2018. október 22., hétfő, Előd napja

Lugas Interjú

Babu
A Kaukázusban beleesett egy jéghasadékba, a dzsungelben pedig rálépett a halálos mérgű zöld mambára. Juhász Árpád geológus a mai napig rendszeresen jár kirándulni.
Beszédhiba
Ha a kilencvenes években úgy dönt, hogy valamelyik elméleti nyelvi iskola hajójára száll fel, sok támadástól megkímélte volna magát. Balázs Géza azonban a nyelvművelést választotta.
Véres terítő
A felvidéki Durica Katarina „elfeledett” történeteket mutat be A rendes lányok csendben sírnak című könyvében, és a bűnbandák női áldozatait állítja a középpontba.
Lázadó bohóc
Pásztor Anna frontember megfogadja saját tanácsát: a világutazó profi táncosból lett énekesnő még vagy negyven évig szeretne zenélni.
Hajmosás
Huszonhét év után jutott be magyar diplomafilm a Diák Oscar-díj (Student Academy Award) három díjazottja közé esélyt kapva, hogy bekerül az igazi Oscar-rövidfilmes mezőnybe.
Mese a rockabillyről
Gyerekkori álma volt, hogy egyszer majd a rockabilly elhivatott zenésze és ismert, nemzetközi hírű előadója lesz. A Mystery Gang zenekar énekes-gitárosának, Egri Péternek sorban valósulnak meg az álmai.
Szent hegy
Együtt léptek fel a balatoni bortermelők az eltűnő szőlőterületek védelmében. Az építkezési láz nő, a befektetők présházakat változtatnak nyaralóvá, az égbe szökő földárak ellehetetlenítik a szőlőtermelést.