2017. december 17., vasárnap, Lázár, Olimpia napja

Címke: gazdaság

74 cikk 1/8 oldal

Négyszázalékos bővülést vár jövőre a Kopint-Tárki

Nem változtatott a főbb előrejelzési mutatóin a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet, idénre továbbra is 3,9 százalékos, jövőre 4 százalékos GDP-növekedést, 2017-re 2,3 százalékos, 2018-ra 2,5 százalékos inflációt vár – közölte Palócz Éva, az intézet vezérigazgatója a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével közösen szervezett sajtótájékoztatón tegnap.

Idén 3,9 százalékos, jövőre 4 százalékos növekedést vár a Kopint-Tárki

Nem változtatott a főbb előrejelzési mutatóin a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet, idénre továbbra is 3,9 százalékos, jövőre 4 százalékos GDP-növekedést, 2017-re 2,3 százalékos, 2018-ra 2,5 százalékos inflációt vár – közölte Palócz Éva, az intézet vezérigazgatója a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével közösen szervezett sajtótájékoztatón Budapesten, szerdán.

Elmélyült a kereskedelmi viszály Kanada és az USA között

A Kanada és az Egyesült Államok között a repülőgép-beszerzések körül kialakult kereskedelmi viszályban Ottawa megtorló intézkedésként kedden elállt attól a tervétől, hogy 18 Super Hornet típusú harci repülőgépet vásárol az amerikai Boeingtól, s inkább használt gépeket vesz Ausztráliából.

GKI: gyorsul a magyar gazdaság növekedése

A gazdaságkutató MTI-hez eljuttatott közleményében a 2016. évi 2,2 százalék után 2017-ben és 2018-ban egyaránt 3,8 százalék gazdasági növekedést jelez.

A kínai–magyar kapcsolat

Érdemes összefoglalni, hogy mit is hoztak nekünk a kínaiak, miért volt szükségszerű a sok fővárosit bosszantó útlezárás, és hogy merre is haladnak a Pekinghez fűződő kapcsolataink.

November 30-áig mindenkinek kifizették a nyugdíjprémiumot

„A magyar gazdaság ma már az emberek munkájából és nem hitelből annyira erős, hogy lehetőség nyílik nyugdíjprémium kifizetésére is, Magyarország történetében először” – mondta Rétvári Bence.

Varga Mihály: javítani kell a versenyképességet

2010 után helyre kellett állítani a fegyelmet a fiskális politikában, vissza kellett állítani a munka becsületét és a biztonságérzetet – mondta a nemzetgazdasági miniszter.

74 cikk 1/8 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!