2017. március 24., péntek, Gábor, Karina napja

Címke: csehország

38 cikk 1/4 oldal

Csehország nem akar többsebességes Európát

Csehország nem akar többsebességes Európát, ami egyike az Európai Bizottság által javasolt öt jövőbeni forgatókönyvnek – jelentette ki Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök kedden a prágai parlament felsőházában.

Prága bírálja az osztrák kancellárt

Milan Chovanec cseh belügyminiszter értelmetlennek minősítette szerdán Christian Kern osztrák kancellárnak azt a felvetését, hogy csökkenteni kellene a menekültek befogadásától elzárkózó európai uniós tagállamok közösségi pénzügyi támogatását.

Bevándorlás: eljárással fenyeget Brüsszel

A tagállamok értékelése mellett a bizottság új intézkedéseket is bemutatott az illegális bevándorlók mielőbbi kitoloncolása érdekében.

Szlovák külügyminiszter: nem „EU-ellenes” csoportosulás a V4

A visegrádi négyek egy olyan országcsoport, amely minden tagja számára hasznos és jó. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a V4-eket ne tartsák olyan csoportnak, amely az Európai Unióval szemben határozza meg magát – jelentette ki Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter abban az interjúban, amelyet szombaton hozott nyilvánosságra a SITA szlovák kereskedelmi hírügynökség.

Terroristákhoz akart csatlakozni – most több évre börtönbe került

Több mint hároméves börtönre ítélték pénteken a nyugat-csehországi Pilsenben azt a fiatalembert, aki 2015-ben Prágából Szíriába utazott, hogy csatlakozzon az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezethez. Az elítéltnek négyéves pszichiátriai kezelésnek is alá kell vetnie magát.

Élelmiszerügyben rendkívüli V4 csúcstalálkozó lesz

A kormányfők azt a problémát vitatják majd meg, hogy a nagy cégek eltérő összetételben és minőségben forgalmazzák azonos márkájú termékeiket Nyugat-, illetve Kelet-Európában.

38 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!