2018. június 24., vasárnap, Iván napja

Lugas Interjú

Trabanttal szállni…
Miért ne építhetnénk saját műholdat? – kérdez vissza Ferencz Orsolya, az ELTE Geofizikai és Űrtudományi Tanszék tudományos főmunkatársa, akit a magyar űripar lehetőségeiről faggattunk.
Majomvirág
Lehet optimistán tekinteni a klímaváltozásra, elfogadni a természet folyamatos változását, az új fajok megjelenésére pedig sikertörténetként tekinteni a veszteségeink mellett?
Szandi madár
A tudtán kívül a nagymamája nevezte be a Mini Tini popénekes-pályázatra, melyet tizenkét évesen meg is nyert, s hetedik osztályos volt, amikor az első nagylemeze megjelent.
Robot az agyban
A Parkinson-kór tüneteit enyhítő elektródákat ültettek be április 20-án egy beteg agyába a Rosa nevű idegsebészeti robot segítségével az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben.
Repülő pénzdarabok
Balázs Fecó zeneszerző, billentyűs öt évtizedes pályafutásából negyvenet a Korállal töltött, amit nemrég a Papp László Budapest Sportarénában ünnepelt.
Kétmillió magyar túsz
Koltay Gábor Trianonról rendez rockoperát. A közelgő századik évforduló prológusaként a történelmi ismeretek felelevenítésére hívja a közönséget.
Pillangócsapás
Vitézy László négy munkája szerepel a Magyar Művészeti Akadémia 100 magyar dokumentumfilm elnevezésű listáján. Még legolcsóbb tv-játékfilmjét is legalább 500 ezren látják.