2017. október 19., csütörtök, Nándor napja

Címke: gazdaság

175 cikk 1/18 oldal

Spanyol kormány: egy elhúzódó konfliktus ronthatja a 2018-as várható gazdasági növekedést

A spanyol kormány szerint az elhúzódó katalán konfliktus ronthatja a 2018-as várható gazdasági növekedést, és ha arra nem lesz hamarosan megoldás, csökkenteni fogják a korábbi 2,6 százalékos növekedési előrejelzésüket – erről a spanyol miniszterelnök-helyettes beszélt pénteken Madridban, a kabinet ülését követő sajtótájékoztatón.

A csaló vírusirtó alkalmazások veszélyeire figyelmeztet a médiahatóság

A csaló vírusirtó emeltdíjas alkalmazások már egyre több előfizetőt érintenek, a hatóság három esetben elrendelte az emeltdíjas telefonszámok felfüggesztését, amelyekkel elkövették a csalásokat – mondta Karl Károly, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hírközlés-felügyeleti főosztályvezetője háttérbeszélgetésen csütörtökön Budapesten.

Több mint másfél millió családot mentettek meg az Orbán-kormány intézkedései

A devizaalapú hitelek megszüntetésével jelentősen csökkent a magyar gazdaság sebezhetősége, a háztartásoknak már nem kell tartaniuk a devizahitelekre jellemző árfolyam-ingadozásoktól, amelyek még néhány éve is sokakat az otthonuk elvesztésével fenyegettek a szocialista kormányok gazdaságpolitikája miatt.

FruitVeB: a magyar zöldség-gyümölcságazatban még nagy tartalék rejlik

A magyar zöldség-gyümölcságazatban nagy tartalékok rejlenek, miután a magyar termelési színvonal csupán 30-40 százaléka a nyugat-európainak, a versenyképesség javítását leginkább az öntözés fejlesztésével lehetne elérni – mondta a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke az MTI-nek.

Az EB környezetvédelmet támogató beruházási csomagot hagyott jóvá

Az Európai Bizottság az uniós költségvetésből fedezett, 222 millió euró értékű beruházási csomagot hagyott jóvá csütörtökön, hogy a LIFE névre keresztelt környezetvédelmi és éghajlat-politikai program megfelelően támogathassa az európai gazdaság átállását a fenntarthatóbb és karbonszegény jövőre.

175 cikk 1/18 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!