2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja

Címke: juncker

7 cikk 1/1 oldal

Juncker szerint sikeres a kvótarendszer

Sikeres a menedékkérők elosztását célzó uniós kvótarendszer, érthetetlen, miért gondolják azt egyesek, hogy az eddig áthelyezett körülbelül 32 ezer ember veszélyt jelent az európai civilizációra – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az uniós vezetők pénteki brüsszeli csúcstalálkozója után.

Sínen van az EU–japán szabadkereskedelem

Sikeresen lezárták a tárgyalásokat az Európai Unió és Japán közötti szabadkereskedelmi egyezményről. A következő lépés a szerződés jogi hitelesítése.

Megállapodás született a brexittárgyalásokon

Hosszú hónapok tárgyalásai után megszületett a megállapodás az Egyesült Királyság uniós kiválásának legfontosabb feltételeiről – jelentette be Jean-Claude Juncker.

Brüsszel is reformokat szeretne

Az Európai Bizottság előterjesztette javaslatát az euróövezet megreformálásáról, a próbálkozásnak azonban nagyobb lehet a tiszta politikai vetülete, mint gazdaságpolitikai jelentősége.

Uniós kvóta: hálás Juncker, kételkedő Tusk

A Hogyan legyen szolidárisabb az EU? dilemma is terítékre került az Európai Parlament keddi ülésén, ahol az áhított szolidaritás ismét a menekültügyi nézetek összeütköztetésébe csapott át.

7 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!