2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja

Címke: országgyűlés

80 cikk 1/8 oldal

NVB: nem lehet népszavazás Gyurcsány szavazati jogáról és a benzinárrésről sem

Megtagadta öt népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívének hitelesítését kedden a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A kérdések közül négy a benzin és gázolaj nagy-, illetve kiskereskedelmi árrésének maximalizálásáról szólt, az ötödik pedig Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök szavazati jogának megvonásáról.

Okos enged, szamár szenved

Az ÁSZ nem büntet meg senkit, nem lévén hatóság. Az ÁSZ csak kiszámolja a szabálytalan támogatás mértékét. A pártok – a törvény erejénél fogva – magukat büntetik.

Karácsonyra a gyermekeké lett az Országház

Az Országgyűlés elnöke az épületben jelen lévő gyerekeket arra biztatta, vegyék birtokba a házat, érezzék jól magukat, az itt kapott élményeket pedig vigyék haza, osszák meg másokkal is.

Gyerekek ünnepelték a karácsonyt az Országházban

Szombaton az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) közös szervezésű Országházi Gyermekkarácsonyát tartották, amelyen több mint nyolcszáz magyarországi és határon túli hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyerek vett részt.

Módosul több kulturális jogszabály

Módosul az előadó-művészeti, a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről szóló, valamint a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvény – közölte a Kultúráért Felelős Államtitkárság pénteken az MTI-vel.

80 cikk 1/8 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!