2018. augusztus 19., vasárnap, Huba napja

Lugas Riport

Mandulaverés
Birkás Balázs fővárosi életét elcserélte vidéki életformára, és a kétszáz lelkes Szentbékkállán talált otthonra. Jelenleg egy biogazdaságot vezet.
A kő marad?
Egyre több jel utal arra, hogy Románia mélyen megbánta a jóvátételt: az 1945 után elkobzott birtokok, lakó- és gazdasági ingatlanok, kastélyok visszaszolgáltatását.
Bekopog a vadkacsa
Az úszóházak az életmódmagazinok egzotikus tudósításaiból a hétköznapi valóság részeivé váltak. Túlságos fantázia nem is kell az ilyen vízi alkalmatosság előnyeinek megértéséhez.
Fordított gitár
A balkezesek kénytelek megalkudni a jobbkezes világgal. Az inkákon kívül – akik szerencsésnek tekintették őket – minden kultúrában kirekesztették és megalázták azokat, akik a „csúnya kezüket” használták.
Kincsesláda
Ismeretterjesztő és egészséges hobbi a geocaching, azaz az elrejtett tárgyak felkutatása. Lassan húsz éve, hogy hazánkba is betört ez a természetjáró szabadidős tevékenység.
Körömlakkot hoztatok?
Az ötvenedik, jubileumi Kékszalagot gyenge szélben megrendezett versenyként jegyzi majd a krónika, amelyen azonban egy pink vitorla, legalábbis a mancsaft összetételét tekintve, történelmet írt.
Pecsenyés kétkezes
Balatonbogláron vagyunk, lomhán csepereg a nyári eső, a kikötőben ringanak a vitorlás hajók. Nem rossz látvány ez Bezerics Dániel Paletta bisztrójának teraszáról, ahol egymást váltják a vendégek.