2019. január 22., kedd, Vince, Artúr napja

Lugas Helyzetkép

Szuper vérnyomást Erzsi néninek!
„Van az otthonunkban egy aranyos, jó humorú, kedves nénike, akinek január 5-én lesz a 100. születésnapja. Igen, jól írtam: századik.”
Hatlábú mének
Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia nagykövetei 1945. február 23-án átnyújtották a lengyel földalatti állam politikai és katonai vezetőinek névsorát Vjacseszlav Molotov szovjet külügyi népbiztosnak.
Leszámolás a nagy kísértővel
„Divatos drámaíró urak tudják-e Önök, hogy a felső tízezren kívül még nagyon sokan élnek, szenvednek körülöttünk?” – kezdte Ady a Debreczeni Reggeli Újságban Paraszt-tragoedia című cikkét.
Robin Hood pénzesője
Tavaly ötévnyi magyar GDP-nek megfelelő összeg tűnt el a virtuális bitcoinszámlákról. A kriptodeviza árfolyama hatalmasat zuhant, sokan már a vészharangot kongatják.
A jogsitól a javításig
Egy új adatbázis segítségével mostantól leinformálható a kocsik előélete, fény derülhet a turpisságokra. Könnyebbé válik a tanuló vezetők és a vizsgabiztosok dolga is, csökkenhet a korrupció.
Spagetticsík
A felmérések nem egyeznek pontosan, hogy egy átlagos felhasználó mobilján hányszor rögzítik a helyadatokat, nyolcezer és 14 ezer közé esnek általában a számítások.
Harminc csontváz a pincében

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.