2017. február 21., kedd, Eleonóra napja

Címke: csehország

41 cikk 1/5 oldal

A kommunistákkal kokettálna a cseh kormányfő

Bohuslav Sobotka cseh kormányfő szerint már túlhaladta az idő az általa vezetett szociáldemokrata párt 22 ével ezelőtti döntését, amely tiltja a kormányalakítást a kommunistákkal, és nem jelentene gondot egy szociáldemokrata-kommunista kormánykoalíció létrejötte az őszi parlamenti választások után.

Sulyok Tamás: szorosabb együttműködés kell az alkotmánybíróságok között

Szorosabb együttműködésre van szükség az uniós jog és az egyes tagállamok alkotmányos kultúráinak viszonyában felmerülő problémák kezeléséhez – mondta Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság (Ab) elnöke csütörtökön a visegrádi országok alkotmánybíróságainak budapesti csúcstalálkozója után, sajtótájékoztatón.

Lengyel megbízott: 2018-ban indul a visegrádi négyek televíziója

Jövőre megkezdi működését a visegrádi csoport közös angol nyelvű hírtelevíziója – közölte az országcsoport fennállásának 26. évfordulója alkalmából sugárzott egyik műsorban Marcin Stefaniak, a lengyel közszolgálati televíziónak a közös projektért felelős megbízottja.

Csehországban rettegnek a terrorizmustól

Leginkább a terrorizmustól, a migrációtól és a betegségektől tartanak a cseh állampolgárok – derült ki a CVVM közvélemény-kutató intézet decemberi országos felmérésből, amelynek eredményét vasárnap hozták nyilvánosságra Prágában.

Ukrán vendégmunkásokat akarnak a cseh munkaadók

A cseh Gazdasági Kamara, valamint az Ipari és Kereskedelmi Kamara hétfőn felszólította a Bohuslav Sobotka vezette kormányt, hogy tegye haladéktalanul lehetővé további ukrán vendégmunkások azonnali toborzását és alkalmazását.

Feltörték a cseh külügyminisztérium elektronikus levelezését

Ismeretlenek sorozatosan feltörték Csehország külügyminisztériumának elektronikus levelezését, ám titkos információkhoz nem fértek hozzá – közölte kedden Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter sajtótájékoztatón.

Rekordnagyságú volt 2016-ban a cseh fegyverexport

Csehország 2016-ban mintegy 18,9-20,2 milliárd korona (220,8-232,3 milliárd forint) értékű fegyvert és hadianyagot szállított külföldre az előzetes adatok szerint, ami mintegy 20-30 százalékos éves szintű növekedést jelent – közölte Jirí Hynek, a cseh védelmi és biztonsági ipari szövetség elnöke a CTK hírügynökséggel hétfőn Prágában. A hivatalos adatokat az ipari és kereskedelmi minisztérium az év közepén hozza nyilvánosságra.

41 cikk 1/5 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!