2018. november 21., szerda, Olivér napja

Napi terror

A 2016. július 14-i nizzai mészárlással új fejezet kezdődött Európa történelmében. A terrorizmusnak egy olyan – eszközeiben és kivitelézésben eddig általunk nem tapasztalt – formája, ami a kontinenst mindez idáig elkerülte.

Elkövetői nem csak a lehető legnagyobb számú áldozatot akarják szedni, hanem azt akarják tudatosítani, hogy sehol sem vagyunk biztonságban: bármikor közénk hajthat egy kamion, robbanthat egy öngyilkos merénylő, támadhat ránk késsel a trolin a mellettünk ülő. Így ültetve el az állandó félelmet, bénítva meg a közösségek normális működését és – nem utolsó sorban – elképesztő erőforrásokat vonva el a védekező társadalmaktól.

A terror kegyetlensége testközelbe hozza a Közel-Kelet, Ázsia és Afrika krízistérségeiben élők mérhetetlen, évek – évtizedek óta tartó szenvedését.

2018. november
2018. október
2018. szeptember
2018. augusztus
2018. július
2018. június
2018. május
2018. április
2018. március
2018. február
2018. január

Kiemelt hírek

Ezrekkel jut több az idei karácsonyra
Az Információs és Technológiai Minisztérium a közlésében azt emelte ki, hogy az online vásárlás esetén néhány kattintással és tudatos döntések meghozatalával sok későbbi probléma megelőzhető.
Újabb támogatás a külhoni magyaroknak
A központi pályázat esetén az egy pályázattal elnyerhető összeg 500 ezer és 2,5 millió forint közötti lehet, míg a regionális felhívás esetében 100 ezer és 500 ezer forint között van.
USA: Migránsok ezrei várnak bebocsátásra
Egyre kritikusabb a helyzet az amerikai–mexikói határon, ahová folyamatosan érkeznek a közép-amerikai migránsok, hogy menedékjogot kérjenek az Egyesült Államokban.
Szijjártó Péter: erős és sikeres Európa a cél
A külügyminiszter kijelentette: Magyarország álláspontja szerint ahhoz, hogy Európa erős és versenyképes legyen, engedni kell a versenyt az EU-n belül.