2018. augusztus 20., hétfő, István napja

A Helyzet

Kit a sors meghívott
Magasztos, emelkedett ünnep ez (állami ünnepeink legnagyobbika), ráadásul évről évre fényesebb – ahogyan ijesztő gyorsasággal istentelenedik el körülöttünk a világ.
Pilhál György
Őrültek háza
Közben Heller pogányokról hadovál, Németországban bevezetik a harmadik nemet, Londonban szudáni menedékkérő hajt gyilkos szándékkal az emberek közé.
Gajdics Ottó
„Egyszeri lépések”
A kormány egyszeri intézkedéseinek köszönhetően szárnyal a magyar gazdaság: a bruttó hazai termék 4,6 százalékkal nőtt az idei második negyedévben.
Kiss Gergely
A magyar út
A Merkel, Juncker és Macron által választott, rettegéssel teli „nyílt társadalom” helyett 2019-től az unió követhetne más utat is.
Haraszti Gyula
A legkisebb ellenállás
A tömeges migráció és az azt szervező emberkereskedelem olyan, mint a víz: kikerüli az akadályokat, megtalálja a réseket, a kiskapukat, a legkisebb ellenállás felé áramlik.
Kottász Zoltán
Kultúránk visszavétele
Nem valószínű, hogy éppen az a köszöntő ne váltaná ki a jól fizetett liberális kioktatók dühödt haragját, amit Kövér László házelnök a Kurultajon tartott.
Megyeri Dávid
A természet bosszúja
Eddig negyven országban tiltották be a nejlonzacskókat világszerte. Elsőnek Bangladesben és Dél-Afrikában. Nem véletlen, hogy ebben a térségben eszméltek először.
Haraszti Gyula
A vlogger
Ma egy bukott pártelnök, aki visszatalált ügynöki gyökereihez a kereskedelemben, egy kétes szavatosságú politikai keveréket próbál eladni nekünk.
Gajdics Ottó
Rendszerváltásra várva
Az egészségügy egy bonyolult rendszer, amelyben azonban nem az egyes szereplők, intézmények, alrendszerek munkáját, hanem azok érdekeit nehéz összehangolni.
Haiman Éva