2017. december 11., hétfő, Árpád napja

Címke: téli olimpia

22 cikk 1/3 oldal

Egyelőre nincs bojkott, de per lehet

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság keddi, az orosz tagságot felfüggesztő döntésének vegyes a visszhangja a sportpolitikában és a közösségi oldalakon is.

Szocsiért bűnhődik Oroszország

Thomas Bach, a NOB elnöke szerint arányos döntés született. Indoklásként hozzátette, „az oroszok manipulálása példátlan támadás volt az olimpiai játékok és a sport egésze ellen”.

A WADA elégedett az oroszok elleni szankciókkal

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) üdvözölte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottságának keddi döntését, amellyel a testület az Orosz Olimpiai Bizottságot felfüggesztette, egyben kizárta a februári, phjongcshangi téli játékokról, s csak semlegesként, az ötkarikás zászló alatt engedélyezte az orosz sportolók indulását.

Jövő héten dönt az orosz Olimpiai Gyűlés a részvételről

A jövő keddi oroszországi Olimpiai Gyűlés dönt arról, hogy az orosz sportolók semleges indulóként részt vesznek-e a phjongcshangi téli játékokon – jelentette ki kedd éjjel Moszkvában Mihail Gyegtyarjov, az Állami Duma (az orosz parlament) alsóháza testnevelési bizottságának elnöke.

Újra ezer százalékon

Rövid pályás gyorskorcsolyá­zóinknak alsó hangon is kéthetes beutaló járt volna egy szívszanatóriumba az olimpiai kvalifiká­ciós világkupa-sorozat végjátékában átélt izgalmak után, de már újra jégen vannak.

22 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!