2018. július 21., szombat, Dániel, Daniella napja

Belföld

A szociális államtitkárság párbeszédet indít az ápolási díj emeléséről
A balliberális kormányokkal ellentétben a nemzeti kormány több intézkedést tett azért, hogy a hozzátartozójukat otthon ápolókat segítse – közölte a szaktárca.
Bakondi: a globális migrációs dokumentum szövege minden várakozásnál rosszabb lett
Megjegyezte: a migráció kibocsátó és tranzitországai nagy többségben vannak az ENSZ-ben, ezért várható volt, hogy elfogadják a paktumot.
Németh Szilárd: Magyarország védelmében az ellenzékre továbbra sem lehet számítani
A kormánynak továbbra is a magyar emberek biztonsága az első, de az ország védelmi képességeinek erősítése, a nemzeti kötelezettség mellett teljesíti a NATO elvárásait is – mondta.
Kárpátaljai Erzsébet-táborozókat köszöntöttek az Országházban
Az Erzsébet-táborok keretében az idén 6 héten keresztül mintegy 880 kárpátaljai magyar nemzetiségű fiatal, valamint 440 magyarul tanuló ukrán nemzetiségű gyermek nyaralhat.
Szabálysértés lesz az életvitelszerű utcán tartózkodás
A cél, hogy a közterületek állapotát megőrizzék, a közbiztonság területen elért eredményeket megtartsák, az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét tovább javítsák.
Elfogadta a Parlament az új gyülekezési törvényt
Mindenkinek joga van, hogy engedély vagy akár előzetes bejelentés nélkül, békésen, fegyvertelenül, másokkal közösen felvonulásokat, tüntetéseket szervezzen, azokon részt vegyen.
Újraállítják a nemzeti vértanúk emlékművét
A Jászai Mari térre kerülhet Nagy Imre mártír miniszterelnök Vértanúk terén álló szobra. Helyére a bolsevik terror 1918–1919 közötti áldozatainak emlékművét állítják vissza.
Navracsics Tibor: az oktatás és a kultúra egyre nagyobb hangsúlyt kap az EU-ban
A döntéshozók felismerték, hogy mind a kultúra, mind az oktatás színvonalának emelése jelentősen hozzájárulhat az európai identitás erősítéséhez.
Veronai busztragédia: a magyar hatóság nyomozásának egyelőre nincs gyanúsítottja
Továbbra is ismeretlen tettes ellen nyomoz a magyar rendőrség. Arra keresik a választ, hogy az autóbusz pót-üzemanyagtartálya milyen szerepet játszott a történtekben.
Dömötör Csaba: a 2019-es költségvetés két fő csapásiránya a biztonság és a növekedés
A kormánypárti politikus megjegyezte: ezt a költségvetést még az ellenzék is megszavazhatná, hiszen azokra a területekre is több jut, amelyeket az ellenzék gyakran emleget.
Gyárfás nem akar megszökni
A Nap TV Angol utcai épületének eladásából fizeti ki minden idők második legnagyobb óvadékát, százmillió forintot a Fenyő-gyilkosság felbujtójaként gyanúsított Gyárfás Tamás.
A párt afgán tanácsadója él-hal a migránsokért
Mirwais akkor került a figyelem középpontjába, amikor az LMP társelnöke, Szél Bernadett a migrációs válság közepén őt jelölte külsős szakértőként az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságába.
Mráz Ágoston Sámuel: várható volt a Stop Soros miatti kötelezettségszegési eljárás
Az utolsó néhány hónapban „minden erejüket összeszedik” Magyarország ellen, és bebizonyítják, hogy a kettős mérce létezik – vélekedett a szakértő.
Fidesz: meg kell előzni a veronaihoz hasonló eseteket
A parlamentnek benyújtott büntetőtörvénykönyv-módosítás célja a veronai buszbalesethez hasonló esetek megelőzése – mondta Czunyiné Bertalan Judit.
A 2019-es költségvetés elfogadásával zárja nyári munkáját a parlament
Az ülésnap 14 órakor kezdődik, a napirenden – az örmény nemzetiségi szószóló mandátumigazolása mellett – kizárólag szavazások szerepelnek.
Teljes a zűrzavar az LMP-ben
Három évre minden párttisztségétől eltiltotta az LMP etikai bizottsága Szél Bernadettet, akinek a döntés ellenére mégsem kell lemondania társelnöki posztjáról.