2017. február 27., hétfő, Ákos, Bátor napja

Címke: usa

373 cikk 1/38 oldal

Oscar-gála: Szabó istván bízik a magyar film sikerében

Szabó István Oscar-díjas rendező bízik abban, hogy Deák Kristóf filmje Oscar-díjat nyer – erről az M1 aktuális csatornán beszélt vasárnap néhány órával az Oscar-gála előtt, a rövidfilmek kategóriában a Mindenki című alkotás is esélyes az amerikai filmakadémia díjára.

A CIA volt igazgatója cáfolta, hogy ő lenne a hírszerzés kiszivárogtatója

A Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt igazgatója, John Brennan egy vasárnap délelőtti televíziós műsorban cáfolta, hogy ő szivárogtatott ki információkat a sajtónak Michael Flynn volt nemzetbiztonsági főtanácsadó kapcsolatairól orosz tisztségviselőkkel.

Elhunyt Bill Paxton amerikai filmszínész

Műtéti komplikációk következtében 61 évesen elhunyt Bill Paxton amerikai filmszínész, akit olyan produkciókból ismer a közönség, mint az Apollo 13, a Titanic vagy a Terminátor.

New Orleansban teherautós ámokfutó hajtott a tömegbe

Felvonulást néző tömegbe hajtott egy teherautót vezető férfi szombaton este New Orleansban, legalább 28 embert elgázolt. Feltehetően ittas volt a sofőr, és nem terrorista támadás történt.

Szombat este „főpróbát” tartanak az Oscar-gála előtt

Bár az Oscar-gála csak magyar idő szerint hétfőre virradó éjjel lesz, egy rövidfilm fesztivállal már szombaton este megtartják a „főpróbát”, ezen az Oscarra jelölt magyar film, a Mindenki alkotói is ott lesznek – számolt be az M1 aktuális csatorna szombati műsorában Kraszkó Zita színész, műsorvezető.

Trump amerikai atomfölényt akar

Csúcsszintűre akarja fejleszteni Donald Trump az amerikai nukleáris fegyverzetet, mert az Egyesült Államok lemaradásban van, közölte az amerikai elnök egy interjúban. Szavaiból kiderül: illúziónak tartja az atomfegyvermentes világ eszményét, amelyet elődje, Barack Obama 2009-ben hirdetett meg.

373 cikk 1/38 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!