2018. december 12., szerda, Gabriella napja

Paca

A lépcsőkön gyertyák égtek
1993. december 12-én este hat után néhány perccel a köztelevízió megszakította adását, a monitor a monoszkópra váltott, alatta Chopin Gyászindulójával.
Pilhál György
A sírásó lemondta
Nincs abban semmi elszomorító, sőt örvendetes, hogy ­Herényi Károly nem megy el arra az ünnepségre, amelyen Antall József halálának közelgő, negyedszázados évfordulójára emlékeznek.
Pilhál György
Egy békeharcos a térről
Néhány éve még éhségmeneteket szervezett a hiányzó munkahelyekért az a harcos baloldal, amely most szombaton már a „vállalhatatlan túlmunka” ellen hívta utcára az embereket.
Pilhál György
Pénzkérdés
Az Akadémia mostantól nem biankó csekk formájában kapja majd a működéséhez szükséges forrást. A kormány szeretné előzetesen megtudni, mire költenék a közpénz jelentős részét a haza bölcsei.
Pilhál György
Zakók után mellény
Sárga láthatósági mellényben feszít az MSZP Facebook-oldalán a baloldal három kiválósága, Ujhelyi István, Tóth Bertalan és Karácsony Gergely.
Pilhál György
Vidám percek
Ismét remek krokit rittyentett a Népszavába Charles Gati. A Kelet-Európa-szakértőből lett humorista régi kedvencünk. Az ember nem is érti, hogyan szorulhat valakibe ennyi ömlesztett jópofaság.
Pilhál György
Nicsak! Erdélyi anschluss?
A levegőért kapkodó külügy „megdöbbenéssel” olvasta a tudósítást, amely természetesen nem „a történelmi igazságot” tükrözi.
Pilhál György
Fütyül a jóvátételre
A Kúria Baka András vezette tanácsa nemrég megtagadta a jóvátételt a 2006. őszi rendőrterror egyik ikonikus áldozatától, Dukán Dánieltől.
Pilhál György
Üzenet érkezett
A láng mindig összehozza az embereket – az adventi gyertyalángnak is ez a dolga. Összegyűjteni a közösséget, hogy együtt nézzék a fényt, várják az evangéliumot.
Pilhál György
Lesz még magyar nyár
Odaát december 1-je, a nagy egyesülés napja örömünnep – nekünk szomorú mementó. De emlékezzünk mi is! Kapjon helyet a mi történelmi emlékezetünkben is ez a keserű dátum!
Pilhál György
Kötélgyakorlat
Szél Bernadett független képviselő asszony minap megkötözte magát, s erről képet posztolva tiltakozott a Fidesz munkaidőkeret-emeléssel kapcsolatos tervezete ellen.
Pilhál György
Grósz-sikoly a csarnokban
Egyértelművé lett, hogy a leépült Kádár helyére lépő új főtitkár grósznosztynak keresztelt reformja annyit ér, mint mozgalmi halottnak a nyelves drúzsba.
Pilhál György