2018. március 18., vasárnap, Sándor, Ede napja

Kultúra

Segít a dal a fényben állni
Az évek során többek között Charlie, Keresztes Ildikó, Rácz Gergő és D. Nagy Lajos is részt vett ezeken a különleges fellépéseken.
„Imádok világot teremteni”
Az embernek alapvető vágya, hogy meg tudja fogni mások kezét, legyen szem, amibe bele tud nézni. Erről a normalitásról szerettem volna filmet készíteni – mondja Sándor Pál.
Borban az igazság
A Szent György-hegyi szőlősgazda kiérlelt sorai olyan ősi ízeket szednek versbe, mint a görög amforákba vagy az aranykor Balaton-felvidéki tölgyfa hordóiba szűrt borok.
A szőke Néró és a média
Jó szívvel ajánlom a ­szombathelyiek Sztárcsinálóját: élmény az agynak, a szemnek és a fülnek is.
Álomszerűség és a ritmikuson túli létezés
Juhász Gábor muzsikája azokat is képes kiszakítani, pontosabban finoman kiemelni a hétköznapokból, akik még nem is tudják, hogy szeretik a dzsesszt.
Új magyar és világrekord a manézsban
A Richter Flórián Cirkusz „Full Adrenalin” című előadásán a DIORIOS Csoport hat artistája a világon először egyszerre, egy időben motorozott egy 4,5 méter átmérőjű rácsos gömbben.
Megújult a Csonkatorony
Az Arany János relikviáit őrző múzeumnak helyet adó Csonkatornyot és az emléktárgyak egy részét csaknem egy évig tartó munka során újította fel közel félszáz restaurátor.
Írni, harcolni és szeretni
Kevés alakja van irodalmunknak és történelmünknek, aki ennyi különböző határterület képviselőjét mozgatta meg a gasztrotörténészektől a régészeken át a hadtörténészekig.
Átadták a felújított nagyszalontai Csonkatornyot
Áder János köztársasági elnök nyitotta meg az Arany János-emlékév keretében felújított nagyszalontai Csonkatornyot és az átalakított Arany-kiállítást szerdán a partiumi városban.
Március 15.
Átadták a Miniszterelnökség szakmai díjait
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt tisztelgő nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a Miniszterelnökség szervezésében a díjakat Csepreghy Nándor miniszterhelyettes adta át.
Megfesteni a reményt
Uzsonyi Ferenc festőművész sikert sikerre halmoz. Az elmúlt év teljesítményéért az idén az év művésze lett Debrecenben.