2018. június 24., vasárnap, Iván napja

Lugas Riport

Szívvel, lélekkel
Ha nem viselne egészségügyi maszkot és fehér cérnakesztyűt, kevesen mondanák meg Attiláról, hogy alig több mint három hónapja jött ki a kórházból.
Bolha
Hogy mire számítson, aki kilátogat valamelyik szombat délelőtt mondjuk az újpesti bolhapiacra? Minden olcsó, és majdnem minden felesleges.
Sophia első emléke
Túlszárnyalhatja-e az emberi tudást a mesterséges intelligencia, lesz-e munka és elegendő étel a Földön, és vajon megillet-e állampolgárság egy androidot?
Kódol a gyerek
A technikától letaglózott szülők, a minden kérdésre válaszoló instruktorok és persze a legkisebbek találkoztak gyereknapon, hogy együtt fedezzék fel, mi mindent taníthat egy legórobot a 8–12 éves korosztálynak.
A rossz gyerek jó
Világszerte csak a gyerekek egy százaléka születik beteg szívvel, ám ez Magyarországon évente mintegy 800 olyan gyermeket érint, akik kezelés, műtét nélkül halálraítéltek.
Vaporettó a Bégán
Temesvár. Egy Románia nyugati részén található városról lesz szó. Egy városról, amely megtör minden Romániáról szóló előítéletet.
Egy munkás a királylánygyárban
Nem is tudta rendesen elmondani, merre járt, kivel volt, amikor két hónapra eltűnt otthonról. Azután egyszer csak hazament.