2019. január 24., csütörtök, Timót napja

Napi terror

A 2016. július 14-i nizzai mészárlással új fejezet kezdődött Európa történelmében. A terrorizmusnak egy olyan – eszközeiben és kivitelézésben eddig általunk nem tapasztalt – formája, ami a kontinenst mindez idáig elkerülte.

Elkövetői nem csak a lehető legnagyobb számú áldozatot akarják szedni, hanem azt akarják tudatosítani, hogy sehol sem vagyunk biztonságban: bármikor közénk hajthat egy kamion, robbanthat egy öngyilkos merénylő, támadhat ránk késsel a trolin a mellettünk ülő. Így ültetve el az állandó félelmet, bénítva meg a közösségek normális működését és – nem utolsó sorban – elképesztő erőforrásokat vonva el a védekező társadalmaktól.

A terror kegyetlensége testközelbe hozza a Közel-Kelet, Ázsia és Afrika krízistérségeiben élők mérhetetlen, évek – évtizedek óta tartó szenvedését.

2019. január

Kiemelt hírek

Századvég: a magyarok az erős nemzetállamokra szavaznak
A magyarok 57-67 százaléka mind az energiaügyeket, mind a gazdasági ügyeket, mind a bevándorlásügyet nemzetállami hatáskörbe vonná.
Benkő: Alaptalan volt a pánikkeltés
Minden valóságalapot nélkülöző, a közvéleményt szándékosan megtévesztő, felesleges pánikkeltésnek nevezte a honvédelmi miniszter a honvédelmi alkalmazotti jogállás bevezetésével kapcsolatos vádakat.
Nagy István: Stabil környezetben építkezhet idén a magyar agrárium
A mezőgazdasági és élelmiszeripari szereplők versenyképességének növelése határozza meg az Agrárminisztérium idei programját.
ifj. Lomnici Zoltán: Így ellenőrizhetnék a nemzetállamok Brüsszelt
Ifj. Lomniczi Zoltán, a szervezet jogi szakértője javaslatukat azzal indokolta, hogy súlyos eurómilliárdok tűnnek el egyre kevésbé követhető módon az uniós intézményi struktúra útvesztőiben.

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.