2017. január 20., péntek, Fábián, Sebestyén napja

Címke: svájc

19 cikk 1/2 oldal

A muszlim lányoknak is kötelező az úszásóra

A szinte egész Svájc területén kötelező úszásoktatás komoly súrlódásokat okozott az elmúlt években a muszlim bevándorlók és a többségi társadalom között.

Nyolcezer menedékkérő tűnt el Svájcban

Tavaly január és november között több mint nyolcezer menedékkérő tűnt el Svájcban anélkül, hogy jelzett volna bármit is a hatóságoknak, írja a The Local lap helyi kiadása a svájci bevándorlásügyi hivatalra hivatkozva.

Ghánai származású férfi lőhetett Zürichben a szomáliaiakra

Egy huszonnégy éves, ghánai származású, de svájci állampolgárságú férfi volt a mecsetként is működő zürichi iszlám központban lövöldöző fegyveres, nincsenek egyértelmű jelek arra, hogy a támadás iszlamista indíttatású volt – közölte kedden a svájci rendőrség.

Svájc világraszóló döntése

Az atomenergia jövőbeni felhasználásának nincs alternatívája, ha a földi létet fenyegető klímaváltozás ellen valóban kíván tenni a világ.

Svájc az atomerőművek megtartására szavazott

Népszavazáson utasították el a Zöld Párt azon kezdeményezését, hogy az ország öt atomerőművéből hármat már jövőre, kettőt pedig 13 éven belül zárjanak be.

A svájciak elutasították az atomerőművek gyorsított bezárását

A svájci választók többsége elutasította vasárnap azt a zöld párti kezdeményezést, amelynek értelmében az alpesi országban működő öt atomreaktorból hármat már a jövő évben bezártak volna – derült ki a témában tartott népszavazás eredményéből.

19 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!