2018. június 24., vasárnap, Iván napja

A Helyzet

A V4 és a zombik
Miután ezredjére is eltemette az ellenzéki propagandasajtó a visegrádi országok együttműködését, minapi találkozójukat soha nem tapasztalt figyelem övezte.
Gajdics Ottó
Scheisskopf problémái
A mai nyugati „politikai elit” Scheisskopf hadnagy csodálatos reinkarnációja. Addig vagyunk biztonságban, ameddig nem mernek ennyi nikkelöntvényt megrendelni.
Bayer Zsolt
Tévelygések
A roppant gyenge játékosanyagból a földkerekség legjobb edzője sem gyúrhatna össze világverő csapatot, mégsem mindegy, hogy ki a szövetségi kapitány.
Pajor-Gyulai László
A bukás
Angela Merkel kissé sápadtnak tűnik mostanában. Az elmúlt hetek bel- és világpolitikai fejleményei láttán talán nem is csodálkozhatunk ezen.
Kottász Zoltán
Mintha
Ha egy nagyon törékeny, de dinamikus közösség, mint az Európai Unió jót akar magának, akkor hagyja, hogy a tagjai saját maguk döntsék el, mi a jó nekik.
Sitkei Levente
Németre hangolva
Óriási tévedés, hogy Németország egyenlő Berlinnel, a kancellárral, jelen esetben Angela Merkellel, azt kell figyelni, amit ő mond.
Szőcs László
Csődgondnok
Vannak, aki hajlamosak azt gondolni, hogy az ellenzéket a Fidesz belső ügynökei vágták ennyire taccsra. Pedig a világon nincs olyan képességű politikai szabotőr, aki ilyen elemi csapást tudna mérni az ellenzékre.
Szikszai Péter
Gyurcsány és a múlt
A volt miniszterelnök minden bizonnyal sóvárogva figyeli az eseményeket, és erősen sajnálkozik azon, hogy éppen most marad ki a dolgok sűrűjéből.
Jakubász Tamás
Oroszország esélye
Oroszországnak kijárt, hogy világbajnokságot rendezzen, sportnyelven: helyzetbe került. Az esemény azt hivatott eldönteni, mire megy ezzel a lehetőséggel.
Novák Miklós