2018. március 18., vasárnap, Sándor, Ede napja

Külföld

Meghiúsult a nagy techüzlet
Donald Trump amerikai elnök nemzetbiztonsági okokra hivatkozva megakadályozta, hogy egy ellenséges felvásárlás keretében létrejöjjön a világ eddigi legnagyobb technológiai üzlete.
Németh Zsolt: 170 éve Bécsből érkezett, ma Budapestről terjed a forradalmi gondolat
Európában ma még csak kevesek merik kimondani, hogy csak "olyanokkal tudjuk a nemzeti demokráciáinkat építeni, akiket ismerünk, akik osztják az értékeinket, akikben megbízhatunk". 
Az anyaország sokat köszönhet a diaszpóra magyarságának
Petőfi és Kossuth örökségét az idegenbe sodródott magyarok tartották meg - hangsúlyozta Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára Melbourne-ben.
Deutsch Tamás: megakadályozhatjuk, hogy Magyarország bevándorlóország legyen
Ezt akarják ránk kényszeríteni a bevándorláspárti politikusok. Ne hagyjuk! Magyarország maradjon meg magyar ország! - így kommentálta a Fidesz Európai Parlamenti képviselője a posztját.
Visszaél hatalmával az Európai Bizottság?
Még mindig lobbitevékenységet folytathat Brüsszelben José Manuel Barroso, az Európai Bizottság egykori elnöke, aki a Goldman Sachs amerikai bankóriás szolgálatában áll.
Orosz választás: a lét a tét
Az ország méretei és kulturális hagyományai teljesen egyediek, és így nem létezhet olyan nyugati kabát, amely rájuk illene, bármilyen szépen is legyen az kihímezve.
Millenniumi zászlót kaptak a décsfalvi reformátusok
A miniszterelnök üzenetében örömét fejezte ki azért, hogy a décsfalvi reformátusok olyan erős közösséget alkotnak, mely saját templom építésére is vállalkozott.
Madridban a jogállamot is elkezdték szétverni
Továbbra sem csökken a bevándorlókhoz köthető bűncselekmények száma Európában. Nemrég Belgiumban késelt halálra egy családanyát egy migráns, Madridban pedig felforgatták a várost.
Seehofer: Az iszlám nem tartozik Németországhoz
A közvélekedés ilyen irányú változása – a bevándorlásellenes AfD sikerei nyomán – a népek olvasztótégelyeként ismert Ruhr-vidéken is tapasztalható.
Zavargások Madridban egy afrikai férfi halála miatt
A zavargások során több száz bevándorló vonult utcára, kukákat gyújtogattak, a kivonuló rohamrendőröket pedig kövekkel dobálták meg.
„Iszony”: a sorból kilógó amerikai Rand Paul szenátor a béke mellett
Egyre többen vannak a Nyugat legkiválóbb gondolkodói közül, akik úgy érzik, soha ilyen veszélyesen nem sodorták a világot egy, akár bolygónk számára végzetes konfrontáció felé.
Magyar bölcsőde és óvoda alapkövét tették le a székelyföldi Backamadarason
A magyar állam közel 200 millió forintos támogatásával felépülő intézmény ötven gyermek befogadására lesz alkalmas.
Áder János ismerteti az ENSZ Vízügyi Elnöki Testület munkájának eredményét a világfórumon
A magyar köztársasági elnök brazíliai látogatásán találkozik Michel Temer brazil elnökkel és megbeszélést folytat Naruhito japán trónörökössel.
Oroszország kiutasított 23 brit diplomatát
Bekérették szombaton a moszkvai külügyminisztériumba Laurie Bristow brit nagykövetet – jelentette szombaton az orosz állami média.
Öngyilkos merénylet Kabulban, halottak
A robbantás elkövetőjeként a tálibok egyik szervezete jelentkezett, bevallásuk szerint egy külföldi konvojt akartak felrobbantani.