2018. február 24., szombat, Mátyás napja

Lugas Kritika

Füst a szemében
Cseh Tamás a XX–XXI. századi Magyarország egyik legmeghatározóbb előadó-egyénisége volt, aki nemcsak zenészként, hanem képzőművészként is maradandót alkotott.
Amélie és a vízi szörny
Szép, felnőtt, ám minden cinizmustól mentes mese magányról és a szeretet mindent legyőző erejéről. Csak groteszkebben, furcsa emberekkel és furcsa lényekkel.
Kidobott tudás?
A „NaPro Technológia” szerint a meddőség kóros jelenség, valamilyen betegség tünete, így okai feltárhatók és visszafordíthatók.
Egyensúlyok
Mesterséges városközpont a semmi közepén vagy akciófilmek díszletének beillő szellemváros? Most végre életre kel a téves helyen megkezdett beruházás.
Halandó múzsa
Csinszka, a múzsák múzsája: a testi szerelemmel szemben a szellemit preferálta, kokettálásával Ady mellett több más művészt is megbabonázott.
Csonttörő
Több botrány, mint siker, avagy hogyan válik egy alkoholista anya mellett felnövő kislányból egy egész ország által megvetett műkorcsolyázó.
Bábeli zűrzavar
Egyre szélesebb körben megfogalmazódó gyanú, hogy a népek, nemek, világnézetek szándékos összekeverését célzó utópia rejlik sok érthetetlen fejlemény.