2018. február 24., szombat, Mátyás napja

Interjú

Jelentős tehercsökkentés jöhet
Az elmúlt hét évben Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a tényleges adóterhelés, s ha a választók újra felhatalmazást adnak a kormánynak, újabb adócsökkentések jöhetnek.
A visegrádiaknak ellenállást kell tanúsítaniuk a kvótákkal szemben
A visegrádi négyeknek teljes mértékben, minden lehetséges eszközzel ellenállást kell tanúsítaniuk a kvótarendszerrel szemben – mondta Václav Klaus volt cseh miniszterelnök.
Kúton vödör, a régi sms
Még zöldebb lesz a Néprajzi Múzeum új épülete – mondta Kemecsi Lajos főigazgató, aki újbóli kinevezése miatt ki is nyitja majd a városligeti épület ajtaját.
Könnyű közmű program: kilencmilliárdot ért a díjmentesség
Bartal Tamás a Miniszterelnökség helyettes államtitkára hangsúlyozta, az intézkedéscsomag célja volt beláttatni a közműszolgáltatókkal: a fogyasztót kell előtérbe helyezni.
Ötvenévesen is megszállott
Olimpiai küldöttségünket üde színfoltként akár egy olimpiai bajnok is erősíthetné, ám az egykori kenus óriás, Pulai Imre Phjongcshangba sem jutott ki; de ötvenévesen sem adja fel.
A választás tétje a polgári Magyarország
Az április 8-i országgyűlési választáson eldől, hogy megmarad-e a mindennapok biztonsága és folytatódik-e a polgári építkezés Magyarországon – jelentette ki Gulyás Gergely a Magyar Időknek.
Örök szolgálat Isten kegyelméből
Mindig megkaptam a kegyelmet, az égi támogatást ahhoz, hogy helyt tudjak állni a legnagyobb megpróbáltatások idején is – jelentette ki Hargitai Anna Magna nővér, SDR.
Feszegetni a határokat
Interjú a Jászai Mari-díjas Schell Judittal A Dalról, a Testről és lélekről című filmről, a Terápiáról és egy készülő animációs filmről.
Lévai Katalin szerint sokan várnak egy új hangra
A Medgyessy-kormány esélyegyenlőségi minisztere visszautasítja, hogy a Fidesz malmára hajtaná a vizet azzal, hogy pártja, a Lendülettel Magyarországért is indul a választáson.
Mindenhol és mindenkinek nyílhat esély a felemelkedésre
Gyerekesélyprogramok, s a hároméves kortól kötelező óvoda, a közmunkaprogram és a számtalan pályázati lehetőség mintegy hatszáz településen érzékelhető változásokat hozott.
Megvannak egymás nélkül
Foltán László megbékélt. No nem a kajak-kenuval, erre még várni kell – hogy kivel, mivel, miért, mióta milyen a viszonya a sportágban, az részletesebb kifejtést igényel.
Hat év alatt 1500 milliárdos adócsökkentés
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kiemelte: az illegális migráció támogatása helyett versenyképessé kell tenni a magyar fizetéseket és a kisebb hazai vállalkozásokat.
Hiller István: Nem írok alá megállapodást a Jobbikkal
A választmány elnökeként az aláírásom nélkül nincsen érvényes szövetségi politika. Az én kezem pedig nem fog aláírni együttműködést a Jobbikkal.