2018. április 23., hétfő, Béla napja

Lovas István

A brit bíróság halálra ítélt egy csecsemőt
A súlyosan beteg, 23 hónapos kisbabáról, Alfie Evansról le kell kapcsolni az őt életbe tartó készülékeket. Erről pénteken döntött így a brit legfelsőbb bíróság.
Renaud Camus levele Orbán Viktorhoz
Az Európai Ellenállás Nemzeti Tanácsának elnöke szerint Orbán Viktorra az ellenállás jelképeként tekintenek Európában.
A szíriai keresztények valódi véleménye „nyugati megmentőikről”
Ez nem lesz kellemes olvasmány azoknak, akik folyamatosan „racionális” érveket hangoztatnak a Szíriát katonailag rommá tevő nyugati politika mellett.
Orbán Viktor arcon köpésére buzdít az „Év újságírója”
Eric Smit, a fiatal, körülrajongott holland sajtós Judith Sargentini, LIBE-bizottsági jelentéstevőt buzdította erre, a vele történő csevegés során.
A munkanélküliség felszámolásában Svédország rosszul, Magyarország nagyon jól teljesít
A tömeges bevándorlást meggátló országok alacsonyabb munkanélküliséget tapasztalnak, miközben Svédország „sziklaként” zuhan a munkanélküliségi rangsorban – írja egy svéd hírportál.
A Die Welt Aszad Szíriájának kiirtását javasolja
A Springer lap igazolni akar egy olyan háborút, amelyet egy állítólagos gáztámadással indokolnak, és amelynek következtében tízezrek, ha nem milliók halhatnak meg.
Nagyköveti korrekciók a hazugságokra
A patinás brit hetilap cikke végtelenül elfogult, és nevetségessé akarja tenni az egész magyar nemzetet, kultúráját, nyelvét és még legszentebb nemzeti jelképeit is.
Politikusi össztűz a magyar nép döntése ellen
A demokratikus magyarországi választásokon megnyilvánuló elsöprő jobboldali győzelem által kiváltott sokkhatás nem hogy csökkenne, de nő a demokratikus álarcot viselő hatalmi központokban.
Ilyen is van: dicséretáradat Magyarországnak a nyugati sajtóban
A New York Times, a Washington Post, a Le Monde, a Der Standard, a BBC és a többi monokróm és egyszólamú hangok mellett megérkeztek az ellenkező írások is.
Elsöprő jobboldali választási győzelem Magyarországon
"Orbán Viktor olyan bulldózeres választási diadalban fürdőzött, amely más nacionalistákat örömre fakasztott, de fagyos szelet küldött rá a civil társadalmi csoportokra".
A nyugati kamuhírgyár–média a magyar választásokról
A fukusimai atomerőművet megbénító cunamit messze leköröző erővel, dühvel és a kamuvádak özönével támadt a nyugati fősodratú sajtó a magyar választásokra.
Súlyos fenyegetés Merkel ellen saját pártjából
Angela Merkel (CDU) párton belüli bírálói „konzervatív kiáltvánnyal” akarják növelni a nyomást a kancellárra azért, hogy térjen le eddigi, középen járó útjáról.