2017. február 27., hétfő, Ákos, Bátor napja

Címke: gazdaság

87 cikk 1/9 oldal

Megerősítette hazánk adósbesorolását az S&P

A hitelminősítő további osztályzatjavulást helyezett kilátásba arra az esetre, ha a vártnál gyorsabban csökken az államadósság, illetve tovább zsugorodnak az adósságszolgálati költségek.

Elriasztja a brexit a külföldieket

Az idegenellenes hangulat ráijesztett a közép-európaiakra, talán sosem hagyta el ennyi lengyel a szigetországot, mint a népszavazás utáni három hónapban.

A kisvállalkozások optimisták, a mikrocégek sokkal óvatosabbak

Az idén átlagosan 5,5 százalékos árbevétel- és 3,2 százalékos profitnövekedést valószínűsítenek a hazai kkv-k – derül ki a K&H Bank kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. Pénzügyeik idei alakulását tekintve a kisvállalkozások a legderűlátóbbak.

Nielsen: jóval az európai átlag felett bővült a magyar kiskereskedelem

Értékben 4,5 százalékkal nőtt a magyarországi kiskereskedelem forgalma 2016 utolsó negyedévében az előző év azonos időszakához képest a Nielsen által mért élelmiszer- és vegyiáru-piacon, ami jóval meghaladja az európai 1,8 százalékos átlagot – közölte a Nielsen piackutató csütörtökön az MTI-vel.

NGM: negyvenkét hónapja bővül a kiskereskedelmi forgalom

A kiskereskedelmi forgalom már negyvenkét hónapja erősödik, a fogyasztás 2003. óta nem látott ütemben bővült 2016-ban a javuló foglalkoztatási mutatóknak és az alacsony inflációs környezetnek köszönhetően – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön a statisztikai hivatal friss adataira reagálva.

KSH: 4,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom 2016-ban

A kiskereskedelmi forgalom volumene 4,5 százalékkal nőtt 2016-ban az előző évi 5,8 százalék után, a naptárhatástól megtisztított adat 4,6 százalékos növekedést mutat – jelentette második becslése alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A párkányi önkormányzat sem akar a városba hulladékégetőt

A párkányi önkormányzat is elutasítja az ipari parkba tervezett évente húszezer tonna gumi- és műanyaghulladékot feldolgozó üzemet, erről levélben értesítették a szlovák környezetvédelmi minisztériumot – mondta el a város polgármestere szerdán az MTI-nek.

87 cikk 1/9 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!