2017. szeptember 24., vasárnap, Gellért, Mercédesz napja

A Helyzet

A bajnok

Az Angela Merkel vezette CDU jobb híján győzni fog, mert Mutti erős, bár a migránsválság kicsit megtörte a csillogó-magabiztos imázst.

Vona a repedésben

„Vona deklarálta, hogy a Jobbik bárkivel kész összefogni a Fidesz ellen.” Ebben a mondatban van a lényeg, itt húzódik meg a hírérték.

Informáló informáltak

A buggyantott tojásom és spenótom mellé kaptam minap a hírt: a Fidesz szigorúan zárt frakcióüléséről kiszivárgott, mit is mondott a miniszterelnök az övéinek.

Öngól

A kis „erkélyjelenet” nem volt véletlen, hiszen Gyurcsány maga ismerte el, hogy helyette ülnek majd az egyik legnagyobb magyar korrupciós ügy elítéltjei.

Kezdődik

Semmi taktikázás, semmi erőbeosztás, minden szereplő azonnal az élre akar törni, mintha most vasárnap lennének a választások – a nyár folyamán elszaporodtak a miniszterelnök-jelöltek.

Lenin-fiúk demokráciája

A legfőbb közös vonása ezeknek a szörnyetegeknek, hogy soha, egyetlen pillanatig sem képviselték a társadalom többségét.

Sorban állva

Nincs pénztáros, nincs pultos és nincs kitől kérdezni. Véges a türelem a sorban és a polcok között. Hol a fejlesztés, a tavalyi nyereség és ami a legfőbb, hol az ember?

A nyerő kétéves

Két év elteltével mintha oszladozna a lila köd Angela Merkel, Jean-Claude Juncker és Martin Shulz fejé­ben is. Ma már bőszen idézik Orbán Viktor oly sokat kritizált mondatait...

Juncker-értékelés

Jean-Claude Juncker értékelte Strasbourgban az unió helyzetét, és beszédében igen sok tartalmat „lenyúlt” Orbán Viktortól.