2018. szeptember 20., csütörtök, Friderika napja

Lugas Külpolitika

Kétszer meghalni
A Rio de Janeiró-i Nemzeti Múzeum romjai között még ma is tűzoltók és rendőrök kutatnak a megmaradt tárgyak után, amelyek a két héttel ezelőtti tűzvészben nem vesztek oda.
Farmerek alkonya
Jó negyedszázada, a dél-afrikai apartheidrendszer megszüntetése után a fehér farmerek váltak a feketék erőszakos akcióinak céltáblájává. Évente mintegy hatvanan lelik halálukat brutális támadásokban.
Jöhet a második?
Bezúzott ólomüveg
A földrésznyi Kína katolikus életét átfogóan nehéz megismerni, de egy-egy helyi templomi közösség hűen tükrözi azt a máig ható maradandó munkát.
Csend és ima
János Pál 2002 áprilisában az Amerikai Egyesült Államok katolikus vezetőit hívta rendkívüli találkozóra a Vatikánba, ahol a katolicizmusnak súlyos kárt okozó pedofilügyeket vitatták meg.
Egy francia ház titkai
Mi történt pontosan egy bordeaux-i családi házban 2010. január 10-én? Miért kellett meghalnia Rády Krisztinának, Bertrand Cantat francia rocksztár magyar feleségének?
Megoldóemberek
Az elmúlt napokban Amerikában egymást érték az olyan igazságszolgáltatási ügyek, amelyek így vagy úgy, de Donald Trump amerikai elnökhöz köthetők.