2018. augusztus 20., hétfő, István napja

Paca

Csövesek a palotában
Hatodik éve szeretné már elérni az állam, hogy a hajdani Magyar Királyi Kúria Kossuth téri épületében feledkezett Politikatörténeti Intézet szedje végre a sátorfáját.
Pilhál György
Balczó
Vannak pillanatok, amikor az ember kilép térből, időből, elveszíti dimenzióit, elveszít mindent. „Fuss, Bandi! Fuss!”
Pilhál György
Ünnepi fohász
Szent István napjára készülve ne feledkezzünk el Nagyboldogasszony méltatlanul háttérbe szorult ünnepéről, augusztus tizenötödikéről!
Pilhál György
Még mindig gender
Már maga Szél Bernadett LMP-ideológus is felemelte szavát az egyetemi gender szak megszüntetése ellen, ugyanis kijelentette, az Alkotmánybírósághoz fordul.
Pilhál György
Látkép a zamárdi teraszról
A Népszavának nyilatkozó bölcs zamárdi villájának teraszán elemezte „a kelet-közép-európai országokhoz képest is alulteljesített” magyarság gondolatvilágát.
Pilhál György
Pásztói búcsú
Még az ördöggel is össze kell fogni, hogy visszafordítsuk ezt a rendszert, mert legközelebb erre már nem lesz lehetőség – nyilatkozta még a tavaszi választás előtt Dömsödi Gábor.
Pilhál György
Egy brancs
Nem volt boldog Gyöngyösi Márton, a Jobbik alelnöke, amiért megírtuk, hogy találkozott a DK-s Hajdu Lászlóval – föltehetően a XV. kerületi időközi polgármester-választás ügyében
Pilhál György
Mint a Rákosi-korban
Tudjuk-e, hogy a Rákosi-korszakban a kommunisták meg akarták szüntetni a Magyar Tudományos Akadémiát? – teszi fel a kérdést közösségi oldalán a tudós társaság.
Pilhál György
Plusz harmincöt
Mfelénk is felborult az éghajlati rend, gatyarohasztó a kánikula. Pontos értékekről nem tudok beszámolni, a kerti hőmérő már napokkal ezelőtt kilépett a skálájából, és megolvadt.
Pilhál György
Objektív Andris
Földes Andrásnak az sem szokta kedvét szegni a piszkálódó kollégának, hogy produkciói végén általában rajta röhög a környezete…
Pilhál György
Még egy hőhullám
Megnéztem a Hír TV Szabadfogás című néhai műsorának első, Szamizdat Szabadfogásra keresztelt adását a Facebookon. Hát mit mondjak…
Pilhál György
Nekik tetszett
A Ferinczek, Bauerek mindig provokálnak. Ez létezésük lényege. Most, hogy újra izmosodik a nemzet, gyakrabban szól a Himnusz, ijedten lépnének a fékre – csakhogy már nem ők ülnek a volánnál.
Pilhál György