2017. március 24., péntek, Gábor, Karina napja

Címke: övp

8 cikk 1/1 oldal

Néppárti és szabadságpárti koalícióra szavaznának a legtöbben Ausztriában

A legtöbben szabadságpárti és néppárti kormánykoalíciót szeretnének Ausztriában, a jelenleg fennálló szociáldemokrata és néppárti együttműködés nem szerezne többséget, ha most tartanák a választást – derült ki az Österreich című lap által vasárnap bemutatott felmérésből.

A sógoroknak elfogyott a türelmük

Már az osztrák szociáldemokraták is változást akarnak, de a szakértők szerint az új kormányprogram elfogadása is csak késleltetni tudja az előrehozott választást.

Politikai válság Ausztriában

Hiába győzte le bevándorlásellenes és euroszkeptikus ellenfelét Alexander Van der Bellen, továbbra is fejfájást okoz neki a Szabadságpárt népszerűsége.

Gyengének tartják a kormányzó pártokat az osztrákok

A nagyobbik kormánykoalíciós pártnak, az Osztrák Szociáldemokrata Pártnak (SPÖ) és a kisebbik partnernek, az Osztrák Néppártnak (ÖVP) egyformán gyenge a megítélése – derült ki a Der Standard cím osztrák lap által hétfőn nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásból.

Koalíciós vita zajlik Ausztriában a menekültügyi kvótáról

Továbbra is számos bírálat éri Ausztriában a kormány által meghatározott menekültügyi kvótát, amelynek esetleges csökkentéséről jelenleg koalíciós vita zajlik – jelentette pénteken az Ö1 közszolgálati rádió.

8 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!