2018. október 22., hétfő, Előd napja

Paca

Nincs Szél-csend
Hogy tudatos volt-e a témaválasztás az LMP-csatateret megjárt politikus asszony részéről, nem tudjuk – sőt azt sem, megvolt-e már a tanulmányút, vagy csak ezután következik.
Pilhál György
Már megint Bajnai
Egy gazdasági-politikai elemzés megírására kérte fel a HVG Bajnai Gordont, aki kötélnek is állt, és bő háromoldalas elemzésben fejtette ki, hogyan rohan a vesztébe az orbáni Magyarország.
Pilhál György
Repülő kacsa
A visszavonult, lemondott, kirúgott stb. LMP-vezetők után minap a párt társelnöki posztjára pályázó Demeter Márta érezte úgy, hogy valamivel neki is fel kell hívnia magára a figyelmet.
Pilhál György
Városvízió
Szabad Budapestet, most! címmel úgynevezett „városvíziót” szerkesztett nemrég Horváth Csaba és „szakértőkből” álló csapata.
Pilhál György
Kabaré
Aki lemaradt az Európai Parlament magyar szociáldemokrata képviselőinek szombati erzsébetvárosi fórumáról és szereti a kabarét, sokat veszített.
Pilhál György
Libsishow
Van annak valami diszkrét bája, amikor egy bukott szabad demokrata vezér nekiront saját egykori elnök- és harcostársának.
Pilhál György
Kell egy mumus!
Hogyan rehabilitáljunk egy véreskezű, antiszemita gyilkost? – kérdezi cikkének címében a Hvg.hu szerzője, bizonyos „esel” (gondolom, Seres László, a témakör felkentje).
Pilhál György
Nem azt mondták, Feri!
A demokrácia tisztaságán őrködő DK közleményt adott ki. „Legyen nyilvános a politikusok családtagjainak vagyonnyilatkozata!”
Pilhál György
Elfogyott a regiment
Bírói küldöttértekezletet tartottak a minap, hogy megválasszák az Országos Bírói Tanács (OBT) póttagjait. A 15 tag és 14 póttag közül ugyanis 17-en lemondtak.
Pilhál György
Megmondja a tutit
A Nagy-Britanniában vendégeskedő Hillary Clinton (a Donald Trumppal szemben alulmaradt amerikai elnökjelölt, a szaxofonos Bill Clinton felesége) az Oxfordi Egyetemen beszélt a napokban.
Pilhál György
A megvilágosodott ember
Alelnök úr akkor lenne hiteles, ha már 2016-ban, a párt cukisodásakor a sarkára áll. Akkor még hallgatott, mint hal a szatyorban.
Pilhál György
Egy másképp gondolkodó
Bauer Tamás is megszólalt az ukrán–magyar vitában. Szerinte az nem fér bele a nemzetközi jogrendbe, hogy Magyarország állampolgárságot ad idegenben élő nemzettársainak.
Pilhál György