2017. október 22., vasárnap, Előd napja

Címke: övp

25 cikk 1/3 oldal

Századvég: az ÖVP-FPÖ-koalíció a legvalószínűbb

Kurz egy modern jobboldali fordulatot hajtott végre az ÖVP-ben, amely egyre inkább balra tolódott és egyre inkább megkülönböztethetetlenné vált az SPÖ-től – mondta a kutató.

Sebastian Kurz választási győzelmét követően először Brüsszelbe utazik

Választási győzelmét követően először Brüsszelbe utazik Sebastian Kurz, a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke, aki csütörtökön Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével , valamint Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével tárgyal. Erről maga Kurz tájékoztatta kedden az újságírókat Bécsben, utalva arra, hogy részéről ez egy tudatos Európa-párti jelzés.

ORF: Kurznak szabad keze van a koalícióalakításban

Sebastian Kurznak, az ausztriai parlamenti választáson győztes Osztrák Néppárt (ÖVP) elnökének szabad keze lesz a koalíciós tárgyalásokon – erősítették meg a párt köreiből hétfőn az osztrák közmédia, az ORF jelentése szerint.

Sebastian Kurz lehet Ausztria új kancellárja

A bevándorlás korlátozására voksoltak az osztrákok – egyértelműen ez derül ki a tegnap megrendezett osztrák parlamenti választások eredményéből.

Csodagyerek

Kurz egyedül alakította át a rendkívül gőgös Ausztria politikai rendszerét, s tört ki a teljes nihilből, egyszerűen azzal, hogy népszerű és aktív tudott lenni.

25 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!