2017. augusztus 23., szerda, Bence napja

Interjú

István királyt a magyar nemzet megvilágosítójaként tisztelik keleten

Szinte ismeretlen tény hazánkban, hogy államalapító Szent István királyunkat a keleti kereszténységben is vallásos tisztelet övezi.

Európa nem vallja be, hogy háborúban áll

A liberális demokrácia nem működik, és végképp nem jelent „történelem végi” egyensúlyi állapotot – mondta interjújában Békés Márton történész.

Siker, bukás, újrakezdés

Néhány éve megjelent ugyan Ortutay Gyula naplója, s készül Nagy Péteré, Köpeczi Béláé is, de Király családi, politikai és tudományos helyzete okán az ő naplója unikális jelenség.

Nehéz körülmények közötti tanításért többen kapnak pótlékot

Minden demokratikus társadalom oktatási rendszerében elengedhetetlen, hogy a lakosság felelőssége megjelenjen, amikor az ország védelmi képességéről van szó.

További adócsökkentést sürget a számvevők elnöke

Domokos László kifejtette: a béreket terhelő adók szintje ma idehaza több mint 48 százalék, ennél a környékbeli államok elvonása és az unió átlaga is alacsonyabb.

Tyirityán Zsolt: Romokban a radikális oldal

Ha párttá alakulunk, a jövő évi országgyűlési választáson is megméretjük magunkat – mondta a lapunknak a nemrég alakult Erő és Elszántság mozgalom egyik alapítója.

Önfenntartó műemléki örökség

A hazai viszonyokra szabott program egyedülálló lehetőség 39 kastély és vár számára, hiszen ezeket nemcsak felújítják, hanem turisztikai vonzerővé is alakítják.

Véget ér a silány áruk korszaka

Ha Brüsszel tétlenkedik, a magyar kormány saját hatáskörben alkot jogszabályt, amely garantálhatóan rendet tesz az élelmiszerpiacon – nyilatkozta lapunknak Fazekas Sándor.

Pólóvilág

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke a fontos mérkőzésekről, a hazai pálya előnyéről és a balkezes dublőrökről beszélt lapunknak.

Szlovénia lezárná a határvitát

Horvátország ezzel a magatartással nem mutat jó példát másoknak – mondta lapunknak adott interjújában Karl Erjavec, Szlovénia külügyminisztere.

Delejes szalagok, bujkáló ügynökök

Az Országgyűlés egyik utolsó döntése volt, hogy a levéltárába kerülhetnek azok a mágnesszalagok, amelyeken a Kádár-rendszer utolsó éveinek állambiztonsági információit tárolták.

Megújulás és új irányvonal

A világon bárhol szóba kerül, elismerő szavakkal illetik a magyar circuszművészetet.

„Nem térek ki a konfrontáció elől”

Hosszú Katinka, a Mol-csapat új tagja sohasem éremben, hanem időeredményben gondolkodik.