2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja

Címke: fogyasztóvédelem

33 cikk 1/4 oldal

Speciális szabályok az e-boltokban

A tizennégy napos lemondási lehetőség csak az Európai Unióból történő internetes vásárlásokra vonatkozik – hívta fel a figyelmet a Budapesti Békéltető Testület (BBT) annak kapcsán, hogy egyre többen online szerzik be a karácsonyi ajándékokat, ahol azonban speciális szabályok érvényesek arra az esetre, ha probléma adódik az áruval.

Biztosítás is kell az ajándékút mellé

Sokan kihasználják a közelgő év végi ünnepeket, és utazást vásárolnak ajándékba, illetve a téli szünetben többen látogatnak el valamely egzotikus országba.

Figyelmesen válasszunk fenyőt!

Egyre több család kerekedik fel a napokban, hogy beszerezze a karácsonyi otthon díszeként szolgáló fenyőfát. A választásnál a fajta mellett nem árt néhány egyéb dologra is odafigyelni.

Fővárosi kormányhivatal: csökken a visszaélések száma a karácsonyi vásárokon

Évről évre csökken a rendszeres ellenőrzéseknek köszönhetően a visszaélések száma a szabadtéri karácsonyi vásárokon a fővárosban, és a vállalkozások is együttműködő megatartást tanúsítanak – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala (Bfkh) fogyasztóvédelmi hatósága csütörtökön az MTI-vel.

Ajándék utazásnál is véd a vagyoni biztosíték

Egyre többen választják a külföldi és belföldi utazásokat a karácsony előtti akciók során. Budapest kormányhivatala arra hívta fel az érdeklődők figyelmét, hogy legyenek körültekintők a választáskor, hogy kiszámítható pihenésben lehessen részük.

Befújás

A francia piacon lévő vény nélkül kapható gyógyszereknek mintegy a felét betiltanák a szakértők. A teszten megbukott gyógyszerek egy része Magyarországon is népszerű.

Nincs elállás a karácsonyra vett utazás esetén

A Fogyasztóvédelmi Egyesület figyelmeztet: néhány esetben nem élhetnek a fogyasztók az internetes vásárlásoknál szabályozott 14 napos, indokolás nélküli elállási jogukkal.

A legtöbben kihagyják a reggeli étkezést

A magyarok még mindig nem figyelnek eléggé magukra, húst esznek hússal, keveset sportolnak, nem fogyasztanak elég zöldséget és gyümölcsöt – derül ki a Philadelphia legfrissebb reprezentatív kutatásából.

33 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!