2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja

Címke: usa

188 cikk 1/19 oldal

Oroszország reális szemmel

Orbán Viktor néhány napja a Welt am Sonntag nevű német lapnak adott interjújában hívta fel a figyelmet arra, hogy mekkora hiba Putyin démonizálása.

Részlegesen leállt az amerikai közigazgatás

Annak hátterében, hogy a szenátus elutasította a további finanszírozást a többségi republikánusok, illetve a demokrata pártiak közötti ellentétek állnak.

Török tankok Szíria földjén

Vasárnap délelőtt 11 óra 5 perckor a török hadsereg páncélosai átlépték a török–szíriai határt, hogy biztonsági zónát alakítsanak ki a területen.

Barátom barátja

Egy kősivatag romos házai között olcsóbb és veszélytelenebb lövöldözni, mint Los Angelesben, Moszkvában, Isztambulban vagy Párizsban.

Kreml: az összeomlás jellemezi az orosz-amerikai kapcsolatokat

Oroszország és az Egyesült Államok kapcsolatai összeomlottak, ám Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök viszonya „eléggé jóindulatú” – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a róla a Rosszija 1 tévécsatornán vasárnap bemutatott portréfilmben.

A 31-es fülke

A nyilasok parancsára 1945 márciusában a mai Ausztria területére vitték a Szent Koronát, a jogart, az országalmát, a kardot, valamint a koronázási palástot és a Szent Jobbot.

Francia kezdeményezésre hétfőn összeül az ENSZ biztonsági tanácsa

Franciaország felszólítja Törökországot, hogy fejezze be a kurdok elleni offenzívát Szíria északnyugati részén, és egyúttal kéri az ENSZ Biztonsági Tanácsának sürgős összehívását – közölte Florence Parly francia védelmi miniszter, illetve Jean-Yves Le Drian külügyminiszter vasárnap.

188 cikk 1/19 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!