2019. január 21., hétfő, Ágnes napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyaridok.hu/paca/tudtak-mertek-tettek-3838931/

Tudták, merték, tették

Nemcsak a szelleme, de a hátrahagyott tartozása is él a papíron már megszűnt Szabad Demokraták Szövetségének – írtam néhány hónapja ugyanitt. Most javítok a szövegen: már a tartozás sem él, csupán az SZDSZ-szellem kering köröttünk. (Az viszont nagyon.) A PestiSrácok.hu írja: a Nemzeti Nyomozó Iroda megszüntette az egykori párt ügyében a különösen nagy kárt okozó csalás gyanúja miatt folyó nyomozást.

Erre játszottak a rafinált szabad madarak. Bejött. A régi szlogennel: tudták, merték, tették.

A gyülekezet még 2008-ban kért és kapott 415 millió forint ingatlanvásárlási hitelt a Magyar Fejlesztési Banktól, méghozzá állami („Gyurcsány-állami”) kezességvállalással. Ez azért érdekes, mert közvélemény-kutatók már akkor jelezték: a liberális szélhámosok az utolsókat rúgják, még a parlamentbe sem fognak bejutni. Érdekelte is ez ámokfutó Miferinket… Öt évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a nyilvánosság is megtudja: az SZDSZ nem is tervezte, hogy törlessze a kölcsönt. (Ami időközben – kamatokkal, egyebekkel – már az 500 milliót is meghaladta.) 2014 tavaszán indult meg a nyomozás, amit – ki tudja, miért – hamarosan megszüntettek, s csak egy évre rá folytattak. Most meg elévülés miatt végképp befejeztek. (Én már azt sem értem, mit kellett itt nyomozni? Ha valakinek tartozása van, be kell hajtani rajta, és kész. Ahogyan a kisembernél is behajtják, ha belegebed, akkor is.)

Sokat elmond az „SZDSZ-erkölcsről” a párt korábbi elnökeinek nyilatkozata. Kóka János nem emlékszik a részletekre, Fodor Gábor szerint a volt pártingatlanok fedezik a tartozást, a vicces Kuncze Gábor meg ócska műbalhénak tartja az ügyet, mondván, azt a jobboldal találta ki.

Happy end nincs. A párt tartozását a jogszabályok értelmében az adófizetők fogják kifizetni. Te meg én.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Idők mérvadó híreiről! IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Kovács Zoltán: Mérlegelni kell, hogy érdemes-e részt venni a vitán
A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerint soha nem volt szükség valós okra ahhoz, hogy egy uniós tagállamot politikai célokkal pellengérre állítsanak.

Poszt-trauma

Alföldit zavarja a békesség
Trockizmusba hajló hitvallás.

Poszt-trauma

Ülj le, egyes!
Bangóné ismét bizonyított.

Poszt-trauma

Locsolják a pénzt a ballib médiára
Szintet lépett a Zuckerberg-galaxis.

Poszt-trauma

Blanka, talán még nem késő!
A ballib sajtóban vírusként terjed tovább a kecskeméti mocskolódás.

Hirdetés

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!