2017. július 28., péntek, Szabolcs napja

A Helyzet

Vadakat terelő Juhász

Ismét retteghet a kormány: az Együtt elnöke, a baloldal fütyülős messiá­sa, Juhász Péter óriástüntetést jelentett be augusztus 20-ra.

Visszaszerzett önállóság

Az nagy bajuk velünk, hogy önállóak vagyunk, ami annak is köszönhető, hogy anyagilag is biztonságban érezhetjük magunkat, mivel pénzügyileg nem vagyunk immár kiszolgáltatottak

Kerítések évada

Egy francia kisváros lakói úgy döntöttek, falat építenek maguknak. Nem csak úgy jó dolgukban, és nem is a levendulást meg a spárgaültetvényt akarják megvédeni.

A kísértet

Legutóbb azokat a nyugdíjasokat sértette vérig, akiket nemes egyszerűséggel viktoriánusoknak, az aljas orbánizmus játékszereinek titulál, amiért nem a Jobbikra szavaznak.

Elmebaj és felelősség

A nyugati világ nagyjából a második világháború után eszmék, ideák és célok nélkül maradt, s mint egy autoimmun betegség, úgy tört ki rajta az elhatalmasodó elmebaj.

Derékhad

Kevesebb mint egy évvel a következő országgyűlési választás előtt még mindig az a legfontosabb kérdés az ellenzéki pártoknál: ki kivel és hogyan fogjon össze a kormány leváltásáért.

Ételvédelem

Ha elfogadjuk a cégek érvelését, ezek szerint az osztrákok több mozzarella sajttal szeretik a pizzát, mint a magyarok és a csehek.

Végtelen történet

Két év kellett ehhez. Európa most már tudja – ez derül ki a német belügyminiszter kijelentésétől kezdve az olasz politikusok elkeseredett segélykiáltásáig.

A szent keze

Németország nagyjából 1,34 milliárd euróval gazdagodott Görögország kátyúba jutott gazdaságának megsegítésével, derült ki egy német napilap elemzéséből.