2018. április 19., csütörtök, Emma napja

Lugas Riport

Vakolni való idő
Szarajevó, ha nem is felejteni, végre élni akar. Felejteni nem tud, nem is szabad, a múlt nem záródott le, csupán hibernálták. Az ország fővárosa a nagyhatalmak akaratából létezik.
Totális hatás
Néhány hajléktalan ember közreműködésével készült egy rövidfilm a hosszúra nyúló tél végén. A filmet négyszázezren nézték meg három hét alatt.
Lenullázva
Ervin hárommillió forintot kapott a negyvenmilliós házáért, majd ezt a pénzt is visszaszedték tőle. Szolgává tették, végül elszökött. Egyike azoknak, akik mindenüket elveszítették.
Számozott ollók élezője
Két milliméter
Ócsai Böbe artistacsaládból származik, születésétől kezdve belenőtt a cirkusz világába. A színpadi évek után az oktatást választotta, és megtalálta helyét a kulisszák mögött is.
Saját cella
Amikor a nagyböjt vége felé háromnegyed hat körül pirkadni kezd az ég, és egyre jobban láthatóvá válik a pasaréti ferences templom sziluettje, a kolostor lakói készülődni kezdenek.
Lerombolt szószék
Veszélyes évbe lépett Románia: Erdély 1918-as „uniójának”, azaz bekebelezésének centenáriumára emlékeznek idén. A nemzeti indulatokkal terhelt év azonban még veszélyesebb lesz az erdélyi magyar kisebbségnek.