2018. május 25., péntek, Orbán napja

Belföld

Lázár János: Algyőn is épül tram-train
Felújítják a vasútállomást, parkolót és kerékpárutat építenek. Emellett fontosnak tartja az út felújítását is, és azt, hogy a város polgárait buszok vigyék a tram-trainhez.
Feltárul a Corvin Áruház békebeli homlokzata
A Corvin Áruház rekonstrukciójával párhuzamosan a Blaha Lujza tér és környéke is megújul, a fővárosi költségvetésben 1,8 milliárd forintot különítettek el a célra.
Integrált játszóteret avattak Szegeden
Novák Katalin elmondta: a GEMMA-iskolában súlyos fizikai és szellemi fogyatékossággal élő gyerekeket nevelnek, akiknek a leghétköznapibb dolgokkal, például az evéssel, ivással is meg kell küzdeniük. 
Schmidt Mária: Újra kell gondolni Európa szerepét
Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután az Országházban külön-külön fogadta az Európa jövője elnevezésű, Budapesten megrendezett nemzetközi konferencia több előadóját.
Kizárták az LMP-ből Sallai R. Benedeket
Az LMP fegyelmi bizottsága első fokon, nem jogerősen kizárta a pártból Sallai R. Benedek volt országgyűlési képviselőt, amiért összeverekedett Hadházy Ákos egykori társelnökkel.
Elfajult a Hosszú Katinka-Shane Tusup vita
A háromszoros olimpiai bajnok férje leírta, a hír igaz, sem a magánéletben sem szakmailag nem folytatják tovább együtt „személyes okok” miatt.
Önmaga számára is kínossá vált már az egész ellenzék
Herényi Károly kijelentette: „Nagyon bölcsek a magyar választópolgárok. Nagyon nehéz ezt nekem kimondani, de marha jól tették, hogy a Fideszre szavaztak.”
Toroczkai Lászlót bünteti a Jobbik
Nem zárja ki a pártból, de etikai és fegyelmi eljárást kezdeményez a Jobbik vezetése Toroczkai László ellen, aki egy párton belüli platformot hozott létre.
Orbán Viktor: Új szabályokat kell alkotni Magyarország védelméhez
Ahhoz, hogy meg tudjuk védeni Magyarországot az illegális bevándorlással szemben, új szabályokat kell alkotunk, amely a Brüsszelből érkező támadásokat is képes kivédeni – mondta a miniszterelnök.
Valódi védelem a virtuális térben
Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere két éve indított kampányt a kerületben az internet buktatóinak, veszélyeinek kitett gyerekek védelmében.
Nagy bajban lehet Márki-Zay Péter
Egyre több jel utal arra, hogy Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester kampányát bűncselekményből származó pénzekből is finanszírozták.
Jövő héten nyújtják be a Stop, Soros!-t
A kormány döntése értelmében szigorúbb lesz a Stop, Soros! törvénycsomag, az illegális migráció szervezése önálló tényállás lesz a büntető törvénykönyvben.
Trócsányi László: a jogállamiságot védi majd a legfelsőbb közigazgatási bíróság
A miniszter elmondta, a jövő héten benyújtandó "Stop Soros" törvényjavaslat-csomagban lesznek változások a korábbi javaslathoz képest.
Rászorulókon segítenek a református önkéntesek
Ha valaki a jótékonysági szervezet munkáját szeretné segíteni, akkor az 1358-as hívószám tárcsázásával 250 forinttal tudja támogatni a szeretetszolgálatot.
Elszigetelnék az exalelnököt
Toroczkai László politikai projektje finoman szólva nem áll nyerésre. Annak ellenére, hogy a Jobbik prominensei közül is többen egyetértenek vele.
Életbe lép az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete
Az új uniós szabályozás kiterjed minden olyan hatóságra, gazdasági társaságra és szervezetre, amely az EU-ban tartózkodók személyes adatait kezeli vagy feldolgozza.