2018. december 14., péntek, Szilárda napja

A Helyzet

Villamos
Együtt kell élni a biztonsági intézkedésekkel, gondolta mindenki. Majd jött a gyilkos, tíz percen át lövöldözött, örökre megváltoztatta egyes családok életét, beugrott egy taxiba, és elmenekült.
Sitkei Levente
A túlóra
Teljesen agyament módon rabszolgatörvénynek nevezik azt a jogszabályt, amely alapvetően azt szeretné lehetővé tenni, hogy aki akar, kereshessen több pénzt.
Gajdics Ottó
Szenvedés és káosz
Nem kell ENSZ-főtitkárnak vagy menekültügyi szakértőnek lenni ahhoz, hogy rájöjjünk, mi a baj az ENSZ migrációs csomagjával. Elég megtekinteni a dokumentum egyes passzusait.
Kottász Zoltán
Törött tükör
Macron mögött valójában nincs senki, csak érdekek miatt vezetik az önjelölt vezért a miniszterek és tanácsadók, és ez mára mindenki számára világos.
Sitkei Levente
Angela és Annegret
Annegret Kramp-Karrenbauernek hívják mostantól Európa legfontosabb politikusát. Azt az embert, aki Németország vezető pártját irányítja, miután átvette a stafétabotot Angela Merkeltől.
Kottász Zoltán
Cenzúra kis Moszkvában
Brüsszel nem Moszkva, az EU véletlenül sem ­hasonlítható a Szovjetunióhoz. Rosszabb annál, ugyanis a kommunizmus, sosem hirdette magáról, hogy a szólásszabadság és a jogállamiság fellegvára.
Kis Ferenc
A cserepadra sem!
Úgy tűnik, az ellenzék alternatív valóságban él. Ez lehet az oka annak is, hogy nem hallják meg választók szavát sem. Így természetes, hogy sorra buknak el a választásokon.
Kiss Gergely
Brüsszel a régi Moszkva
Szóval ismerjük mindezt, elvtársak. Pontosan tudjuk, hogy most csak azért kell Brüsszelre és a többi elvtársra figyelni, mert amit mondanak, annak homlokegyenest az ellenkezője az igazság.
Bayer Zsolt
XXI. századi…
Már akkor sem volt igaza Vona Gábornak, amikor azt vágta a képünkbe kajánul, hogy szerinte mindenki jobbikos, csak van, aki még nem tud róla.
Gajdics Ottó