2017. szeptember 20., szerda, Friderika napja

Címke: debrecen

34 cikk 1/4 oldal

MagdaFesztet rendeznek Szabó Magda emlékére Debrecenben

Szabó Magda születésének 100. évfordulója alkalmából MagdaFeszt címmel rendez fesztivált a debreceni Csokonai Színház október 2. és 10. között; a fesztiválon a debreceni író műveiből készült vagy általuk inspirált produkciókat láthat a közönség – közölte a színház sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Átadták az Alteo új debreceni erőművét

 Elkészült az Alteo új debreceni erőműve: a cégnek ez már a második erőműve a városban, amely a helyi hulladéklerakó telepen keletkezett depóniagázból állít elő villamos energiát – közölte ifj. Chikán Attila, az Alteo Nyrt. vezérigazgatója a keddi erőműavatáson.

Éjszakai templomtúra Debrecenben a Nyitott templomok napján

Éjszakai belvárosi templomtúrára hívja az érdeklődőket a debreceni Református Kollégium múzeuma szombaton, a nyitott templomok napján – jelezte a Tiszántúli református Egyházkerület kommunikációs szolgálata az MTI-vel.

Életfogytiglant kapott a feleségét kivégző debreceni gyilkos

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte első fokon a Debreceni Törvényszék kedden azt a férfit, aki tavaly januárban baltával megölte, majd felgyújtotta feleségét Debrecenben, a Nyíl utcai otthonukban – közölte a bíróság sajtószóvivője az MTI-vel.

Embercsempészt raboltak ki, szökésben vannak

Az elkövetők 2015. május 1-én elhatározták, hogy elveszik a sértett pénzét, ezért körbevették a folyosón és a férfi akarata ellenére a szobájukba citálták.

Közlekedési központtá válunk

Az ország négy stratégiai pontjára telepít intermodális konténerközpontokat a kormány. Az első létesítmény építésére 300 millió forintot csoportosítottak át.

Debreceni virágkarnevál

Hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok kíséretében tizennégy feldíszített virágkocsi vonul ma végig Debrecenben, a hagyományos augusztus 20-ai virágkarneváli menetben.

34 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!