2018. március 18., vasárnap, Sándor, Ede napja

Gazdaság

Jobban kell a wifi, mint a mosógép?
Az internet számos területen könnyítheti meg és teheti jobbá az életünket. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen formában érjük el.
Sok hibrid autót dobnak piacra
Együttesen 5150 hibrid elektromos autó értékesítésével számol a Toyota és a Lexus Magyarországon, amivel egyetlen év alatt felével növelnék az újonnan eladott hibridek számát.
Felszökött a panelek ára
Budán egy év alatt csaknem százezer forintot emelkedett a panellakások átlagos négyzetméterára, de Pesten is nagymértékű, ötvenezer forintos növekedés látszik.
Rendszerhiba miatt késnek az órák
A hiányt bizonyosan ki fogják pótolni, akkor pedig várhatóan 50 Hz-nél magasabb frekvencián működik majd a rendszer, az órák pedig behozzák a késést.
Hétfő éjfélig még kérhető az szja-bevallás postázása
A NAV saját fejlesztésű e-szja felülete a látogatottsági adatok alapján a bevallási időszak egyik legnépszerűbb hazai honlapja lehet, eddig ugyanis már több mint 1 millióan keresték fel.
Hatalmas a lehetőség az online fizetési piacban
Az elérhető fizetési megoldásokat kihasználó kereskedők száma még mindig kevés, pedig egy online fizetési rendszer bevezetése már nem jelent nagy költséget a cégeknek
Készülhetnek a gyorsforgalmiút-tervek
Több közbeszerzési eljárás is zajlik az M7-es autópálya és Keszthely, valamint Sármellék és Zalaegerszeg között épülő gyorsforgalmi út tervezése érdekében.
Erősebben devizahitel nélkül
A gazdaságot és a háztartásokat fenyegető egyik legnagyobb kockázati tényező esett ki a képből azzal, hogy lényegében megszűnt az országban a devizahitelezés.
Az E.Onhoz kerülnek az Elmű–ÉMÁSZ ügyfelei
Valószínűleg egyetlen áramszolgáltató márka lesz hamarosan Magyarországon, mégpedig az E.On veheti át az Elmű–ÉMÁSZ ügyfeleit.
Az Szja-rendszert is rombolná az ellenzék
Nagy kérdés, hogy egy új kormány hatalomra kerülésével miképpen alakulnának át az adószabályok, hogyan változnának meg a családok pénzügyi lehetőségei.
Kiemelt fejlesztési területté válik Etyek és környéke
Újabb kiemelt fejlesztési térségről dönthet a kormány a turizmusban: a Pannónia szíve program által Etyek és a Velencei-tó környéke további jelentős beruházások elé néz.
Június végéig felhasználható a téli rezsicsökkentésben adott támogatás
Június végéig felhasználható a téli rezsicsökkentésben adott 12 ezer forintos támogatás - fejtette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára.
Fazekas Sándor: az áfacsökkentések hatására nőtt a sertéshúsfogyasztás
Fazekas Sándor szólt arról is, hogy a piac átláthatóbbá tétele hozzájárul az ágazat fehéredéséhez, a feketekereskedelem visszaszorításához.     
Kirándulóprogramok a hétvégére
Habár az időjárás nem túl kegyes az utazókhoz az első idei hosszú hétvégén, a tavaszi kirándulószezon nyitányaként fesztivál, kézművesvásár köszönti a látogatókat a Balatonnál.
A migrációt a családok is megszenvednék
Nemzetközi összevetésben is kiemelt összeget fordít hazánk a családok támogatására. Ez is veszélybe kerülne, ha Magyarországra kényszerítenék a migránsok tömeges betelepítését.