2017. január 17., kedd, Antal, Antónia napja

Interjú

Olasz iskola, szerb erő, magyar jövő

Märcz Tamás december 15. óta a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A 42 éves olimpiai bajnokot egy hónapos tapasztalatairól kérdeztük.

„A PISA csak egy lakmuszpapír”

Pontosan meg kell határozni, hogy mi a magyar közoktatás célja, és ehhez kell megteremteni a szükséges gazdasági és szakmai feltételeket – mondta a Nemzeti Pedagóguskar elnöke.

Európában példaértékű hazánk családpolitikai rendszere

A kormány 2010-ben szembenézett hazánk aggasztó demográfiai helyzetével, felvette a kesztyűt, s ennek köszönhetően mára sikerült elmozdítani az országot a mélypontról.

Egymillió négyzetmétert építenek fel jövőre

A befektetők és az ingatlant bérlő vagy vásárló gazdasági vállalkozások mellett a lakást venni szándékozó magánszemélyek is nagyon kedvezőnek ítélik a 2017-es évet.

A kultúra felemel és megtart

A nagy budapesti beruházásokat kiegészítik a vidéki fejlesztések, mert fontos a kulturális egyensúly – mondta Hoppál Péter.

Talpra állítottuk a gazdaságot, rendbe tettük a pénzügyeket…

Kövér László karácsonyi nagyinterjújában az ünnep mellett szóba került a migránsválság, Soros, Gyurcsány legnagyobb bűne, a Jobbik és az EU-n belüli ellentétek is.

Segítene, ha vidékre költöznének az állami cégek és intézmények

A mostani béremelésekkel az alkalmazottak azt a növelést kapják meg, ami 2008 óta megillette volna őket – fogalmazott az Állami Számvevőszék elnöke.

Javítani kell a közélet hangvételén

Kónya Imrének határozott véleménye van a kommunista bűnök számonkérésének elmaradása, a Nyugat kettős mércéje, az SZDSZ történelmi szerepe, vagy a taxisblokád kapcsán.

Palkovics: Nem a PISA miatt tanulunk az iskolában

Nem érte sokként a kormányt a PISA-jelentés, ugyanakkor meg kell vizsgálni, hogy mi változott az elmúlt időszakban – mondta Palkovics László, aki több változásról beszélt.

Kikerült a bóvli kategóriából a honi közbeszerzések ellenőrzése

A közbeszerzéseket ellenőrző magyar rendszernek jó a megítélése az unióban, ami az elmúlt évek sikeres küzdelmeinek köszönhető – nyilatkozta Császár Dániel.

Tuzson Bence: A nemzeti jog az uniós jog fölött áll

Vétóra készül a kormányfő a kötelező betelepítési kvóta ellen az uniós csúcsértekezleten – ugyanakkor néhány héten belül javaslat várható a letelepedési kötvényről.

Megtisztítani a belső portól

Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester hétfőn este a Bolsoj Színház szólistáit vezényelte az Erkel Színházban megrendezett operagálán.

Lejárt a kútmérgezők ideje

Donald Trump és Orbán Viktor telefonbeszélgetése meghatározza a hangnemet a magyar–amerikai kapcsolatok jövőjét illetően.