2018. január 20., szombat, Fábián, Sebestyén napja

Interjú

Magyarország anyagilag is hozzájárul az erősebb Európához

Hazánk szempontjából az egyik legfontosabb cél, hogy Európa felébredjen, és végre ismét betöltse a történelmi múltjából adódó világpolitikai szerepét.

Milliók várakoznak Európa határain

A szubszaharai térségben körülbelül minden harmadik ember mondta azt, hogy adott esetben útra kelne, a legrosszabb helyzetben levő országokban ez az arány akár a 40-50 százalékot is eléri.

Csökkenteni kell a sürgősségi osztályok leterheltségét

Folyamatosan és jelentősen nő a kórházak sürgősségi osztályain a betegforgalom. Az okok sokfélék, például hogy minden harmadik-negyedik beteg nem sürgősségi eset, mégis itt vár ellátást.

A Momentum a Jobbikkal is együtt tudna működni

Miközben az elmúlt 28 év pártjait nem tekintik lehetséges szövetségesnek, az egyéni választókerületekben kész a Momentum visszalépni bármelyik hitelesnek, erősnek tekintett jelölt javára.

„Az apró sikereket is meg kell becsülnünk”

Erdei Zsoltot tavaly választották meg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökének. A korábbi amatőr és profi világbajnok élete legnehezebb meccsét vívja a sportág honi első embereként.

A bestialitás filozófiája

A Szász János által rendezett, A hentes, a kurva és a félszemű című film a két világháború között megesett brutális gyilkosság történetét meséli el.

Egy gombóc és sok szép emlék

A holnap esti az Év sportolója gála díszvendégével, Szabó Katival lenyelhetetlen gombócról és az utókor hálájáról egyaránt beszélgettünk.

A bizalomért minden nap meg kell küzdeni

Számos bírósági vezető hatéves mandátuma jár le az idén. Az újra pályázók pedig csak akkor kaphatnak lehetőséget a folytatásra, ha eddigi teljesítményük erre érdemessé teszik őket.

Zsíros kenyér, semmint ajánlkozás

A BEK-győztes átlövő sokat köszönhet Mocsai Lajosnak, de nem őt tartja mentorának. Kovács a mai napig fájlalja, hogy nem vehetett részt a Los Angeles-i olimpián.

A gyógyítást a betegágy mellett kell megtanulni

2020-ra egymillió szakember hiányzik majd az egészségügyi ellátórendszerből, ezért el kell érni, hogy a leendő orvosok mielőbb bekapcsolódhassanak a betegellátásba.

Teljes az átláthatóság a közbeszerzéseknél

Hamis, főként politikai indíttatású állítást tesz, aki azt hangoztatja, hogy intézményesített korrupció lenne Magyarországon – nyilatkozta a Magyar Időknek a Közbeszerzési Hatóság elnöke.

Európai cirkuszcsúcsot tartanak Budapesten

Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatójával beszélgettünk a január 8. és 14. között megrendezendő 12. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválról.

Maradt még benne egy-két arany

Hunyady Emese mellett nem lehet unatkozni. Még úgy sem, hogy az ember ezer kilométer távolságból telefonon készíti az egyetlen magyar téli olimpiai bajnokkal az interjút.