2018. szeptember 25., kedd, Eufrozina, Kende napja

Lugas Kritika

Bizakodó templomok
A kő marad. Nemcsak elkoptatott idézet ez Wass Alberttől, hanem az építés emberi vágyának és az örökségvédők mindennapos küzdelmeinek a célja is.
Közelebb az éghez
Nem is jó szó a hangverseny a hallottakra: nem volt ebben semmi verseny, sem Baráth Emőke, sem Philippe Jaroussky nem akart a másik fölébe kerekedni, inkább egymásért szóltak a hangok.
Hegyi románc
Ha az Észak-Zemplénről van szó, kihagyhatatlan a füzéri vár, az egyik legrégebbi Árpád-kori erősségünk, amelyet a Thököly-felkelés leverése után Lipót császár felrobbantott.
Csaták
Ma már Magyarországon is a fősodratú szórakoztatóipar szerves része a rapzene számos országosan ismert, államilag is támogatott előadóval, kiterjedt rajongótáborral.
Mennyei zár
A XX. század elejéig az asszonyok otthon szültek, évszázadokon keresztül a szülő nő és a magzat élete a bábák szaktudásától függött.
Festeni Toscanában
Több mint hetven év telt el a második világháború óta, és még mindig maradtak lezáratlan ügyek, rendezetlen és rendezhetetlen esetek.
Széthulló királyság
A Horthy-korszak külpolitikája című monográfiasorozat ötödik kötete a második bécsi döntés előzményeit és nemzetközi kontextusát mutatja be.