2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja

A Helyzet

Lecsatolt nadrágszíj

Zongorázni lehet a különbséget a gazdaságpolitikai eredmények tekintetében, ezért ezt is tegyük mérlegre, amikor ránk zúdulnak a kampányban a pártok ígéretei.

Barátom barátja

Egy kősivatag romos házai között olcsóbb és veszélytelenebb lövöldözni, mint Los Angelesben, Moszkvában, Isztambulban vagy Párizsban.

Számmágusok

Azt bizonyosan tudjuk, hogy vannak, akik megpróbálnak trükközni a számokkal. Említsük meg példaként ennek két legnagyobb hazai mesterét, Gyurcsány Ferencet és Veres Jánost.

Kitiltás

Mit várjunk most a liberális véleményterroristáktól, amikor a demokratikusan nagy többséggel megválasztott kormány ismét megkapva a kellő támogatást, érvényt szerez az emberek akaratának?

Nekik semmi sem drága

A milliárdos tőzsdespekuláns a The Financial Times hasábjain egyértelművé tette: bármit megtesz azért, hogy a nyílt társadalom megvalósuljon.

Vona lufija

Az iszlámot egykor az emberiség utolsó reménységének tartó, manapság hanukaüdvözleteket küldözgető Vona tehát ismét egy nagy lufit tart a kezében, Soros György portréjával.

Prés a résben

A szentpétervári gyorssal befutott Vlagyimir Putyin, és tizenhét év elteltével is elfelejt elmenni. Márciusban elnökválasztást tartanak, amelyen újabb hat évre betonozza be a hatalmát.

Krokodilok könnyei

Aki leragad a politikai marketingnél, és a tágra nyílt szemű kislányokkal azonosítja a migránsokat, az egyszerűen nem vállalja a rá eső felelősséget. Az saját népét sodorja veszélybe.

Sötét kezdet

Még csengett a fülünk a startpisztoly dörrenésétől, és máris elkezdték. Pontosan úgy rontottak rá gyűlöletük tárgyára, ahogyan azt előre meg lehetett jósolni.