.
Bekérette Spanyolország budapesti nagykövetét a magyar külügy
Josep Borell, a szélsőbaloldali spanyol kormány külügyminisztere sértő és durva kirohanást intézett Magyarország ellen egy nyilvános fórumon – mondta Magyar Levente.
Fidesz: a Jobbik a Nők 40 programot sem támogatta
A Jobbik más, a nyugdíjasokat és a családokat segítő döntéseket sem támogatott. Ahogy az adócsökkentéseket, a családi és az otthonteremtési kedvezmény bevezetését és a béremeléseket sem.
Hidvéghi Balázs: Ha Brüsszelen múlt volna, akkor már tele lennénk bevándorlókkal
„A legutóbbi választások eredménye kötelezi a magyar kormányt. Számunkra a magyar emberek döntése az első, amit akkor is érvényesítünk, ha megpróbálják elvenni tőlünk a határvédelem jogát.”
A kormány válasza az Európai Bizottságnak: marad a Stop Soros
A kormány elkészítette válaszait az Európai Bizottság felvetéseire a „Stop Soros” törvénycsomag és az ahhoz kapcsolódó alkotmánymódosítás miatt indult kötelezettségszegési eljárásban.
VV Fannit a pénze miatt ölhették meg tavaly ősszel
Több millió forintnyi készpénzt találtak a helyszínelés során VV Fanni lakásán, amit feltételezett gyilkosának akart kölcsönadni, de végül meggondolta magát.
Újabb előrelépés Toroczkai László bankok elleni feljelentésében
Toroczkai szerint egy bankokkal szembeni nyomozás minden Magyarországon kötött devizaalapú hitelszerződést érinthet.
A Sargentini-jelentés egy politikai nyomásgyakorlási eszköz
Varga Judit elmondta: néhány héttel a szavazást megelőzően a holland zöldek honlapján megjelent előjelzés is kimutatta, hogy a tartózkodó voksok le fogják rontani az eredményt.
Origo: évek óta azon dolgoznak, hogy Brüsszel átvegye a határőrizetet
A Financial Times 2015-ös cikke azonban azt bizonyítja, hogy Brüsszel már három éve arra készül, hogy ők mondhassák meg, ki léphet be Európa, így Magyarország területére, és ki nem.
Politológus: Gyurcsány Ferenc egy bukott politikus
Farkas Örs szerint a keddi tüntetésre azért mentek el kevesen, mert az emberek nem értenek egyet Gyurcsány Ferenccel.
Kövér László: ismét el akarják vonni a jogot, hogy megvédjük határainkat
El akarják vonni az állami szuverenitásunk azon jogosítványait, amelyekről az Európai Unióhoz való csatlakozással Magyarország egy percre sem mondott le – mondta az Országgyűlés elnöke.
Elindult az inkubátoros csecsemőket és családjukat online összekötő Babales program
A kis súllyal született koraszülöttek sokszor hónapokat töltenek a kórházban, a családoknak pedig nagy kihívás megoldani, hogy mindig a kórházban lévő gyermekük mellett legyenek.
Hárommilliárd forintból megújult az ELTE kollégiuma
Energetikai szempontból és berendezését tekintve is teljesen megújult kollégium várja a hallgatókat az új tanévtől.
Porig égett az egykori Hűvösvölgyi Vigadó
Az oltási munkálatok közben a tetőszerkezet részlegesen beomlott, és az épület életveszélyessé vált, ezért csak kívülről tudták oltani a tüzet.
A Magyar Helsinki Bizottság törvényellenesen érzékenyít
A Helsinki bevándorlást segítő tevékenységeket is folytat, projektjei között ilyennek minősíthető a migráció és menekültáramlás közigazgatási előmozdítását segítő oktatásszervezés is.