2017. március 27., hétfő, Hajnalka napja

Interjú

Hívták, de akkor nem léphetett

A Portugália–Magyarország világbajnoki selejtező előtt Bölöni László elmondja, milyennek látta a tizenéves Cristiano Ronaldót. A teljes interjú.

Semjén Zsolt: Brutális kampány lesz

A honosítás a leghatékonyabb eszközünk a határon túli magyarság asszimilációjával szemben – szögezte le a Magyar Időknek adott interjújában a miniszterelnök-helyettes.

Felértékelődik a térség szerepe

Kiemelten fontos, hogy a mostani – jelen formájában utolsó – uniós költségvetési ciklus forrásaiból megvalósuló fejlesztéseket követően csökkenjen a hazai cégek versenyhátránya.

Nehezebb lesz, mint az Eb-n

A Porto egykori játékosát hívták a szombati meccsre, de úgy döntött, hogy inkább itthonról szurkol.

„Rémálom volt az elmúlt másfél évtized”

Az egykori brókernek kell egy kis idő, amíg hozzászokik, hogy lezárult az életének ez a szakasza. Kulcsár Attila villáminterjút adott a Magyar Időknek.

Gyors lépések jöhetnek

Csütörtökön ül össze először a Nemzeti Versenyképességi Tanács, a testület tavasszal gyakran tart majd tanácskozást – erről beszélt lapunknak Varga Mihály.

Zsíros kenyér József Attila-kötettel

Forradalmi képsorozatban örökíti meg 1956 szellemiségét Csizmadia Zoltán festőművész, s az immár húszéves vállalkozást a nyolcvanon túl is nagy kedvvel folytatja.

A motivációt kell megérteni

Meglepte az elismerés Szamosi Zsófia színésznőt, aki A martfűi rémben nyújtott alakításáért néhány hete vette át a legjobb női főszereplő díját.

„A jól divatba jött” Kallós Zoltán

A szvetteres ember több mint fél évszázadon át élő néprajzi lexikonként rótta a Mezőség és a csángó világ falvait.

Átlőtt kabát a szekrényben

Legány András: Beleénekeltük a diktatúra arcába, hogy éljen a magyar szabadság!

Nagy vörös folt mellett a légypiszok

Öt évet ült börtönben Dömötör Zoltán a népi demokrácia megdöntésének kísérlete miatt, bár a tárgyaláson váltig állította: az nem kísérlet volt, hanem befejezett tény.

Őszre kész az új Nemzeti alaptanterv

Palkovics László lapunknak a 9. osztály bevezetéséről, az átalakítás irányáról, a számítógép-alapú oktatásról és a szakmával való egyeztetésről is beszélt.

Magyar megoldások Európa problémáira

Szájer József, az Európai Néppárt alelnöke rámutatott, hogy az elmúlt időszakban egyértelműen megnövekedett Magyarország és a miniszterelnök tekintélye.