2017. január 19., csütörtök, Sára, Marió napja

Címke: csehország

35 cikk 1/4 oldal

Beomlott egy cseh sportlétesítmény tetőszerkezete, két sérült

Beomlott egy pár napja átadott sportlétesítmény tetőszerkezete a kelet-csehországi Ceská Trebová városban, éppen miközben egy floorball-bajnokság zajlott az épületben, de szerencsére nem sérült meg senki komolyabban – közölte vasárnap a helyi floorballklub vezetője.

Cseh államfő: nincs szükség dezinformációk elleni különleges osztályra

Milos Zeman államfő szerint Csehországnak nincs szüksége „dezinformációk elleni osztályra”, mert az álhírek vagy a hamis tájékoztatás ellen szerinte érvekkel kell küzdeni. A cseh elnök annak kapcsán nyilatkozott, hogy Milan Chovanec belügyminiszter tárcáján belül egy különleges osztályt hoztak létre „a Csehországot és a demokratikus rendet támadó propagandával” szembeni küzdelemre.

Fico: 2017 a cselekvés éve lesz

Az uniós Tanács ülésein többször megállapították, hogy a közép-európai régió, azon belül leginkább a visegrádi négyek számítanak az unió gazdasági húzóerejének.

Cseh fricska Junckernek

Egy apróság, amitől a hivatásos rettegő sajtómunkásoknál összeakadtak a fogaskerekek: a javaslatokat megtevő cseh kormány szociáldemokrata.

Csehországban is megjelent a madárinfluenza

Csehországban is megjelent a madárinfluenza: az erősen ragályos kór megfertőzött több hattyút az ország déli részén, és két kisebb baromfitelepet is sújt a megbetegedés – adta hírül szerdán a cseh mezőgazdasági miniszter, Marian Jurecka hozzátéve, hogy tíz év óta nem fordult elő ilyen eset Csehországban.

Nem támogatják a csehek a belügyminiszter terrorizmus elleni javaslatát

Többnyire elutasításra talált a cseh politikusok és a társadalom körében Milan Chovanec szociáldemokrata belügyminiszter hétfői alkotmánymódosító javaslata, miszerint a nizzai és berlini terrortámadásokra válaszul rögzítsék az ország alaptörvényében, hogy a törvényes fegyvertartók szükség esetén használhassák fegyverüket a terroristák ellen.

35 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!