2018. február 24., szombat, Mátyás napja

Paca

Aranygúny
Ha magyar sikerről van szó, valahogy mindig akad balliberális közszereplő, aki megpróbálja leszólni, kigúnyolni az örömünket.
Pilhál György
Lajos visszavág
Napok óta levegőért kapkod a Gyurcsány-párt vezérkara, miután kiderült, hogy Bokros Lajos Modern Magyarország Mozgalma 31 körzetben „ráindítja” az embereit az ellenzék közös jelöltjeire.
Pilhál György
Koca nácivadászok
Kifogyván az ellenségből, a nácivadász Simon Wiesenthal Központ igazított tevékenységi körén, ezentúl azt fogja megmondani, kikre/mikre emlékezhetünk és kikre/mikre nem.
Pilhál György
Zsil-völgyi hagyomány
A sajátos román folklór, az 1990-ben felbukkant bányászjárás meghonosítóira és azok munkásságára volt kíváncsi minap a bukaresti katonai táblabíróság.
Pilhál György
A Csillagból a Házba?
Bezárva érzi magát a szegedi Csillagban Czeglédy Csaba gyanúsított haramia, ezért azt találta ki, hogy megméreti magát az országgyűlési választásokon.
Pilhál György
Kampánybárányok
Szépen indult minden, az Örömóda akkordjaival kezdődött a kampánynyitó, csak aztán bejött a terembe Gyurcsány Ferenc pártelnök. Puff! Mit bejött? Bevonult!
Pilhál György
Csőre töltve
Beszámolók szerint „értetlenül állnak” az amerikai emberek az újabb iskolai tömegmészárlás előtt (Dél-Florida, Valentin-nap, 17 halott). Én meg értetlenül állok az ő értetlenségük előtt.
Pilhál György
Avas-szövegek
Képviselőjelölti vitát rendeztek szerdán Miskolcon. Aki lemaradt róla, sokat veszített. Gulyás Márton bajkeverő, a Közös Ország Mozgalom megálmodója celebrálta az eseményt.
Pilhál György
Juhász-napok
Időnként színes epizódok teszik változatossá az egyre vaduló választási kampányt. Momentán Juhász (Füttyös) Péter családi attrakciói szerepelnek a műsorban.
Pilhál György
Híven, becsülettel, vitézül!
Iskolai olvasmányaimban a csendőr goromba, lelketlen ember volt. Szuronyos puskával, kakastollas kalappal a fején ábrázolták, akitől mindenki félt .
Pilhál György
Hittérítők
Két héttel a Belvárosi plébániatemplomba tervezett, majd elmaradt Horthy Miklós-mise után, vasárnap református istentiszteleten emlékeztek a néhai kormányzóra.
Pilhál György
Egy elfelejtett „vadmagyar”
Gróf Maderspach Viktorról alig tudunk. Kár. Pedig a német származású erdélyi magyar nemes már életében kivételes személyiségnek számított.
Pilhál György