2017. augusztus 18., péntek, Ilona napja

Címke: csehország

48 cikk 1/5 oldal

El País: kettős mércét alkalmaz az EU

A Keleti ünneprontók címmel közölt véleménycikk megállapítása szerint Brüsszel Nyugaton a dicséreteket, Keleten a szidást osztogatja.

Két sima kudarc Mariborban

Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány szerint csakis erős ellenfelek ellen van értelme játszani, ezért mondott igent a részvételre ezen a kétnapos tornán.

Varsó megerősítette, hogy kész megvédeni álláspontját kvótaügyben

Varsó továbbá is kész megvédeni a menekültelosztási kvótára vonatkozó álláspontját – szögezte le Konrad Szymanski lengyel külügyminiszter-helyettes, reagálva arra, hogy ez ügyben Brüsszel szerdán újabb szakaszba léptette a Magyarország, Lengyelország és Csehország elleni kötelezettségszegési eljárást.

Moody’s: Csehország jobb adós, mint Lengyelország

Csehország adósprofilja az alacsonyabb, jobban kezelhető államadósság-ráta és a stabilabb politikai környezet miatt erőteljesebb, mint Lengyelországé, annak ellenére is, hogy a lengyel gazdaság nagyobb és növekedési potenciálja is erősebb – áll a Moody's Investors Service kedden Londonban ismertetett összehasonlító elemzésében.

Fókuszban a versenyképesség

Az IMD svájci versenyképesség-kutató intézet legfrissebb elemzésében a vizsgált hatvanhárom ország között Magyarország az ötvenkettedik.

48 cikk 1/5 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!