2018. december 19., szerda, Viola napja

Lugas Interjú

Szentté válni
Az idén Márton Áron-emlékéremmel kitüntetett Barsi Balázs ferences szerzetes adventi és nagyböjti konferenciabeszéd-sorozata a pesti ferences templomban évről évre hatalmas tömegeket vonz.
Hogyan halt meg Mátyás király?
Húsz év kutatómunka után jelent meg Magyar Zoltán A magyar történeti mondák katalógusa – Típus- és motívumindex című tizenkét kötetes könyvsorozata.
Választott sors
Tisza István 1918-as meggyilkolása megfosztotta Magyarországot egyetlen olyan nagy formátumú politikusától, aki a veszteségeket nemzetközi tekintélyével mérsékelhette volna.
Nem unalmas
Nálunk az edzők többsége a mennyiségben hisz, abban, hogy minél többet úszik valaki, annál jobb lesz, amit én már régóta meg tudok cáfolni – mondja Cseh László.
Kilátás a Szabadság-szoborra
A J. P. Morgan igazgatója és értékesítési vezetője megtapasztalta a luxust, majd a mindent elsöprő világméretű pénzügyi válságot. Karrierjének igazi amerikai rugója egyetlen mondat volt.
Borzongás
Az ünnepelt filmrendező, Ujj Mészáros Károly egy japán tündérmese után most a skandináv thrillerek sötét világába kalauzolja a nézőt.
Fel a szegycsontig
Száz éve, 1918. november 11-én véget ért az első világháború, s ami ezekben a napokban történt, az keservesen megalapozta XX. századi történelmünket.