2017. május 25., csütörtök, Orbán napja

Interjú

A kompromisszumgyártó

Abban hiszek, hogy nem a feladatokhoz kell megfelelő embert találni, inkább az emberekre kell szabni a feladatokat – mondta Lőrinczy György művészeti menedzser.

Soros terve destabilizálni Magyarországot és Európát

Soros a civil szervezeteket dróton rángatva próbálja hergelni az embereket, Simicska pedig megvett egy pártot – mondta a Magyar Időknek Kubatov Gábor.

Mindenhol bajnok, Riótól Szolnokig

Nagy valószínűséggel Andrija Prlainovics az egyetlen vízilabdázója a világnak, aki öt ország színeiben is nyert már bajnoki címet.

Nagyon bizakodó az első nemzeti otthonteremtési közösség vezetője

A nemzeti otthonteremtési közösségekről szóló törvény az otthonteremtő, gazdaságélénkítő csomag részeként született meg.

Aki a Szent Korona oltalmába helyezte a közösségeket

Pécsi L. Dániel jelképművésszel beszélgettünk a címerkészítés mesterségéről és arról, hogy miért alkotta meg az elszakított területek vidékeinek címereit.

Béremelés az önkormányzatoknál

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára hangsúlyozta: az önkormányzati rendszer bevált, jól működik, csak finomhangolásra lehet számítani.

Kulturális szomszédolás

A ljubljanai magyar intézet célja egy modern Magyarország-kép közvetítése – mondta lapunknak az intézmény igazgatója, Molnár-Gábor Bíborka.

Tisztább helyzetet hoz a hulladéktörvény

Három év alatt ötvenszázalékos újrahasznosítási arányt kellene elérnie Magyarországnak a szelektív gyűjtésben lévő négy hulladéktípusra.

Krimi lélektani mélységekkel

Műfaji kirándulásnak tartja a hét év után nagyjátékfilmmel jelentkező Pacskovszky József A tökéletes gyilkos című első krimijét.

Megőrizni a régi Európát a modern világban

A történelmi sérelmek ellenére is lehet építeni a visegrádi országok közötti tiszteletre és a közös érdekekre, mondta a Magyar Időknek Takács Szabolcs.

Szívvel és józan paraszti ésszel

A bírónk is igazán rendes ember volt, átlátott a szitán. Meghallgatott egy analfabéta vagy két elemit végzett rendőrt, aki ránk fogta, hogy titkosrendőrök vagyunk.

Új tulajdonosok az MKB Banknál

Szemerey Tamás lapunknak elmondta:jelenleg elsődleges célja az MKB stabil és gazdaságos működésének elősegítése.

Szigorított egy ceruzacsonkért

„Megszámlálhatatlan gyilkosságban való tevékeny részvétel feltételezése” miatt ítélték el. Első és másodfokon nyolc évet, majd ügyészi fellebbezésre tizenöt évet kapott.