2018. április 19., csütörtök, Emma napja

Lugas Tudomány

Kulcsinger
Hans, a burgenlandi születésű parlagi sas a jászberényi Sasközpontban kapott erőre megannyi ragadozó madárhoz hasonlóan.
Döfés felülről
A komoly illegális kommunista múlttal rendelkező Péter György az 1968. január elsején megkezdett reform, az „új gazdasági mechanizmus” egyik megalkotója volt.
Antilopok a sztrádán?
Úgy tűnik, mégis megépül a Serengeti ­autópályaként elhíresült út a Viktória-tó és Tanzánia egyik legfontosabb turistaközpontja, az Arusha között.
Búcsú az orrszarvútól
Borítékolható, hogy egy alfaj eltűnik, újabb lépéssel kerültünk közelebb a kipusztulásához – kommentálta a helyzetet a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.
Kavicsok a korsóban
Bármi is jelentse számunkra a boldogság forrását, egyvalami közös bennünk: akkor érezzük, hogy igazán élünk, ha minél többször lehetőségünk van megtapasztalni ezt az érzést.
Kakukktojás
Az X-betegségként emlegetett kór, amelyet egy ma még ismeretlen kórokozó válthat ki, és amely akár a spanyolnáthához hasonló pusztítást végezhet az emberek között.
Alföldi piramisok
A dévaványai Kéthalom déli felét 2000-ben elhordták, a kitermelt földdel dögkutakat temettek be. A köröstarcsai Tarcsai-Fekete-halom közepébe mély, betonozott csatornát húztak.