2018. augusztus 19., vasárnap, Huba napja

Lugas Interjú

Megdöntött Balaton
Hatezer évvel ezelőtt legalább olyan meleg volt, mint napjainkban, de az akkori hőség nem írható az emberiség számlájára. A mai nagyon is emberi produkció.
Arcátlanság
Száraz Miklós György történelem–levéltár szakon végzett a bölcsészkaron, sőt a régészetbe is belekóstolt. Első regénye, Az Ezüst Macska 1997-ben jelent meg.
Rendezett kert
A nálunk tizenkilenc éve letelepedett Ari Santeri Kupsus neve egybeforrt művészeti galériájával, jótékonysági szalonkoncertjeivel és egy kis Fejér megyei falu nevével.
Gyalog a csodáért
Operatőrként a csendet és a nyugalmat fényképezte. Legalább háromszáz filmet készített, melyek között vannak kis csodák, rövidebb-hosszabb természet-, gyerek-, játék-, báb- és tévéfilmek.
Jó hecc
Nem telik öröme a reflektorfényben, csak attól a pillanattól kezdve szereti, amikor már ő is elhiszi, hogy nem Kubik Anna áll a színpadon, hanem a darab szereplője.
Spanyol refrén
Tele van a város szerelemmel vagy Én az időt nem sajnálom – a tinédzsertől a nagy generációig azonnal rávágja mindenki: Vörös István.
Láncreakció
Az egész ország megismerhette a magas, jó kiállású, fiatal karnagyot 1974-ben, a televízió első karmesterversenyén. A második díjat felkérések sokasága követte, hatalmas sikerek és nagy élményt adó előadások.