2019. január 24., csütörtök, Timót napja

Belföld

Századvég: a magyarok az erős nemzetállamokra szavaznak
A magyarok 57-67 százaléka mind az energiaügyeket, mind a gazdasági ügyeket, mind a bevándorlásügyet nemzetállami hatáskörbe vonná.
A Ráday utcai kollégium használhatatlanná vált
A Károli Gáspár Református Egyetem stratégiai rektorhelyettese bejelentette, hogy a hittudományi karon a vizsgaidőszakot felfüggesztik.
Emmi: a kormány célja a felsőoktatás teljesítményelvű átalakítása
„Tavalyhoz képest idén 18 milliárd forinttal, 2010-hez képest pedig 606 milliárd forinttal többet fordítunk az oktatásra” – idézte fel Vitályos Eszter.
Dúró Dóra: A teljes balliberális tömb megvédte a Jobbikot
A Jobbik már nem tud olyat tenni, ami eltántorítaná a balliberális tömböt az összefogástól – így reagált az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Sneider Tamás botrányára Dúró Dóra. A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese elmondta, hogy bármilyen botrányos felvétel kerül elő a Jobbikról, a DK-tól kezdve az LMP-ig az összes párt megvédi a pártot.
Benkő: Alaptalan volt a pánikkeltés
Minden valóságalapot nélkülöző, a közvéleményt szándékosan megtévesztő, felesleges pánikkeltésnek nevezte a honvédelmi miniszter a honvédelmi alkalmazotti jogállás bevezetésével kapcsolatos vádakat.
Nem hagyhatják el otthonukat a Szeviép-ügy vádlottjai
A bíróság magatartási szabályként a vádlottaknak előírta, hogy lakóingatlanukat nem hagyhatják el, kettőjüket pedig a mozgásukat nyomon követő technikai eszköz viselésére is kötelezte.
Álcivilek az EP-kampányban
A berlini székhelyű szervezet korábban német cégeken keresztül akart nyomást gyakorolni a magyar kormányra a bevándorlást segítő NGO-kkal kapcsolatos szabályozás visszavonása érdekében.
NOE: kétharmados törvénybe kellene foglalni a családtámogatási rendszert
Elmondta: a családok védelméről szóló konzultáció megmutatta, hogy az emberek bizakodva tekintenek a jövőre, és igent mondanak a családalapításra.
Az európai civil álláspont erősítése érdekében szakértői testületet hozott létre a CÖF-CÖKA
Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke hangsúlyozta: a testületre annál is inkább szükség van, mert a közelgő európai parlamenti választás sorsdöntő lesz a magyar nép számára.
Zarándokvonat indul a csíksomlyói pápai misére
Budai László, a Misszió Tours ügyvezető igazgatója elmondta: május 31-én három városból, Budapestről, Szombathelyről és Miskolcról indulnak vonatok, amelyeket Püspökladányban összekapcsolnak.
Frissül
Gulyás Gergely: a kormány saját halottjának tekinti Andy Vajnát
A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a Jobbik és a baloldal összefogása arról szól, hogy a baloldal próbálja szalonképessé tenni a rasszizmust és az antiszemitizmust.
Mozgássérült arcát verte szét Sneider
Két napja úgy fogalmaztunk: sorban dőlnek ki az antiszemita megnyilvánulások csontvázai a Jobbik szekrényéből. Máris itt egy újabb.
Újabb gyanúsított az Alstom-botrányban
Az Alstom-botránnyal párhuzamosan a 4-es metró építési és tanácsadási szerződéseit, valamint a projekttel kapcsolatos döntések jogszerűségét vizsgálja a Nemzeti Nyomozó Iroda.
Egy középkorú férfi halhatott meg a kollégiumi tűzben
Egyelőre nem lehet tudni, miért gyulladt ki a kollégium, és a tűzoltók még most is dolgoznak az épületben, mert a kisebb tűzfészkeket és a parázsló területeket is lokalizálni kell.
Régi-új ügyvezető került a Rádió 1 élére
Bakai Mátyás korábban a jelenleg közel 40 frekvencián hallható adó létrehozását és építését vezette. A személyi változás bejegyzését már kezdeményezték a cégbíróságon.
Ifj. Lomnici Zoltán: érthetetlen a zöldpárti eljárás az Európai Parlamentben
Az EP plenáris ülésén január 30-án vagy 31-én a magyar demokrácia és jogállamiság helyzetét lesz napirenden a testület házbizottságaként működő úgynevezett Elnökök Konferenciájának döntése alapján.

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.