2017. január 17., kedd, Antal, Antónia napja

Címke: usa

447 cikk 1/45 oldal

Lavrov: a nukleáris fegyverekről is tárgyalnánk Trumppal

Oroszország a hadászati stabilitásról, egyebek között a nukleáris fegyverekről folytatandó párbeszédre számít Donald Trump megválasztott amerikai elnökkel – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter keddi moszkvai évértékelő sajtótájékoztatóján.

Lengyel külügyminiszter: Trump biztonságpolitikája nem ébreszt kétségeket

Donald Trump megválasztott amerikai elnök biztonságpolitikája nem ébreszt kétségeket, mert ha az új amerikai kormányzat az eddigitől merőben eltérő politikát akarna folytatni, már régen jelezte volna ezt – vélekedett a lengyel közszolgálati rádiónak kedden nyilatkozva Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter.

Hollande Trumpnak: Európának nincs szüksége külső tanácsokra

Francois Hollande hétfő este válaszolt Donald Trump megválasztott amerikai elnök éles bírálatára, amellyel az Európai Uniót illette. A francia elnök szerint az EU-nak nincs szüksége olyan külső tanácsokra, amelyek megmondják, hogy mit tegyen.

Fullánk

Donald Trump nem politikus, hanem befektető, nem diplomata, hanem pénzember. Nem csomagolja bársonyba a szavait, hanem felépíti az üzleti tervét.

Mogherini: a britek csak a kilépés után tárgyalhatnak Washingtonnal

Addig nem kezdhet tárgyalásokba a brit kormány az Egyesült Államokkal kötendő kétoldalú kereskedelmi egyezményről, amíg a szigetország ki nem lép hivatalosan az Európai Unióból – szögezte le Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn Brüsszelben.

Putyin cár, a mindenható

Az Obama-csapat utolsókat rúgva cibálja az oroszlán bajszát, provokálja az orosz medvét, nem ismerve a székely aranyszabályt, hogy a medve nem játék.

447 cikk 1/45 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!