2018. április 23., hétfő, Béla napja

Paca

Fiatalítás
Raúl Castro helyett mostantól a nála harminc évvel fiatalabb, mindössze 57 esztendős Miguel Díaz-Canel Kuba új elnöke. Fidel Castro öccse már rég beharangozta a „fiatalítást”.
Pilhál György
Még mindig lucáznak
A Luca-levél kapcsán maga Havas Henrik „tanár úr” korábbi tévés műsorvezető is megszólalt. Azt írta, Luca jól teszi, ha elmegy, bárcsak ő is elment volna annak idején.
Pilhál György
Tartalék nincs, gáz van
Nincs örömünnep a szocialistáknál, akik frakciószövetséget alakítottak a Párbeszéddel. Ismert, az MSZP–Párbeszéd mindössze húsz mandátumot szerzett a választáson.
Pilhál György
Vér a pucában
Most, hogy már a hivatalos választási végeredményt is ismerjük, talán nincs messze az idő, előbb-utóbb visszavesznek hangerejükből a még kitartón háborgó vesztesek.
Pilhál György
Pártütés
Már jó ideje benne lehetett a levegőben, hogy az LMP-tagok valamelyike előbb-utóbb szájon kapja Hadházy Ákost, a párt ügyvezető elnökét, vagy ahogyan arrafelé nevezik, a szekszárdi szélkakast.
Pilhál György
Régi csibészek
A kis Balázs – Gurmai Zita fia – a szocialistáknál szerezte a demagógiai alapokat, sokat dolgozott a mozgalomban, a Fideszfigyelő blogban pedig már évek óta ekézi a kormánypártot.
Pilhál György
Morvai a bűnbak
A képviselő asszony „jelentős segítséget nyújtott a választási csalásoktól sem visszariadó, diktatúrát építő Fidesz hatalomban tartásában”.
Pilhál György
Elnökként nevetgélne
Az élet nem áll meg. Minap az ATV Start című műsorában Kunhalmi Ágnes kijelentette: az egész baloldalt újra kell építeni, tudniillik szörnyű, ami itt van.
Pilhál György
Utórezgés
Miközben még tart az ellenzéki levegőért kapkodás vákuumszakasza, Gulyás Márton, a Közös Ország Mozgalom frontembere pillanatra sem pihen.
Pilhál György
Gyurcsány-kesergő
Miközben a választáson alulmaradt pártok vezetői (Vona, Hadházy, Molnár, Juhász) egymás után jelentették be lemondásukat, a DK vezérének ez eszébe sem jutott.
Pilhál György
Dinnyés, Tarcal, Verőce
„Szanaszét vagyunk a diktátumnak köszönhetőn, de pillanatra se feledjük: összetartozunk.”
Pilhál György
Istent szólította
A máskor írásra szánt időt ezúttal olvasással töltöttem. Hazudnék, ha azt mondanám, véletlenül vettem elő éppen az Egri csillagokat.
Pilhál György