2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://www.magyaridok.hu/sport/az-angolok-borere-megy-2899425/

Az angolok bőrére megy

Első ránézésre a Juventus–Real Madrid párharc a tegnap kisorsolt negyeddöntők slágere a labdarúgó Bajnokok Ligájában, ám a címvédő Madrid lényegesen esélyesebb olasz ellenfelénél; csakúgy, mint a Barcelona a Románál, illetve a Bayern München a Sevillánál. A Liverpool–Manchester City ütközet tűnik a legélesebbnek, és különben is, mintha az egyenes kieséses szakaszban az angolok bőrére menne a játék.

A legjobb tizenhat között rekordként még öt klub képviselte a Premier League-et, a legjobb négyben viszont már csak egy fogja. Az angolok ennél biztosan többre számítottak. A Liverpool és a Manchester City a nyolcaddöntőben lényegében már az első meccsen kivívta a továbbjutást, az viszont meglepő, hogy a Manchester United, Chelsea, Tottenham trióból egyik gárdának sem sikerült ugyanez. Ha ez nem lenne elég, a Liverpool és a City összekerült a legjobb nyolc között – miközben a három spanyol klub elkerülte egymást.

A Premier League állására pillantva egyértelműen a Manchester City tűnik az angol belharc esélyesének, hiszen 21 pont az előnye BL-riválisa előtt, ám egyetlen vereségét éppen a Liverpool ellen szenvedte el, amikor január­ban 4-3-ra kikapott az Anfield Roadon. Sőt ha mélyebbre ásunk, a két csapat legutóbbi nyolc mérkőzéséből a City csupán egyet nyert meg (igaz, azt nagyon: szeptemberben 5-0-ra kiütötte a Vörösöket).

– Korábban is azt mondtam, és most is úgy gondolom, nincs abban semmi különös, ha két szomszédot összesorsolnak. Hát most megtörtént – jellemezte a sorsolást Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője. – A Manchester City az ellenfelünk, erre a feladatra kell felkészülnünk. Nem hinném, hogy Manchesterben a legjobb választásként gondolnak ránk, ami önmagában megmutatja az erőnket. Nem mi vagyunk a favoritok, de a Barcelonát és a Bayern Münchent leszámítva ezt senkiről sem mondhatjuk a legjobb nyolc között.

– Nem bánjuk, ha a Bajnokok Ligájában külföldre kell utaznunk, de ez van – jegyezte meg a Manchester Citytől Txiki Begiristain sportigazgató.

– Jól ismerjük egymást, a Liverpool támadófutballt játszik, nagyon jó mérkőzések elébe nézünk – tette hozzá. A semleges nézőknek ez mindennél fontosabb lenne.

Ezúttal nemzetközi porondon mérkőzhet meg egymással a Premier League két sztáredzője
Fotós: Reuters

Kétség sem férhet hozzá, hogy a Juventus–Real Madrid párharc a legpatinásabb a nyolc között. A Real tizenkétszeres BEK-, illetve BL-győztes, a Juventus ugyan csak kétszeres, viszont másik hét döntőt elvesztett, kétszer (1998-ban és 2017-ben) éppen a madridiakkal szemben. A legrangosabb sorozatban eddig 19-szer találkoztak egymással, és ebben az összevetésben nem jelentős a spanyol fölény: kilenc győzelem, két döntetlen, nyolc vereség. A Juventusnak mégis van mit törlesztenie.

A negyeddöntő párosítása: Barcelona–Roma, Sevilla–Bayern München, Juventus–Real Madrid, Liverpool–Manchester City. Az első mérkőzéseket április 3-án és 4-én játsszák, míg a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

A Marseille következik

Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig az Olympique Marseille együttesével találkozik a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjében. Szoboszlai Dominik klubja, a Salzburg a Lazióval került össze, míg a spanyol bajnokságban második, az Európa-ligában 2010-ben és 2012-ben győztes Atlético Madrid a Spor­ting Lisboával, a másik favorit, az Arsenal pedig a CSZKA Moszkvával játszik. A lipcsei klub idén először szerepel a nemzetközi porondon, így nem lehet közös történelme a Marseille-jel. A negyeddöntő párosítása: RB Leipzig–Olympique Marseille, Arsenal–CSZKA Moszkva, Atlético Madrid–Sporting Lisboa, Lazio–Salzburg. Az első meccseket április 5-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

 

2019. február 6-tól a Magyar Nemzet néven jelenünk meg. Az oldal elérhetősége www.magyarnemzet.hu. Ha a Magyar Nemzet mérvadó híreit szeretné e-mailben megkapni, nincs más teendője, mint (február hatodika után) IDE kattintva feliratkozni hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (A szolgáltatás továbbra is ingyenes marad!)

Kiemelt

Tükörkép
Talán nem könnyelmű kijelentés minden idők legnépszerűbb szabadidős elfoglaltságának nevezni a kártyázást. Napjainkban is tízmilliók ülnek a kártyaasztalokhoz.

Poszt-trauma

„Celebügyvéd” bosszankodik Orbán Viktor miatt
Persze csak mint „független”.

Poszt-trauma

A fake news média hatalmas pofont kapott
Kezdhetnek félni a ballib hírhamisítók.

Poszt-trauma

Az ECHO TV munkatársa helyre tette a kekeckedő jobbikosokat
Így maradnak érv nélkül, ha értelmes beszélgetőtárssal találják szemben magukat.

Poszt-trauma

Lukácsi hangján szólalt meg Beer
A püspök szerint nemes célok vezérlik a ballibeket?

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.