2017. május 25., csütörtök, Orbán napja

Címke: svájc

13 cikk 1/2 oldal

Svájc lemond az atomenergiáról

A svájci szavazók többsége támogatja a kormánynak azt a tervét, hogy az ország mondjon le az atomerőműveiről, és térjen át a megújuló energiaforrások használatára – derült ki a vasárnapi népszavazás eredményéből.

Energiafordulat lehet Svájcban

A vasárnapi népszavazást a konzervatív Svájci Néppárt kezdeményezte, mert szerintük az átállás túl sok pénzbe kerülne, az energiaárak az egekbe szöknének.

Svájc és Németország benn, Szlovákia kinn

A hosszú előcsatározások végeztével csütörtökön a negyeddöntőkkel folytatódik a német–francia közös rendezésű jégkorong-világbajnokság.

Üzemet avatott a műszergyártó

A svájci, főként orvosi műszerekhez, implantátumokhoz, valamint diagnosztikai, labortechnikai eszközökhöz műanyag alkatrészeket gyártó EuropTec Kft. a hét végén mintegy 710 millió forintos önerős beruházással 1600 négyzetméteres csarnokot avatott.

Lefotózott molekulák

Mérföldkőhöz érkezett az egyik legjelentősebb európai kutatóbázis építése: Hamburgban megkezdte működését a 2,1 kilométer hosszú, föld alatti elektrongyorsító.

Mol–INA-ügy: Zágrábnak kell fizetnie a költségeket

A svájci szövetségi bíróság szerint Zágrábnak ki kell fizetnie a döntőbírósági eljárás költségeit a Mol–INA-ügyben, annak ellenére, hogy Horvátország fellebbezett a határozat ellen – közölte az N1 horvát hírcsatorna.

13 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!