2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja

Címke: miniszterelnök

15 cikk 1/2 oldal

Románia EP-képviselője az új miniszterelnök

Klaus Johannis román államfő tegnap Viorica Dancilát bizta meg az új román kormány megalakításával, aki három nappal azelőtt elhatárolódott Mihai Tudose akasztásos kijelentésétől.

Tudose: nem kell túlzott jelentőséget tulajdonítani a magyar autonómiatörekvéseknek

Mihai Tudose román miniszterelnök szerint nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani annak, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), a Magyar Polgári Párt (MPP) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) közös állásfoglalást írt alá az erdélyi magyar autonómiaelképzelések összehangolásáról.

Jelképértékű első látogatás

Lengyelország új miniszterelnöke, Mateusz Morawiecki január 3-án Budapestre látogat. Éppen ezért érdemes kicsit közelebbről is megismerni karrierje főbb szakaszait.

Aki mindent tönkretett

Gyurcsány Ferenc újra bejelentkezett a baloldal vezető szerepére, s újra megpróbálja elhitetni a magyar közvéleménnyel, hogy lesz ő még újra miniszterelnök e szép hazában.

Angela Merkel gratulált az új lengyel kormányfőnek

Az Európai Uniónak (EU) és a NATO-nak is a hasznára válik a konstruktív német-lengyel együttműködés – írta Angela Merkel német kancellár Mateusz Morawieckinek a lengyel kormányfői kinevezéséhez gratuláló levelében.

15 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!