2017. szeptember 26., kedd, Jusztina napja

Interjú

A nő erejét megmutatni

Olga Tobreluts mindig abba a városba utazik, amelyet az alkotó energiák szempontjából a legizgalmasabbnak lát és számára most Budapest a legvonzóbb hely.

Harmadikként akár első is lehet

Baji Balázs a londoni atlétikai világbajnokságon szerzett bronzérmével nemcsak a 110 méteres gátfutás legszűkebb elitjébe robbant be.

Készülnek a nagy ugrásra

Sportágunk komoly hagyományokra tekint vissza hazánkban, az infra­strukturális feltételek azonban a közelmúltig jelentős hiányosságokat mutattak.

Fel kell emelnünk minden iskolát

Kisebb felújítások eddig is voltak, de ilyen mértékű fejlesztés a rendszerváltás óta nem történt a magyar oktatásban – mondta Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke.

Egyhangú volt a döntés a Soros-konzultációról

Hende Csaba, a Fidesz új frakcióvezető-helyettese közölte: a kvótaperben született ítélet miatt aktuális a Soros-tervről nemzeti konzultációt tartani.

Milliók indulhatnak el Európa felé

Helyes döntésnek bizonyult a műszaki határzár, hiszen a két évvel ezelőtti négyszázezer migránssal szemben idén eddig mindössze 1157 illegális határátlépő érkezett hazánkba.

A Nyugat fittyet hány az uniós jogra

A politikus elmondta, a következő kormányzati ciklusban az eddigi eredményekre építve szeretnék folytatni az ország megerősítését és a nemzetegyesítés határokon átívelő programját.

A Nyugat át akarja tolni a migránsokat Közép-Európába

Jean-Claude Juncker a bevándorláspárti Brüsszel hangja. Megszokhattuk már, hogy a bizottság újra és újra megtámadja Magyarországot amiatt, hogy nem bevándorláspárti.

Palkovics László: Nagy ugrást várok az oktatás minőségében

Az oktatási államtitkár elmondta: a két fő cél a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentése és a mindenki számára hozzáférhető minőségi oktatás feltételeinek megteremtése.

Felsőbbrendűnek tartja magát a nyugati elit

Az ellenzéki oldalon egyesek alig várták, hogy jöjjön végre egy pitbull, nyakörvet rakjon rájuk – fogalmazott Deutsch Tamás a Jobbik és Simicska Lajos kapcsolatára utalva.

A kormány célja a családbarát ország

A családpolitika és a keresztény értékek védelme áll majd az idei polgári piknik középpontjában, amelyet a hét végén tartanak Kötcsén – mondta az esemény házigazdája, Balog Zoltán.

Megépül az első szakápolási centrum

A kormány bezárja a nagy gyermekvárosokat, és 2019 végére 8–12 fős lakásotthonokba vagy nevelőszülőkhöz kerül minden állami gondozott gyermek.

Peti után az ezüst a ráadás

A kairói világbajnokságról is ezüstéremmel tért haza Kasza Róbert. A sportoló azt állítja: nem könnyű a magyar öttusa hagyományainak megfelelően versenyezni.