2017. június 28., szerda, Levente, Irén napja

Címke: svájc

15 cikk 1/2 oldal

Elbúcsúztatták Roger Moore-t

A május 23-án, 89 éves korában Svájcban elhunyt filmsztárt szűk körű szertartáson búcsúztatták barátai és hozzátartozói szombaton Monacóban.

Svájc szemben a globális trendekkel

Noha minden ország szuverén joga a saját energiamix-összetételének meghatározása, az atomerőművek bezárására vonatkozó svájci és a német döntés szembemegy a globális trendekkel.

Pénzmosás miatt őrizetbe vettek öt embert Svájcban

Nagyszabású pénzmosás gyanújával egy összehangolt nemzetközi rendőrségi akció keretében őrizetbe vettek öt embert Svájcban – jelentette be kedden Zürich kanton rendőrsége.

Svájc lemond az atomenergiáról

A svájci szavazók többsége támogatja a kormánynak azt a tervét, hogy az ország mondjon le az atomerőműveiről, és térjen át a megújuló energiaforrások használatára – derült ki a vasárnapi népszavazás eredményéből.

Energiafordulat lehet Svájcban

A vasárnapi népszavazást a konzervatív Svájci Néppárt kezdeményezte, mert szerintük az átállás túl sok pénzbe kerülne, az energiaárak az egekbe szöknének.

Svájc és Németország benn, Szlovákia kinn

A hosszú előcsatározások végeztével csütörtökön a negyeddöntőkkel folytatódik a német–francia közös rendezésű jégkorong-világbajnokság.

Üzemet avatott a műszergyártó

A svájci, főként orvosi műszerekhez, implantátumokhoz, valamint diagnosztikai, labortechnikai eszközökhöz műanyag alkatrészeket gyártó EuropTec Kft. a hét végén mintegy 710 millió forintos önerős beruházással 1600 négyzetméteres csarnokot avatott.

15 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!