2017. április 27., csütörtök, Zita napja

Interjú

Új tulajdonosok az MKB Banknál

Szemerey Tamás lapunknak elmondta:jelenleg elsődleges célja az MKB stabil és gazdaságos működésének elősegítése.

Szigorított egy ceruzacsonkért

„Megszámlálhatatlan gyilkosságban való tevékeny részvétel feltételezése” miatt ítélték el. Első és másodfokon nyolc évet, majd ügyészi fellebbezésre tizenöt évet kapott.

Folytatódik a béremelés és az adócsökkentés

Több mint kétszázmilliárd forintos adócsökkentés jön jövőre, miközben újabb, megsemmisítő erejű csapást mérne a kormány a feketegazdaságra.

Európának nem kellenek a kvóták

A kötelező betelepítési kvóta nem kell Európának, a szabályok a gyakorlatban már rég megbuktak – jelentette ki a lapunknak adott interjúban Völner Pál.

A KRESZ-tábla miatt is indulhat per

Gyorsabbá, hatékonyabbá válhat az ítélkezés, ezzel javulhat az ország versenyképessége, ha 2018. január elsején hatályba lép a nemrégiben elfogadott közigazgatási perrendtartás.

A kereszténység nem dacvallás

Isten nem törődik bele abba, hogy a halálé legyen az utolsó szó, ki akar minket szakítani a gonoszság és a fájdalom spiráljából. Ezt szolgálta Krisztus bűntörlő áldozata.

Nem véd sem emlék, sem varázslat

Oberfrank Pál most Radnóti Miklós verseinek egész estés tolmácsolására vállalkozik, az előadás április 11-én, 18 órakor a Klebelsberg Kultúrkúriában tekinthető meg.

Diplomatikus igenek

A női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének mai slágermérkőzésén a címvédő CSM Bucuresti az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatával játszik.

Megújuló honvédség, növekvő költségvetés

Magyarország a tervezettnél korábban a NATO által elvárt szintre növelheti a védelmi költségvetését – nyilatkozta a Magyar Időknek Simicskó István.

Látható stílus

A lisszaboni vereség, még ha nem is éltük meg sorscsapásként, új fejezetet nyitott a magyar labdarúgó-válogatott és persze Bernd Storck életében is.

A Magyar Írószövetség nemzetközi jelenléte

Lengyel–magyar irodalmi szalon nyílik Katowicében, kárpátaljai fiatalok mutatkoznak be Budapesten, norvég íróvendégek érkeznek a Magyar Írószövetség meghívására.

Nem élhetjük fel a támogatásokat

El kell kerülni a korábbi idők hibáit, a legfontosabb, hogy nem elkölteni, hanem befektetni kell a 2014 és 2020 között hazánknak járó összegeket.

Toroczkai: Remélem, hogy nem csak a nevem kellett

Hiába kérte fel a pártelnökség, nem indul a jövő évi országgyűlési választásokon egyéni jelöltként Toroczkai László, a Jobbik alelnöke, Ásotthalom polgármestere.