2018. március 18., vasárnap, Sándor, Ede napja

A Helyzet

A Vona–Gyurcsány-tengely
A korábban gárdamellényben feszítő, a 2006-os rendőrterror ellen tiltakozó Vona Gábor mára lényegében egy gyékényen árul a brutális fellépést elrendelő exminiszterelnökkel.
Villányi Károly
Tavaszi seregszemle
Csodálatos, felemelő, erőt sugárzó. Ezt a három kifejezést emlegették leggyakrabban, akik részt vettek a hetedik békemeneten, és meghallgatták Orbán Viktor ünnepi beszédét.
Gajdics Ottó
A békemenet célja
A két részre szakadt társadalom egyik és másik oldala antagonisztikus ellentétben áll egymással, no persze nem az egyszerű emberek, hanem a véleményformálók szintjén.
Bayer Zsolt
A vita művészete
Az egyesült nemzetek mindegyike saját nemzetéért felelős. Ott a felirat az asztalon, az áll rajta, hogy Hungary. Magyarországnak pedig vannak érdekei.
Sitkei Levente
Életbiztosítása van?
Mindenütt jó, de a legjobb otthon – tartja a közmondás. Mintha azonban a mondat első felének jelentése kezdene veszíteni az igazságából, míg az utóbbi egyre inkább felértékelődik.
Kiss Gergely
Elmélkedés a vadászatról
Vadászni az egyik legősibb, legszebb emberi tevékenység. Vadászat nélkül nincs vadgazdálkodás, nincs vadvédelem, nincs karbantartott vadállomány – s persze vaddisznópörkölt sincsen.
Bayer Zsolt
Gyurcsány, a pusztító
A böszme gyakorlatilag beismerte, hogy semmi más nem érdekli, csak Magyarország politikai stabilitásának megingatása, a kormányzóképesség megtörése, elhúzódó válsághelyzet kialakítása.
Gajdics Ottó
Bécs elveszett
A szociáldemokraták Ausztriában pontosan azért buktak meg, mert az emberek besokalltak a migrációtól. A korábban lenácizott, Strache vezette Osztrák Szabadságpárt kormányerő lett.
Szikszai Péter
A lét a tét
Egy migráns évente négy és fél millió forintjába kerül az államnak. A családegyesítés nyomán pedig újabb tömegek beáramlásával kellene számolni.
Kiss Gergely