2017. április 25., kedd, Márk napja

Címke: csehország

41 cikk 1/5 oldal

Közös standon mutatkoznak be a könyvfesztiválon a V4-ek

Csehország, Lengyelország és Szlovákia legfrissebb irodalmi terméséből nyújt ízelítőt a Visegrádi Négyek (V4) országainak közös standja csütörtöktől vasárnapig a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

A lengyel autóipar beérheti a csehországit

Megvalósulni látja a Gazeta Polska Codzienna lengyel napilap Mateusz Morawiecki miniszterelnök-helyettes jóslatát arról, hogy a lengyel autóipari ágazat termelése rövidesen beéri a cseh autóiparét.

Csehországban a gyermekek fele házasságon kívül születik

A gyermekek mintegy fele házasságon kívüli párkapcsolatból született tavaly Csehországban, ahol a múlt század nyolcvanas éveitől kezdve folyamatosan növekszik a házasságon kívül születettek száma – közölte a Cseh Statisztikai Hivatal vasárnap Prágában.

Cseh belügyminiszter: az ország nem fogad be több migránsot

Csehországnak nem áll szándékában menekülteket befogadni a menedékkérők áttelepítését célzó uniós kvóták szerint, még akkor sem, ha gazdasági szankciókkal fenyeget az Európai Unió – jelentette ki szombaton Milan Chovanec cseh belügyminiszter a Pravo című prágai napilapnak.

Lítium nagyhatalommá válhat Csehország

A lítium iránti ipari kereslet rohamos növekedése újraéleszti a bányászatot a csehországi Érchegységben és lítium nagyhatalommá teheti Csehországot.

Milos Zeman sem kér Soros egyeteméből

A cseh államfő nem örülne, ha a Közép-európai Egyetem (CEU) Budapestről Prágában költözne, mert Soros György nevéhez számos „legalábbis furcsa” tevékenység kapcsolódik, és ő a kormányokat döntő utcai tüntetések helyett a demokratikus választásokat részesíti előnyben.

Kitarovic: Horvátország érdeke az együttműködés a V4-ekkel

Horvátország érdekelt a visegrádi négyekkel való (V4) együttműködésben – jelentette ki Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő kedden Zágrábban, Milos Zeman cseh köztársasági elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján.

41 cikk 1/5 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!